• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren ligt dwars in Moeskroense jacht op leidersplaats

  einde
  11
  1. 32' - Doelpunt - Aleix García (0 - 1)
  2. 30' - Verv. Marko Bakic door Nemanja Antonov
  1. 87' - Geel - Benjamin van Durmen
  2. 76' - Verv. Aboubakary Koita door Stefan Milosevic
  3. 76' - Verv. Sami Allagui door Stipe Perica
  4. 72' - Doelpunt - Jur Schryvers (1 - 1)
  5. 70' - Verv. Beni Badibanga door Yuki Kobayashi
  6. 65' - Verv. Fiorin Durmishaj door Thomas Agyepong
  7. 61' - Geel - Sami Allagui
  8. 61' - Geel - Aleksandar Vukotic
  9. 51' - Verv. Rafal Pietrzak door Benjamin van Durmen
  32'Aleix García0 - 1
  72'Jur Schryvers1 - 1

  Waasland-Beveren heeft zijn derde punt van het seizoen kunnen pakken tegen revelatie Moeskroen. Jur Schryvers bezorgde de thuisploeg in de tweede helft wat het verdiende: een gelijkspel.

  Waasland-Beveren - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: De afgekeurde gelijkmaker van Waasland-Beveren kwam er na een nodeloze fout van De Medina. Het wachten op de VAR was de eerste van een hele reeks frustraties die de thuisploeg wakker maakte. Op emotie kwam de thuisploeg nadien toch nog in de wedstrijd.
  • Man van de match: Linksachter Daam Foulon had Olinga de hele avond in zijn binnenzak en droeg ook aanvallend zijn steentje bij. De assist voor Schryvers was de beloning voor een sterke wedstrijd.
  • Opvallend: Het is al van 30 maart geleden dat Waasland-Beveren nog eens de nul kon houden. Sinds die 0-0 op Zulte Waregem slikte het in 17 duels maar liefst 43 tegendoelpunten.

  Bekijk de doelpunten uit Waasland-Beveren - Moeskroen (1-1)

  Efficiënt Moeskroen neemt de regie in handen

  Het duel tussen Waasland-Beveren en Moeskroen was er een tussen twee uitersten. De thuisploeg zit in het sukkelstraatje, terwijl de Henegouwers op een wolk voetballen en vierde stonden. Het kon nóg straffer, want met een overwinning mocht Moeskroen zich zelfs voor minstens een dag leider noemen.

   

  Moeskroen nam ook snel de regie in handen, maar kon niet genoeg gevaar creëren. De thuisploeg stond dan weer als een springveer opgesteld om Badibanga en Dierckx te lanceren. Enkele keren leverde dat ook halve kansen op, maar Durmishaj en Koita waren niet lucide genoeg om hun pogingen om te zetten.

   

  Aan de overkant waren de bezoekers wél efficiënt. Antonov was de geblesseerde Bakic nog maar net komen vervangen of hij schilderde zijn voorzet perfect op het hoofd van City-huurling Aleix Garcia. Moeskroen op voorsprong en Waasland-Beveren in de tang in het slotkwartier van de eerste

  helft.

  Waasland-Beveren moet twee keer gelijk maken

  De bezoekers bleven ook na de koffie berekend en voorzichtig acteren. Er was ook geen vuiltje aan de lucht tot De Medina een totaal overbodige overtreding beging. Badibanga mikte de vrije trap vanuit een erg schuine hoek in doel, maar scheids Vergoote wachtte op bevestiging van de VAR. Na enkele minuten zoeken naar de juiste lijn beslisten de mannen in het busje het doelpunt alsnog af te keuren voor buitenspel.

   

  De frustratie laaide op bij Waasland-Beveren, wat leidde tot een tiental minuten zonder controle, maar vol emotie. Surfend op die emotie bleef de thuisploeg zoeken naar de gelijkmaker en 20 minuten voor tijd viel die dan toch. Foulon zette sterk door op links en zijn afgemeten voorzet werd door Schryvers netjes in de verste hoek getikt.

   

  Met de bordjes in evenwicht ging de storm weer liggen, waarna het slot van de wedstrijd een maat voor niets was. Uiteindelijk werd er ook afgefloten bij 1-1, een uitslag waar beide teams weinig mee opschieten. Moeskroen laat de kans liggen om alleen op kop te komen. Waasland-Beveren dikt zijn puntentotaal aan van 2 tot 3 punten, maar dat is na 8 wedstrijden allesbehalve een positieve balans.

  VIDEO: Krampen voor Koita: ballenmeisje en supporter in tribune schieten te hulp

  Hollerbach: "Ben blij met maar twee blessures"

  Maximiliano Caufriez (Waasland-Beveren): “Ik raak de bal absoluut niet bij het afgekeurde doelpunt. Het was De Medina die de bal in zijn eigen doel werkte. Waarom er dan over buitenspel gepraat wordt, snap ik niet. Het was vanavond minder goed dan tegen Sint-Truiden, maar we hadden wel meer kansen dan Moeskroen, dat bij zijn eerste kans scoort. Het kampioenschap is nog niet lang bezig en we willen de verschillende media verrassen die ons al afschreven.”

   

  Bernd Hollerbach (Moeskroen): “Bij Marko Bakic ziet het er niet goed uit, volgens mij de kuisbanden. Daarna verloren we ook Pietrzak nog eens. Uiteindelijk ben ik blij dat slechts twee spelers zich blesseerden. In de eerste helft hebben we nog geprobeerd te voetballen, maar daarna leek het niet meer op voetbal. Je moet je aanpassen aan de tegenstander om te overleven. ”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Waasland-Beveren en Moeskroen delen de punten en dat lijkt een correcte uitslag te zijn. Moeskroen leek te veel te rekenen na de 0-1 en botste in de tweede helft op een enthousiaste thuisploeg dat zijn derde punt van het seizoen pakt.
  2. tweede helft, minuut 93. Garcia snijdt nog een scherpe vrije trap aan. Perica lijkt buitenspel te staan, maar kan de bal nog beroeren. Gelukkig voor Jackers hobbelt de bal nog ruim een meter naast.
  3. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd lijkt stevig op slot te zitten. Wie kruipt in de rol van Houdini?
  4. Gele kaart voor Benjamin van Durmen van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 87
  5. tweede helft, minuut 85. Vanuit het niets opnieuw een kans voor Moeskroen. Antonov heeft alle tijd om voor te zetten, maar de lange Perica kan Jackers niet verschalken met zijn kopbal.
  6. tweede helft, minuut 80. De storm is wat gaan liggen terwijl er nog 10 minuten op de klok staan. Kan Moeskroen zich opnieuw organiseren om het laken alsnog naar zich toe te trekken of gaat de thuisploeg door op enthousiasme?
  7. tweede helft, minuut 79. Butez schrikt zich een hoedje wanneer Jubitana plots voor zijn neus komt opduiken. Uiteindelijk is de bal toch voor de doelman.
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Aboubakary Koita eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Stipe Perica erin, Sami Allagui eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Tijd voor boomlange spitsen. Moeskroen brengt Perica in, waarna Milosevic erin komt voor de thuisploeg. Respectievelijk goed voor 1,92 meter en 1,90 meter.