• home
 • video
 • pas verschenen

  KAA Gent viert clubrecord: 11 thuiszeges op een rij

  1. 29' - Geel - Andreas Wiegel
  2. 18' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  3. 11' - Geel - Aaron Tshibola
  1. 81' - Verv. Sven Kums door Roman Bezoes
  2. 81' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  3. 80' - Verv. Aaron Tshibola door Matthias Verreth
  4. 73' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  5. 73' - Verv. Jonathan David door Jean-Luc Dompé
  6. 72' - Verv. Tuur Dierckx door Xian Emmers
  7. 67' - Verv. Denzel Jubitana door Yuki Kobayashi
  8. 66' - Doelpunt - Laurent Depoitre (2 - 0)
  18'Roman Jaremtsjoek1 - 0
  66'Laurent Depoitre2 - 0

  Waasland-Beveren heeft geen afbreuk kunnen doen aan de thuisreputatie van KAA Gent. Jaremtsjoek voor de rust en Depoitre erna bezorgden Gent een 11e thuiszege op een rij, een clubrecord.

  AA Gent - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met een 1-0-tussenstand op het bord kon Waasland-Beveren blijven hopen op puntengewin, maar de 2-0 van Depoitre in minuut 66 legde de partij in een definitieve plooi.
  • Man van de match: Nordin Jackers keepte een beresterke partij en ontzegde Gent met enkele uitstekende parades een veel ruimere overwinning.
  • Opvallend: Voor Arnauld Mercier is dit pas de eerste nederlaag sinds hij op de bank zit als coach van Waasland-Beveren. In zijn vorige partijen wist hij drie gelijke spelen en één overwinning te behalen.

  Bekijk de doelpunten uit Gent - Waasland-Beveren (2-0)

  Jaremtsjoek straft flater van Wiegel af

  AA Gent begon niet bepaald indrukwekkend aan de jacht op zijn recordzege. Het was zelfs Waasland-Beveren dat voor de eerste dreiging zorgde, met een geblokt schot van Badibanga.

   

  Pas na kwartier kwam de Gentse machine stilaan op toerental. David en Depoitre lieten de eerste kansen nog liggen, Jaremtsjoek trof even later wel raak. De Oekraïner kreeg daarbij wel wat hulp van verdediger Wiegel, die de bal ongelukkig richting zijn eigen goal duwde.

   

  Waasland-Beveren liet zich niet uit zijn lood slaan en versierde ook na de tegentreffer nog een paar halve kansjes, maar een gelijkmaker zat er niet in. Tussendoor was ook Gent nog enkele keren gevaarlijk, de beste kans van Depoitre werd gepareerd door Jackers.

  VIDEO: Pech! Ngadeu scoort, blesseert zich en ziet zijn doelpunt afgekeurd worden door VAR

  Depoitre schenkt AA Gent zekerheid

  Na de pauze ging AA Gent snel op zoek naar de geruststellende tweede treffer. Odjidja waagde als eerste zijn kans, hij stuitte op een sterk keepende Jackers.

   

  Net voor het uur scoorde verdediger Ngadeu enig mooi met een streep in de winkelhaak, maar de VAR vergalde het feestje van de Kameroener. Het bleek slechts uitstel van executie voor Waasland-Beveren, want niet veel later zette Depoitre de 2-0 dan toch op het bord, op aangeven van David.

   

  In de slotfase ging Gent nog op zoek naar een derde treffer, maar het botste telkens weer op die uitstekende Jackers, die zijn ploeg in z'n eentje behoedde voor een afstraffing. Het bleef 2-0, goed voor de elfde thuiszege op rij voor Gent. Nummer twaalf wordt vast een flinke uitdaging met de komst van Wolfsburg op donderdag.

  VIDEO: Drukke avond voor Jackers, die uithaalt met fantastische reddingen

  Thorup: "Elfde thuiszege op rij geeft veel vertrouwen"

  Jess Thorup (AA Gent): "We hadden de partij bijna de hele tijd onder controle. Het was wel even wachten op de 2-0, die toch belangrijk was om het daarna wat rustiger aan te kunnen doen, gezien het drukke schema de komende weken. Die elfde thuiszege op rij geeft ons veel vertrouwen, en het is natuurlijk ook mooi voor onze geweldige supporters. Maar we zijn niet voldaan met elf zeges. Donderdag volgt een moeilijke wedstrijd, we zullen zien of we die reeks dan kunnen voortzetten."

   

  Arnauld Mercier (Waasland-Beveren): "Die eerste goal is een cadeau van ons. Dat is jammer, want tot dan toe stonden we goed, al misten we zelf wat overtuiging en vertrouwen in de zone van de waarheid. In de tweede helft was Gent de betere, dat is duidelijk. Maar die eerste helft geeft ons toch vertrouwen voor de toekomst. We hebben alleen wat meer vertrouwen nodig bij de mogelijkheden die zich aandienen, en misschien ook een tikkeltje meer geluk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! AA Gent boekt zijn elfde thuiszege op rij, het wint eenvoudig met 2-0 van Waasland-Beveren.
  2. tweede helft, minuut 93. Zowaar nog een bal tussen de palen van Waasland-Beveren. Invaller Xian Emmers trapt richting Kaminski, die het leer uit zijn doelvlak duwt.
  3. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Er worden nog 4 minuten bijgeteld.
  4. tweede helft, minuut 87. En weer Jackers! Nordin Jackers mag stilaan de trofee voor Man van de Match opeisen. Hij pakt nog maar eens uit met een uitstekende reflex, dit keer op een vrije trap van invaller Bezoes.
  5. tweede helft, minuut 82. We zitten intussen in de laatste tien minuten van de partij. Waasland-Beveren geeft een geslagen indruk, Gent gaat rustig op zoek naar een derde doelpunt.
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Sven Kums eruit
  7. Gele kaart voor Michael Ngadeu-Ngadjui van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 81
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Waasland-Beveren, Matthias Verreth erin, Aaron Tshibola eruit