• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen komt boven water met 2e seizoenszege aan de kust

  einde
  23
  1. 45' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (2 - 1)
  2. 43' - Geel - Omid Ebrahimi
  3. 6' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (1 - 1)
  4. 1' - Doelpunt - Danijel Milicevic (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Ortwin De Wolf
  2. 88' - Rood - Menno Koch
  3. 85' - Verv. Jon Bautista door Flavio Ciampichetti
  4. 83' - Geel - Jens Cools
  5. 81' - Verv. Danijel Milicevic door Siebe Blondelle
  6. 78' - Verv. François Marquet door Sindrit Guri
  7. 76' - Verv. Yuta Toyokawa door Menno Koch
  8. 64' - Doelpunt - Jon Bautista (2 - 3)
  9. 59' - Verv. Andrew Hjulsager door Robbie D'Haese
  10. 58' - Doelpunt - Jordi Amat (2 - 2)
  11. 48' - Geel - François Marquet
  1'Danijel Milicevic0 - 1
  6'Fernando Canesin Matos1 - 1
  45'Kevin Vandendriessche2 - 1
  58'Jordi Amat2 - 2
  64'Jon Bautista2 - 3

  Eupen heeft op de 11e speeldag zijn tweede (uit)overwinning van het seizoen veroverd. Op bezoek bij KV Oostende draaide het na de rust nog een 2-1-achterstand om. Zo komt Eupen voorlopig naast Anderlecht in de stand.

  KV Oostende - KAS Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur zet Jordi Amat de aanhoudende druk van Eupen om in de verdiende gelijkmaker. De Panda's werden beloond voor hun gedurfde aanvalsdrift op het veld van Oostende en dat inspireerde Bautista een handvol minuten later tot het winnende doelpunt.
  • Man van de match: Danijel Milicevic wees zijn ploeg al na 38 seconden spelen de weg. De 33-jarige Bosniër toonde dat hij nog niet afgeschreven moet worden en is een belangrijke pion voor dit Eupen.
  • Opvallend: Oostende begon sterk aan het nieuwe voetbalseizoen, maar zakte nadien helemaal in. Het is alweer van eind augustus geleden dat de Kustboys nog eens een driepunter pakten.

  Bekijk de doelpunten uit Oostende - Eupen (2-3)

  Milicevic schudt KVO al na halve minuut wakker

  KV Oostende ging twee weken geleden met de billen bloot bij Waasland-Beveren. De Kustboys wilden dat verlies in eigen huis goedmaken tegen Eupen, dat gevaarlijk onderin de rangschikking bengelde. De Panda’s begonnen nochtans het best aan de wedstrijd. Na nog geen minuut spelen knikte Milicevic de eerste kans van de wedstrijd voorbij Dutoit in doel.

   

  Lang konden de bezoekers niet genieten van de verrassende voorsprong. Hoewel Eupen de betere ploeg was, hing Oostende de bordjes bij zijn eerste tegenaanval weer gelijk. Beck kopte slecht weg, Canesin nam de bal op de slof en vloerde Ortwin De Wolf. Met 1-1 op het bord na zes minuten spelen hoopten we op een spektakelstuk.

   

  Een vervolg van de dolle openingsfase bleef evenwel uit. Oostende en Eupen hielden elkaar in evenwicht in het spel, dat zich vooral op de middenstrook van het veld afspeelde. Een 1-1-ruststand leek in de maak, tot Verdon ging klungelen vlak voor de eigen zestien. Vandendriessche nam het cadeau in dank aan en zette de 2-1-ruststand op het bord.

  VIDEO: Een halve minuut heeft Milicevic nodig om de 0-1 op het bord te zetten

  Eupen vecht voor wat het waard is en wordt daarvoor beloond

  De tweede helft begon zoals de eerste. Eupen kwam ook nu weer beter uit de kleedkamer en ging met pogingen van Cools en Amat op zoek naar de gelijkmaker. Oostende kon daar alleen maar een kopbalkans van Milovic tegenover zetten.

   

  Op het uur kreeg Eupen wat het al een tijdlang verdiende. Dutoit schudde eerst nog een knappe reflex uit zijn mouwen op een kopbal van Bautista, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van Amat. De Spanjaard duwde de 2-2 in het lege doel. Eupen rook bloed.

   

  Geen zes minuten later was de wedstrijd helemaal gekanteld. Bautista ontsnapte in de rug van de Oostendse defensie, waar Faes te laat uitstapte, en zette de 2-3 op het bord. Dierick stelde het feestje nog even uit, maar de VAR keurde het doelpunt terecht goed. De Spanjaarden van Eupen zorgden voor de ommekeer die hun Spaanse coach deugd deed. San José stond voor deze wedstrijd onder druk.

   

  De thuisploeg legde zich niet neer bij de achterstand en creëerde offensieve druk, maar verder dan een aantal gevaarlijke hoekschoppen van Skulason kwam Oostende niet meer. Eupen speelde de wedstrijd ondanks een late rode kaart voor Koch volwassen uit en pakte een erg belangrijke driepunter in de strijd tegen de degradatie. KVO heeft nu al zes wedstrijden niet meer kunnen winnen.

  De coaches aan het woord:

  Benãt San José (coach KAS Eupen): “Ik ben heel blij voor mijn spelers. Ze werken hard voor de club en de fans. We namen van bij het begin het heft in handen en toonden een sterke mentaliteit. Dat we makkelijker buitenshuis winnen dan thuis is opvallend, maar waar we de punten pakken maakt eigenlijk niet veel uit. We willen natuurlijk zo snel mogelijk thuis eens winnen voor onze fans. Vrijdag tegen Anderlecht? Dat zou geweldig zijn natuurlijk.”

   

  Kåre Ingebrigtsen (coach KV Oostende): “Dit verlies is moeilijk te aanvaarden. We maakten teveel fouten en slikten drie goals. Als je er dan zelf vier moet gaan maken om te winnen, neen, dat gaat simpelweg niet. We hebben het zelf uit handen gegeven. Wat we nu moeten doen is onze verdediging eens goed analyseren en er de fouten uithalen. Vandaag stopten we met kansen creëren toen het 2-2 werd. Zij gooiden dan wat grote jongens in de strijd en konden nog scoren en hun resultaat daarna al bij al veel te gemakkelijk vasthouden.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde partij! De verre busrit is niet voor niets geweest. Eupen bouwt een feestje na een 2-3-overwinning op het veld van Oostende. Koch kreeg in het slot nog rood, maar dat hielp KVO niet meer vooruit.
  2. tweede helft, minuut 95. De laatste kans van de wedstrijd is voor Milovic. Hij knalt een aflegger van Guri overhaast over en naast. Eupen gaat het hier flikken! .
  3. tweede helft, minuut 93. Eupen probeert het spel nu regelmatig stil te leggen. Ciampichetti blijft lang liggen na een kopduel en steelt zo nog een minuutje van de extra tijd.
  4. Gele kaart voor Ortwin De Wolf van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 91. Er worden vijf ongetwijfeld spannende minuten bijgeteld aan zee.
  6. tweede helft, minuut 89. De vrije trap van Skulason wordt door De Wolf uit de korte hoek geduwd. De laatste minuut reguliere speeltijd is intussen ingegaan.
  7. tweede helft, minuut 89. De VAR kijkt de fase nog even na, maar lijkt niet tussenbeide te zullen komen. Een strenge straf voor Koch, maar helemaal onterecht is die toch ook weer niet.
  8. Rode kaart voor Menno Koch van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Rood! De bal blijft hangen voor de grote rechthoek van Eupen. Koch wil maar wat graag dat die zo ver mogelijk weg is van de gevarenzone en gaat scherp in de tackle. Dierick geeft rood!
  10. tweede helft, minuut 87. Het Oostends slotoffensief is ingezet. D'Haese probeert het met een laag schot, maar vindt een bezoeker op zijn weg.