• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp keert na matige pot met een punt terug uit Oostende

  einde
  11
  1. 15' - Doelpunt strafschop - Dieumerci Mbokani (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Idrissa Sylla door Sindrit Guri
  2. 84' - Verv. Michiel Jonckheere door Indy Boonen
  3. 79' - Verv. Robbie D'Haese door Brecht Capon
  4. 73' - Verv. Lior Refaelov door Koji Miyoshi
  5. 68' - Verv. Kevin Mirallas door Ivo Rodrigues
  6. 60' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 1)
  15'Dieumerci Mbokani0 - 1
  60'Fashion Sakala1 - 1

  Antwerp heeft geen gebruik kunnen maken van het gelijkspel van Standard om dichter bij de Luikenaars te kruipen. Stamnummer 1 moest na een middelmatige prestatie op het veld van KVO zelf genoegen nemen met een gelijkspel. "Ik ben tevreden over onze eerste 20 minuten, de rest was veel minder", zei RAFC-coach Bölöni.

  KV Oostende-Antwerp kort samengevat:

  • Sleutelmoment: in minuut 63 leek Mirallas het lot van de thuisploeg te bezegelen, maar de VAR greep gepast in voor een voorafgaande fout van Dieumerci Mbokani.
  • Kort gezegd: Antwerp toverde een slakkengangetje op de mat en dacht op die manier een vroege 0-1-bonus te kunnen consolideren. Maar een strijdvaardig KVO liet zich niet naar de slachtbank leiden en sleepte op wilskracht een verdiend punt uit de brand.
  • Opvallend: het is al meer dan een maand geleden dat KV Oostende nog eens kon winnen. Op 24 augustus ging KV Mechelen met 2-1 voor de bijl aan zee. Sindsdien kwam KVO niet verder dan een 2-2 op KVK, 1-4 thuis tegen Standard, een 3-1 op Genk en nu dus een 1-1 tegen Antwerp.

  Bekijk de goals uit Oostende - Antwerp (1-1)

  Mbokani schiet uit zijn sloffen

  KV Oostende en Antwerp namen aanvankelijk voorzichtigheid als uitgangspunt. Beide teams maakten in een weinig opwindende openingsfase weinig aanstalten om het vijandige doel op te zoeken.

   

  Antwerp eiste wel de bal op en KVO liet dat graag gebeuren. Typisch voor de kustploeg die dat spelletje wel vaker speelt.

   

  Toen Sakala net voor het kwartier een onnodige overtreding beging in het puntje van zijn eigen 16 ging de bal op de stip en was er voor het eerst toch wat animo. Mbokani pakte het cadeautje gewillig uit en stuurde Dutoit de verkeerde kant uit, 0-1.

   

  De thuisploeg probeerde daarna het tij te keren. Canesin kon zich bijna onderscheiden met een lage trap en het was Sakala die even later een 5-sterrenkans vakkundig de nek omwrong door de bal knullig naast te schieten.

   

  Iets voorbij het halfuur ontsnapte Antwerp ten derden male. Ditmaal was Sakala de aangever en Sylla de schlemiel met dienst. Zijn kopbal verdween net naast. Zo ging Antwerp met een lichtjes gevleide 0-1-bonus een koffietje drinken.

  Mbokani zet een penalty om voor Antwerp.

  Mbokani zet een penalty om voor Antwerp.

  Slap einde aan slappe hap

  In de tweede helft werd het geduld van het publiek minder lang op de proef gesteld en golfde het spel meer heen en weer.

   

  Toch viel de 1-1 vanuit het spreekwoordelijke niets. Bolat kreeg geen vat op een kopbal van Sylla, waardoor Sakala van dichtbij in de rebound kon afwerken.

   

  Het antwoord van Antwerp volgde al na een handvol seconden. Mirallas, die bleek voor de dag kwam, werkte een knappe aanval aan de eerste paal binnen, maar ref Smet werd gevraagd om naar de beelden van de voorafgaande actie te gaan kijken. Mbokani bleek een duwfout begaan te hebben. Gevolg: de 1-2 (terecht) afgekeurd.

   

  Het vuur kwam erin, de match leek nu eindelijk écht te kunnen beginnen. Maar verder dan wat horten en stoten kwamen beide ploegen niet. De match verzandde in misverstanden en balverliezen. De kansen droogden op, het duel eindigde op 1-1.

  Antwerp ziet 2 goals afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout

  Reactie van de twee trainers

  • Laszlo Bölöni (Antwerp-coach): "Ik ben tevreden met dit punt. Buitenshuis niet verliezen is goed. Ik ben content over onze eerste 20 minuten, de rest was veel minder. Ik wil de verlengingen in de beker tegen Lokeren niet als excuus inroepen, er zijn meerdere verklaringen waarom we niet konden winnen. Al heb ik nu niet veel zin om over mijn eigen spelers te praten, we zullen dit intern analyseren."
   
  • Kare Ingebrigtsen (KVO-coach): "Ik vond KVO het beste team, we speelden 75 minuten goed. We hadden een paar mooie kansen en hadden meer dan één keer kunnen scoren. Ik ben tevreden over onze prestatie en zag de wil bij mijn spelers om meer in de box van de tegenstander te komen. Dat is vooruitgang. Hier kunnen we op voortbouwen."

  Tweets:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 1-1. Ref Smet maakt een einde aan het duel. Beide teams moeten tevreden zijn met een puntje.
  2. tweede helft, minuut 93. Het ziet er niet naar uit dat er nog gescoord zal worden.
  3. tweede helft, minuut 91. Extra tijd. Er komen 3 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Idrissa Sylla eruit
  5. tweede helft, minuut 90. De hoekschop levert niks op voor de bezoekers. Lamkel Zé probeert van dichtbij binnen te tikken, maar slaagt niet in zijn opzet.
  6. tweede helft, minuut 90. Dutoit verkijkt zich bijna op een verre bal van Defour. De doelman van KVO moet op zijn stappen terugkeren en kan de bal nog net in corner verwerken.
  7. tweede helft, minuut 87. Money time. We spelen nog een paar minuten. .
  8. tweede helft, minuut 85. Bijna bingo. Bataille gaat door op rechts, trekt hard voor, maar niemand van KVO kan er zijn kruin tegen zetten. Antwerp komt goed weg.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Michiel Jonckheere eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Het zijn de supporters van Oostende die van zich laten horen. Ze willen de 2-1 en hun spelers hebben daar wel oren naar.