3 prachtige doelpunten bezorgen KV Mechelen de 3 punten

3. 81' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (2 - 3)
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 20/09/19 - 20:31
    81'
    Ilombe Mboyo
    81'
    2 - 3

Na 1 op 9 heeft KV Mechelen weer aangeknoopt met de zege. Het kon pas in de tweede helft afstand nemen van KV Kortrijk na 9 knotsgekke minuten met 3 fraaie doelpunten. Ook de VAR sprak een woordje mee in het Guldensporenstadion.

KV Kortrijk - KV Mechelen kort samengevat:

• Sleutelmoment: KV Kortrijk heeft vroeg in de tweede helft de dubbele voorsprong te pakken. De VAR grijpt in en keurt het doelpunt van Kagelmacher af na buitenspel voor Stojanovic. Daarna gaat het snel. De bezoekers scoren 3 keer in 9 minuten en beslissen de wedstrijd.
    • Man van de Match: Twee KV Mechelen-spelers blonken uit in de tweede helft. Vanzeir scoorde twee keer, goed voor zijn eerste goals van het seizoen. Rob Schoofs maakte een pareltje na een knap nummer en had ook een strafschop moeten krijgen.

KV Kortrijk domineert voor de rust

Voor eigen volk startte KV Kortrijk het beste aan de wedstrijd. Na een combinatie met Ajagun kon Hornby afdrukken, Thoelen liet zich niet kennen.

Het goede begin van de thuisploeg kreeg geen vervolg. KV Mechelen was ook nergens en pas na een halfuur spelen werd de wedstrijd opnieuw aangenaam om volgen. Mujakic mikte centraal voor doel over met zijn mindere rechter, Thoelen ging goed plat op de schuiver van Stojanovic.

Niet veel later schilderde Mboyo het leer perfect op de knikker van de Serviër. Die knikte de openingsgoal perfect tussen de benen van een kansloze Thoelen tegen het net: 1-0.

KV Kortrijk kon nog met een dubbele voorsprong gaan rusten, maar het kreeg geen penalty van scheidsrechter Lambrechts en de VAR na handspel van Bateau in het eigen strafschopgebied.

KV Mechelen mept KV Kortrijk in 9 minuten K.O.

De thuisploeg deelde KV Mechelen meteen na de rust een uppercut van jewelste uit. Kagelmacher duwde de bal van dichtbij in doel, maar lang kon KV Kortrijk niet genieten van de 2-0. De VAR greep nu wel in en zag buitenspel van Stojanovic op het schot van Mboyo.

Wat volgde waren 9 geweldige minuten van KV Mechelen. Vanzeir bracht de bezoekers met een subtiele tik langszij, waarna Schoofs zijn "inner Messi" bovenhaalde voor de 1-2 en nog eens Vanzeir met een pegel er 1-3 van maakte.

Mboyo milderde nog vanaf elf meter na hands in de zestien van Corryn, maar dichter kwam KV Kortrijk niet meer. De Sart mocht nog van geluk spreken dat de bal ook aan de overkant niet op de stip ging nadat hij Schoofs bijna had uitgekleed.

Dankzij zijn 4e zege van het seizoen komt KV Mechelen op gelijke hoogte van Club Brugge en Moeskroen. KV Kortrijk blijft kamperen in de middenmoot met 8 op 24.