• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle blijft in hetzelfde bedje ziek, Charleroi strooit zout in de wonde

  einde
  03
  1. 44' - Geel - Massimo Bruno
  2. 42' - Verv. Johanna Omolo door Giulian Biancone
  3. 36' - Doelpunt - Modou Diagne (0 - 3)
  4. 32' - Doelpunt - Massimo Bruno (0 - 2)
  5. 21' - Geel - Adrien Bongiovanni
  6. 5' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Ali Gholizadeh door Frank Tsadjout
  2. 84' - Verv. Massimo Bruno door Shamar Nicholson
  3. 81' - Geel - Rominigue Kouamé
  4. 74' - Geel - Ali Gholizadeh
  5. 70' - Verv. Ryota Morioka door David Henen
  6. 68' - Verv. Lyle Foster door Idriss Saadi
  5'Ryota Morioka0 - 1
  32'Massimo Bruno0 - 2
  36'Modou Diagne0 - 3

  Cercle Brugge heeft in eigen huis een kansloze nederlaag geleden tegen Charleroi: 0-3. Ook onder nieuwe coach Bernd Storck zat er geen ommekeer in. Integendeel: de troosteloze taferelen stapelden zich (vooral in de eerste helft) in sneltempo op. Voor rode lantaarn Cercle is het al de zesde nederlaag op een rij.

  Cercle Brugge - Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: als je na 5 minuten de 0-1 slikt, mogen alle goeie intenties meteen de vuilnisbak in. Dan moet je de mouwen opstropen en tot het gaatje gaan. Maar Cercle beschikt over een elftal dat op krukken loopt en (nog?) geen gepaste antwoorden kan bieden op tegenslagen.
  • Man van de Match: de supporters van Cercle verdienen een medaille voor moed en zelfopoffering. De verhoopte, snelle kentering na de aanstelling van Bernd Storck is er niet gekomen, maar het zou van kortzichtigheid getuigen om de Duitse coach daarop af te rekenen. 
  • Opvallend: enkele fans van Cercle hingen een spandoek op met daarop de Franse tekst: "Pas de points sans engagement". Een niet mis te verstane boodschap aan het adres van de spelers en misschien ook wel aan de beleidsmakers van de Vereniging.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Charleroi (0-3)

  Brugs foutenfestival komt vroeg op gang

  "De mensen zullen een volledig ander Cercle zien", zo had Bernd Storck beloofd in zijn voorbeschouwing op de 11e wedstrijd van groen-zwart dit seizoen.

   

  Maar een tweede driepunter - de eerste sinds de 1-0 thuis tegen Waasland-Beveren op 24 augustus - zat er op geen enkel moment in voor Cercle, dat zich niet kon opdringen. 

   

  Al na 5 minuten hing de bal in de tent, die van Cercle dan. Charleroi kwam na balverlies op het Brugse middenveld een eerste keer aan het doel van de vereniging en Morioka liet het zich geen twee keer zeggen: 0-1.

   

  Het lachen verging de thuisploeg dus al snel, maar ze begon na een tijdje toch voorzichtig te duwen. Al lag het tempo te laag om Charleroi echt eens deftig angst aan te jagen.

   

  Toen Hazard ergernis in de eigen gelederen veroorzaakte door twee corners in korte tijd over alles en iedereen te trappen, rook Charleroi bloed. Na nieuw balverlies bij Cercle speelde Gholizadeh op het gepaste moment Bruno aan en die twijfelde niet: 0-2 iets voorbij het halfuur.

   

  Alsof het voor de fans van Cercle nog niet erg genoeg was, flikkerde een paar minuten later de 0-3 op het bord. Cercle rommelde maar wat aan en Diagne mocht een half veld oversteken. De verdediger trapte de bal laag naast Hubert binnen. Op zich een houdbaar schot, zo leek het, maar de doelman had er geen verhaal tegen.

  Twee fans van Cercle Brugge maken met spandoek duidelijk wat ze vinden

  Doodlopend straatje

  Na de rust toonde Cercle meer grinta, won het wat meer duels en zocht het het doel van Charleroi op, terwijl de bezoekers zich tevreden stelden met wat countervoetbal.

   

  Zo hingen de 1-3 en 0-4 in de lucht, maar thuisdoelman Hubert had zich niet in slaap laten wiegen en pareerde enkele goeie aanvallen van Charleroi.

   

  Aan de overkant moest ook Penneteau een paar keer laten zien dat hij iets uit zijn mouwen kon schudden, want Cercle snuffelde wel eens aan de spreekwoordelijke eerredder. Maar doelpunten vielen er niet meer en zo blijft de ploeg van Bernd Storck troosteloos laatste met 3 punten.

   

  Waasland-Beveren, de op een na laatste, telt 4 punten meer dan Cercle. We trappen een open deur in als we zeggen dat Cercle zeer moeilijke maanden tegemoet gaat.

  Reacties uit het Cercle-kamp:

  Stef Peeters (Cercle Brugge): "Als je zulke individuele fouten maakt, dan wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen. We begonnen met een goed gevoel, maar als je na 5 minuten op achterstand komt, dan weet je dat de tegenstander op de counter kan speculeren en dan wordt elk foutje genadeloos afgestraft. In de rust heeft de coach wat zaken bijgestuurd en liep het wat beter bij ons, alleen was het kalf toen al verdronken. We moeten ons aan de tweede helft optrekken en daarop voortbouwen, want anders blijft er niet veel meer over. We hadden vandaag een ommekeer kunnen realiseren, maar dat hebben we nagelaten. Deze jonge groep mist vertrouwen."

   

  Bernd Storck (coach van Cercle Brugge): "Ik zag deze week een ander Cercle op training, maar we hebben ongelofelijk veel fouten gemaakt in de wedstrijd. Na de rust liep het beter, toen speelden ze meer met hun hart. Er is duidelijk nog veel werk. Er lopen veel jonge spelers rond die als jongeren spelen. Dat is iets dat ze moeten leren. Een training is geen wedstrijd. Ik reik de spelers mogelijkheden aan, zij moeten daar gebruik van maken. Maar ik onthoud het positieve en we zullen proberen om het volgende week beter te doen in Genk. Je moet weten: Rome is niet op één dag gebouwd. Dit heeft tijd nodig, we zullen hard werken om de ommekeer te bewerkstelligen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 0-3. Geen 4e goal van Charleroi en geen 1e voor Cercle. Cercle blijft in hetzelfde bedje ziek en verliest met 0-3.
  2. tweede helft, minuut 93. Nog eens Cercle. Gory redt bijna de Brugse eer, maar Penneteau redt zijn knappe vlam in corner.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Charleroi, Frank Tsadjout erin, Ali Gholizadeh eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Extra tijd. Er komen 3 minuten bij.
  5. tweede helft, minuut 90. De reguliere speeltijd zit er bijna op. Hopelijk telt ref Jasper Vergoote er niet te veel extra minuten meer bij, want dat verdienen de dappere fans van Cercle niet.
  6. tweede helft, minuut 87. De 0-4 hangt meer in de lucht dan de 1-3. Charleroi begint opeens flink wat kansen te krijgen om de score nog wat aan te dikken. Nu moet Hubert een schot van Henen wegduwen.
  7. tweede helft, minuut 85. Weer een kans . Gholizadeh mag het ook nog eens proberen voor Charleroi. Zijn stift is niet goed genoeg.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Massimo Bruno eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Hubert houdt de 0-4 tegen. Op de tegenaanval is Charleroi nog eens gevaarlijk. Gelukkig voor Cercle is doelman Hubert nog niet in slaap gevallen, in tegenstelling tot sommige aanwezigen in de tribune.
  10. Gele kaart voor Rominigue Kouamé van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 81