• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp proeft weer van de zege, Lamkel Ze pakt uit met geweldige goal

  einde
  31
  1. 45' - Doelpunt strafschop - Kevin Mirallas (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Didier Lamkel Ze door Martin Hongla
  2. 81' - Verv. Kevin Mirallas door Koji Miyoshi
  3. 79' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  4. 71' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (3 - 1)
  5. 67' - Verv. Fraser Hornby door Hervé Kage
  6. 65' - Doelpunt - Ivo Rodrigues (3 - 0)
  7. 64' - Verv. Benson Manuel door Ivo Rodrigues
  8. 58' - Verv. Eric Ocansey door Abdul Ajagun
  9. 56' - Verv. Christophe Lepoint door Jovan Stojanovic
  10. 53' - Geel - Didier Lamkel Ze
  11. 52' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (2 - 0)
  45'Kevin Mirallas1 - 0
  52'Didier Lamkel Ze2 - 0
  65'Ivo Rodrigues3 - 0
  71'Jovan Stojanovic3 - 1

  Antwerp heeft na een 2 op 9 weer aangepikt met de zege. Het versloeg op de Bosuil KV Kortrijk met 3-1. Mirallas zette zijn ploeg met zijn eerste goal op de juiste weg, Lamkel Ze was weer helemaal zichzelf met een prachtige goal en een ludieke viering.

  Antwerp - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd had een heel ander verloop kunnen krijgen als de pegel van Mboyo halfweg de eerste helft binnen was gegaan, maar het doelhout stond in de weg voor KVK.
  • Man van de match: Didier Lamkel Ze zoog nog maar eens alle aandacht naar zich toe. Het Antwerpse ‘enfant terrible’ scoorde een heerlijke goal en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn merchandise te showen.
  • Opvallend: Kortrijk blijft na een nieuwe uitnederlaag achter met een pijnlijke 3 op 18 in uitwedstrijden. Enkel op het veld van Cercle kon KVK punten rapen. Te weinig voor een ploeg die wil meedraaien in de linkerkolom.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Kortrijk (3-1)

  Kortrijk kan prima start niet verzilveren

  Antwerp had na een magere 2 op 9 dringend nood aan een zege, maar toch was het Kortrijk dat met de meeste grinta aan de partij begon. Het aantal doelkansen bleef evenwel beperkt: halfweg de eerste helft was Mboyo als eerste dicht bij de openingsgoal, maar hij trof de paal.

   

  Pas na een half uur kon de thuisploeg zich wat meer manifesteren in de zone van de waarheid. Lamkel Ze stuitte op doelman Bruzzese, een plaatsbal van Benson krulde over de goal.

   

  Helemaal op het einde van een gesloten eerste helft viel er toch nog een doelpunt uit de lucht. Kovacevic hield Mbokani te nadrukkelijk vast bij een hoekschop, ref Boucaut wees naar de stip. Kevin Mirallas faalde niet en scoorde zijn eerste doelpunt ooit in de Belgische hoogste klasse.

  VIDEO: Lamkel Zé showt een hilarisch T-shirt na zijn doelpunt

  Lamkel Ze opnieuw in de schijnwerpers

  Antwerp nam geen vrede met die krappe voorsprong en vloog er na de pauze stevig in. Dat leverde al snel resultaat op, dankzij een geweldige ingeving van Lamkel Ze. Hij poeierde de bal van buiten de zestien meter heerlijk in de winkelhaak, Bruzzese kon er alleen maar naar kijken.

   

  Kortrijk probeerde wel te reageren, maar kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Mboyo. Bij Antwerp lukte het plots wel allemaal. Na een inspanning van Mirallas kon de ingevallen Rodrigues de beslissende 3-0 binnen duwen.

   

  De 3-1 van Stojanovic zorgde nog even voor wat onrust achterin bij Antwerp, maar verder kwam Kortrijk niet meer. De drie punten bleven op de Bosuil.

  VIDEO: Bölöni haalt een bal heerlijk uit de lucht

  Bölöni: "Penalty kwam op ideale moment"

  Laszlo Bölöni (Antwerp): "We waren zenuwachtig begonnen, met veel technische fouten tot gevolg. Die penalty kwam dan ook op het ideale moment voor ons. Na de rust hebben we goed versneld, en dat heeft ook resultaat opgeleverd. Toch volgde er ook nu weer een mindere periode bij ons. Deze keer had dat geen invloed op het resultaat, maar we blijven hard werken om dat eruit te krijgen."

   

  Yves Vanderhaeghe (Kortrijk): "Wij controleerden de partij in de eerste helft en brachten ook het beste spel, maar toch ga je met een achterstand rusten, door een vermijdbare fout. Daarna beginnen we wat te weinig geconcentreerd aan de tweede helft, maar toch heb ik nooit de indruk gehad dat Antwerp ons overspeeld heeft, ook al komen we dan 3-0 achter. Zij hebben hun momenten genomen, bij ons was het net niet goed genoeg. Dat was het verschil."

  Bölöni: "Ben niet zeker dat Lamkel Ze helemaal moet veranderen"

  Lamkel Ze: "Jullie zullen de nieuwe Lamkel Ze ontdekken"

  Bolat: "Was heel belangrijk om deze match te winnen"

  Mirallas: "We moesten reageren tegen Kortrijk"

  Van der Bruggen: "Op 10 minuten komen we 2-0-achter"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Na drie wedstrijden zonder zege mag Antwerp nog eens juichen, het verslaat KV Kortrijk met 3-1.
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Antwerp, Martin Hongla erin, Didier Lamkel Ze eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Knal van Miyoshi. Ook invaller Miyoshi laat zich opmerken bij Antwerp. Hij knijpt aalvlug naar binnen vanaf rechts, zijn kogel spat uiteen tegen de reclamepanelen.
  4. tweede helft, minuut 86. Lamkel Ze heeft zin in meer. Hij trekt op avontuur in de zestien meter, maar kan zijn actie niet bekronen met een doelpunt.
  5. tweede helft, minuut 85. Vrije trap De Sart. De Sart mag een vrije trap nemen na een overtreding van zijn Antwerp-broer. Hij krult de bal voorbij de muur, maar binnen het bereik van Bolat.
  6. tweede helft, minuut 82. Applauswissel Mirallas. De handen gaan op elkaar bij de wissel van Kevin Mirallas. Met zijn eerste doelpunt voor Antwerp en een fraaie assist heeft hij meer dan zijn werk gedaan.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Kevin Mirallas eruit
  8. Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 79
  9. tweede helft, minuut 78. De rust lijkt wat weergekeerd bij Antwerp na enkele moeilijke momenten daarnet. The Great Old moet zijn dubbele bonus nog een kwartiertje vasthouden.