Eupen legt leider Standard geen strobreed in de weg

  1. 38' - Geel - Jordi Amat
  2. 27' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (2 - 0)
  3. 6' - Doelpunt - Kostas Laifis (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Nicolas Gavory door Collins Fai
  2. 84' - Verv. Jon Bautista door Olivier Verdon
  3. 83' - Geel - Jonathan Bolingi
  4. 83' - Rood - Jordi Amat
  5. 78' - Verv. Aleksandar Boljevic door Mehdi Carcela-González
  6. 74' - Verv. Silas Gnaka door Yuta Toyokawa
  7. 72' - Verv. Selim Amallah door Paul José Mpoku
  8. 67' - Verv. Saeid Ezatolahi door Danijel Milicevic
  9. 65' - Geel - Andreas Beck
  10. 61' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (3 - 0)

  Standard heeft de Belgische voetbalzondag geopend met een bijzonder eenvoudige overwinning. Tegen een zeer slap Eupen werd het een zondagswandeling. Standard zal de 8e speeldag dus sowieso als leider afsluiten.

  Standard - Eupen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Standard vliegt Eupen van bij de aftrap naar de keel en staat al snel op voorsprong. De bezoekers zijn vooral gekomen om te verdedigen en zijn nooit in staat om iets aan hun vroege achterstand te verhelpen.
  • Man van de Match: Michel Preud'homme roteerde flink en zo kreeg Aleksandar Boljevic een kans om te schitteren. De Montenegrijnse buitenspeler greep die met beide handen en was met twee mooie doelpunten de held van de namiddag.
  • Opvallend: België, Spanje, Nederland, Duitsland, Ivoorkust, Iran, Gambia, Venezuela, Congo, Japan, Bosnië en Benin. Spelers uit twaalf landen kwamen vandaag in actie voor Eupen. Smeed daar maar eens een samenhangend geheel van.

  Bekijk de goals uit Standard - Eupen (3-0)

  Standard maakt er korte metten mee

  Vooraf lagen de kaarten al gunstig voor Standard. Het kon als leider ook pochen met de beste aanval, terwijl Eupen aan de staart bengelde met de minste gemaakte goals. Met Vanheusden en Avenatti voor het eerst aan de aftrap namen de Rouches ook een vliegende start. Binnen de eerste vijf minuten zag Eupen-doelman De Wolf een vrijschop van Gavory, een kopbal van Vanheusden en een deviatie van Amallah voor zijn neus.

   

  De 1-0 zat eraan te komen en de afweer van Eupen hielp een klein handje door domweg te wijken toen Laifis oprukte. De Cyprioot kreeg ruim de tijd om zijn schot te wapenen en hamerde de bal perfect in de verste hoek. Standard liet het tempo wat zakken na die 1-0, maar de kansjes bleven komen. Bastien en Amallah konden allebei zomaar door het hart van de Eupense elf wandelen. Eén keer waren de bezoekers dreigend, een schot van Bolingi scheerde de paal.

   

  Standard sloeg de waarschuwing niet in de wind en sloeg opnieuw toe. Een knappe aanval kreeg met de duikende kopstoot van Boljevic in de winkelhaak een passend klapstuk. Al bij al hoefde de thuisploeg weinig energie te verspillen om al bij de rust zegezeker te zijn.

  Na tussenkomst van de VAR wordt het tweede geel van Amat rechtstreeks rood

  Boljevic luistert nutteloze tweede helft op

  Het was in de eerste helft misschien iets te gemakkelijk gegaan en dus kwam Standard wat slaperig uit de kleedkamer. Eupen-coach San José had zijn manschappen dan weer moed ingesproken, maar meer dan een flauw schot van Ezatolahi zat er niet in. Er zit gewoonweg te weinig kwaliteit in de kern van de Oostkantonners.

   

  Pas op het uur toonde Standard nog eens iets, maar dat kon wel tellen. Boljevic veinsde, maakte ruimte voor zichzelf en stak de bal dan onhoudbaar in de benedenhoek. Opnieuw een pareltje van de Montenegrijn. De gefrustreerde Amat werd dan nog uitgesloten, wat het er niet leuker op maakte voor de zo al flink geteisterde bezoekers.

   

  De Luikse invallers hadden er immers nog zin in en zetten een slotoffensief op poten. Carcela's knal strandde op de rug van Marreh, de vrijstaande Fai ramde recht op de vuisten van De Wolf en Bokadi wilde het te mooi doen op de aflegger van Vojvoda. De drie punten waren toen natuurlijk al een hele poos binnen voor Standard.

  Vanheusden: "Nog niet mijn beste niveau"

  Zinho Vanheusden kwam met Standard op geen enkel moment in de problemen. "Dat hebben we aan onszelf te danken. We hebben van bij het begin 100% gegeven, zoals de trainer had gevraagd."

   

  "Ik ben blij met de overwinning, de drie goals en het feit dat we zelf geen goal tegenkregen. Zeker na een Europese match, want dat is niet gemakkelijk", vond de jonge verdediger. "Ik weet niet of je al kan spreken van een verschil met vorig seizoen. We zullen nu veel wedstrijden na elkaar spelen en iedereen moet daar klaar voor zijn."

   

  Vanheusden stond voor het eerst sinds zijn blessure in de basis en was zelfs aanvoerder. "Het is een eer dat de trainer mij dat vertrouwen geeft. Ik voel me goed, maar haal nog niet mijn beste niveau. Dat is normaal, want ik ben nog maar net opnieuw aan het trainen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde! Standard haalt het eenvoudig van Eupen met 3-0 en blijft ook na deze speeldag leider.
  3. tweede helft, minuut 90. Er worden drie minuten bijgeteld.
  4. tweede helft, minuut 88. Met het einde in zicht zwengelt Standard de motor nog eens flink aan. De Wolf staat in de weg wanneer Fai, ingevallen voor Gavory, vrij kan uithalen.
  5. tweede helft, minuut 87. Schot van Carcela. Mehdi Carcela wil zijn stempel nog snel drukken. Zijn poging wijkt af op de rug van Marreh en belandt in hoekschop.
  6. tweede helft, minuut 85. Bokadi is mee opgerukt en probeert de aflegger van Vojvoda met een pirouette en een hakje in doel te werken. Dat lukt niet helemaal.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Collins Fai erin, Nicolas Gavory eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Olivier Verdon erin, Jon Bautista eruit
  9. Gele kaart voor Jonathan Bolingi van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 83
  10. Rode kaart voor Jordi Amat van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 83. Scheids Alen roept Amat even terug uit de tunnel. Hij krijgt geen tweede gele kaart, maar een rechtstreekse rode. .
  12. tweede helft, minuut 80. Rood voor Amat. Jordi Amat heeft de douche voor zich alleen. Hij stampt met zijn studs op de enkel van Gavory en wordt uitgesloten. Helemaal terecht, want dit is een vieze overtreding.
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Aleksandar Boljevic eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Applaus voor Boljevic. Iedereen recht op de banken voor Boljevic, met twee lekkere goals de uitblinker vanmiddag. Carcela sjokt het veld op voor een korte invalbeurt.
  15. tweede helft, minuut 75. Een harde en messcherpe voorzet van Vojvoda zoeft voorbij het doel van De Wolf. Lestienne kan er niet bij en dus blijft het voorlopig bij 3-0.
  16. tweede helft, minuut 74. Toyokawa moet Eupen meer bijtkracht voorin geven. Veel meer dan een eerredder zal er toch niet inzitten voor de bezoekers.
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Silas Gnaka eruit
  18. tweede helft, minuut 73.