• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken bezorgt leider Club Brugge de volle buit bij Moeskroen

  1. 40' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  2. 33' - Geel - Mats Rits
  1. 90+5' - Verv. Ruud Vormer door Odilon Kossounou
  2. 77' - Verv. Dennis door Loïs Openda
  3. 77' - Verv. Rafal Pietrzak door Bruno Godeau
  4. 71' - Verv. Sami Allagui door Cedric Omoigui
  5. 66' - Verv. Benjamin van Durmen door Fabrice Olinga
  6. 62' - Verv. Siebe Schrijvers door Percy Tau
  40'Hans Vanaken0 - 1

  Club Brugge heeft geen punten laten liggen in Moeskroen. Vooraf klonk Moeskroen als een gevaarlijke klip, maar de ongeslagen leider kende geen enkel probleem en won verdiend. Club liet in de 1e helft wel niks zien, buiten een knappe goal van Vanaken op slag van rust. In de 2e helft miste Club enkele kansen, zo kregen ze op het eind bijna nog het deksel op de neus.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Moeskroen-Club Brugge (0-1)

  Club Brugge had dit seizoen nog geen enkel punt laten liggen op verplaatsing en die reeks hebben ze vanavond kunnen voortzetten. De competitieleider serveerde nochtans slappe kost in de eerste helft. Misschien zaten de Bruggelingen met hun hoofd al bij de Champions League-wedstrijd van dinsdag thuis tegen PSG.

   

  Club begon met Schrijvers in de plaats van de nog niet helemaal fitte Tau. De bezoekers waren een schim van zichzelf, maar na een knappe goal van Hans Vanaken dook het toch met een voorsprong de rust in. Voor Vanaken was het zijn 6e doelpunt van het seizoen. De Gouden Schoen heeft nu meteen ook tegen alle eersteklassers gescoord. Moeskroen was de enige club die hij nog van zijn lijstje moest afvinken.

   

  Na de rust was er aanvakelijk geen beterschap in het spel van Club, maar dat veranderde toen Tau - voor een bleke Schrijvers - een half uur voor het einde mocht invallen. De Zuid-Afrikaan liet zich meteen gelden. Binnen de minuut had hij bijna een assist en een doelpunt achter zijn naam staan, maar beide kansen werden de nek omgewrongen. Ook Vormer had de 0-2 aan de voet, maar scoren wilde in de tweede helft maar niet lukken voor Club. 

   

  In de slotminuten kreeg blauw-zwart nog bijna het deksel op de neus. In minuut 85 had Moeskroen uit het niets zijn enige noemenswaardige kans van de wedstrijd en het was meteen een zeer gevaarlijke. Osabutey kon vrijstaand koppen, maar hij mikte in de handen van doelman Mignolet. 

   

  Wat later leek Diatta op assist van Vormer de 0-2 te maken, maar de VAR had bij de aangever van Vormer handspel gezien. Zo bleef het 0-1 in Moeskroen. Club is nog altijd ongeslagen dit seizoen en verstevigt zo ook zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League.

  VIDEO: Bankzitters viseren de oren van Diagne na partijtje hooghouden

  Philippe Clement (trainer Club Brugge): "Dit is een superbelangrijke zege. Als je op vrijdag speelt en je haalt een goed resultaat, dan zet je veel druk op je concurrenten."

   

  "Dit is een moeilijke verplaatsing tegen een goeie ploeg. We hebben de wedstrijd gedomineerd. Mignolet heeft 1 bal moeten pakken in heel de match. Zelf zijn we 4 keer alleen voor de goal kunnen komen en dan heb je soms een tikkeltje geluk nodig. Dat viel tegen vandaag."

   

  "Maar Hans Vanaken heeft zijn doelpunt in Moeskroen kunnen maken en daar ben ik heel tevreden mee. Als je in Moeskroen domineert en dik verdiend wint, dan kun je alleen maar heel blij zijn als coach. 

  Bekijk het matchverslag:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 23. Club Brugge wint! . Er is afgefloten! Club Brugge wint met 0-1 in Moeskroen na een goal van Hans Vanaken. Het blijft ongeslagen dit seizoen. Moeskroen verliest voor het eerst in eigen stadion.
  2. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Club Brugge, Odilon Kossounou erin, Ruud Vormer eruit
  3. tweede helft, minuut 94. Wat een gekke slotfase. Openda wringt nog een prima kans de das om. Nog anderhalve minuut.
  4. tweede helft, minuut 93. Doelpunt wordt afgekeurd voor handspel! Ruud Vormer kreeg de bal tegen de arm bij zijn assist op Diatta. Het blijft 0-1.
  5. tweede helft, minuut 92. Opnieuw kijkt de VAR. Stond Diatta buitenspel? De scheidsrechter moet zelf gaan kijken. Vreemd.
  6. tweede helft, minuut 92. 0-2! Boeken toe: Diatta met de 0-2. Hij verschalkt Butez in de korte hoek. Club blijft ongeslagen.
  7. tweede helft, minuut 91. We krijgen 5 minuten extra tijd.
  8. tweede helft, minuut 89. De laatste minuten gaan in. Verliest Moeskroen voor het eerst in eigen huis of kan het nog een punt uit de brand slepen?
  9. tweede helft, minuut 88. Er komt wat meer leven in de brouwerij. Bij Moeskroen proberen ze een slotoffensief op poten te zetten. Club had in deze tweede helft een handvol kansen om de match te beslissen, maar voorlopig staat er nog altijd de krappe 0-1 op het bord.
  10. tweede helft, minuut 86. Club-doelman Simon Mignolet is nog altijd op weg naar een 9e clean sheet in 14 wedstrijden.