3 prachtige doelpunten bezorgen KV Mechelen de 3 punten

  1. 38' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 0)
  2. 18' - Geel - Sheldon Bateau
  1. 90+2' - Verv. Jovan Stojanovic door Imoh Ezekiel
  2. 84' - Verv. Dante Vanzeir door Clément Tainmont
  3. 82' - Geel - Rob Schoofs
  4. 81' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (2 - 3)
  5. 77' - Geel - Jules Van Cleemput
  6. 75' - Verv. Geoffry Hairemans door Jordi Vanlerberghe
  7. 72' - Verv. Abdul Ajagun door Hervé Kage
  8. 65' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Elohim Rolland
  9. 62' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 3)
  10. 57' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 2)
  11. 53' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 1)

  Na 1 op 9 heeft KV Mechelen weer aangeknoopt met de zege. Het kon pas in de tweede helft afstand nemen van KV Kortrijk na 9 knotsgekke minuten met 3 fraaie doelpunten. Ook de VAR sprak een woordje mee in het Guldensporenstadion.

  KV Kortrijk - KV Mechelen kort samengevat:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk heeft vroeg in de tweede helft de dubbele voorsprong te pakken. De VAR grijpt in en keurt het doelpunt van Kagelmacher af na buitenspel voor Stojanovic. Daarna gaat het snel. De bezoekers scoren 3 keer in 9 minuten en beslissen de wedstrijd.
  • Man van de Match: Twee KV Mechelen-spelers blonken uit in de tweede helft. Vanzeir scoorde twee keer, goed voor zijn eerste goals van het seizoen. Rob Schoofs maakte een pareltje na een knap nummer en had ook een strafschop moeten krijgen.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Kortrijk-KV Mechelen (2-3)

  KV Kortrijk domineert voor de rust

  Voor eigen volk startte KV Kortrijk het beste aan de wedstrijd. Na een combinatie met Ajagun kon Hornby afdrukken, Thoelen liet zich niet kennen.

   

  Het goede begin van de thuisploeg kreeg geen vervolg. KV Mechelen was ook nergens en pas na een halfuur spelen werd de wedstrijd opnieuw aangenaam om volgen. Mujakic mikte centraal voor doel over met zijn mindere rechter, Thoelen ging goed plat op de schuiver van Stojanovic.

   

  Niet veel later schilderde Mboyo het leer perfect op de knikker van de Serviër. Die knikte de openingsgoal perfect tussen de benen van een kansloze Thoelen tegen het net: 1-0.

   

  KV Kortrijk kon nog met een dubbele voorsprong gaan rusten, maar het kreeg geen penalty van scheidsrechter Lambrechts en de VAR na handspel van Bateau in het eigen strafschopgebied.

  VIDEO: Stojanovic mikt de bal pardoes in het gezicht van Kaya

  KV Mechelen mept KV Kortrijk in 9 minuten K.O.

  De thuisploeg deelde KV Mechelen meteen na de rust een uppercut van jewelste uit. Kagelmacher duwde de bal van dichtbij in doel, maar lang kon KV Kortrijk niet genieten van de 2-0. De VAR greep nu wel in en zag buitenspel van Stojanovic op het schot van Mboyo.

   

  Wat volgde waren 9 geweldige minuten van KV Mechelen. Vanzeir bracht de bezoekers met een subtiele tik langszij, waarna Schoofs zijn "inner Messi" bovenhaalde voor de 1-2 en nog eens Vanzeir met een pegel er 1-3 van maakte.


  Mboyo milderde nog vanaf elf meter na hands in de zestien van Corryn, maar dichter kwam KV Kortrijk niet meer. De Sart mocht nog van geluk spreken dat de bal ook aan de overkant niet op de stip ging nadat hij Schoofs bijna had uitgekleed. 


  Dankzij zijn 4e zege van het seizoen komt KV Mechelen op gelijke hoogte van Club Brugge en Moeskroen. KV Kortrijk blijft kamperen in de middenmoot met 8 op 24.

  VIDEO: Rolland heeft geen schrik van boze fans en gaat confrontatie aan

  Reacties:

  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "In de reeks waar we nu in zitten is dit een belangrijke zege. Na de 1 op 9 was het belangrijk hier iets te rapen. Als je dan kan winnen, doet dat heel veel deugd. De eerste helft waren we veel te onzuiver en we speelden zonder vertrouwen. Na de rust hebben we de ruimtes beter benut. Als wij kunnen voetballen, kunnen we mooie dingen laten zien. 2-0 was een ander verhaal geweest, daarna hebben we ons spel goed gespeeld en het drie keer prachtig afgemaakt."
   
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "De match kantelt in mijn ogen door de beslissingen van de VAR. In de eerste helft wordt niet ingegrepen bij een handsbal van Batteau, in de tweede helft doen ze dat wel, twee keer terecht. Als we 2-0 kunnen voorstaan is het een andere wedstrijd. De drie doelpunten van Mechelen gaan iets te gemakkelijk binnen. We worden gepakt op cruciale fases en dat is beslissend in voetbal. We moeten nu niet alles negatief bekijken. In de eerste helft deed KV Mechelen niet mee."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Mechelen neemt de punten mee! Het zit erop in Kortrijk. Na een knotsgekke wedstrijd, met 5 doelpunten heel wat VAR-fases, gaat KV Mechelen met de drie punten lopen: 2-3.
  3. tweede helft, minuut 94. De Sart vindt geen medemaat voor doel, Peyre knikt weg.
  4. tweede helft, minuut 94. Corryn werkt Kagé tegen de grasmat. Vrije trap voor KV Kortrijk net buiten de zestien.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Jovan Stojanovic eruit
  6. tweede helft, minuut 92. Doelpuntenmaker Stojanovic, de man van 1-0, verdwijnt naar de kant. Kan Ezekiel nog iets doen met zijn snelheid?
  7. tweede helft, minuut 91. Er komen vijf minuten toegevoegde tijd bij. Valt er nog een doelpunt uit de lucht voor KV Kortrijk of zijn de drie punten gaan vliegen?
  8. tweede helft, minuut 89. Schoofs is helemaal los. Bruzzese slaat zijn schot weg, in de herneming wordt de bal over gekopt.
  9. tweede helft, minuut 87. Kagé zoekt Hornby aan de tweede paal. Thoelen komt goed zijn doel uit en klemt het leer tegen zijn borst.
  10. tweede helft, minuut 85. Tainmont duwt Kagelmacher opzichtig over de doellijn. De invaller laat zich meteen opmerken, niet in positieve zin.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Dante Vanzeir eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Doelpuntenmaker Dante Vanzeir verlaat het veld vlak voor de supporters van KV Mechelen. Tainmont krijgt nog iets meer dan vijf minuten om zich te onderscheiden.
  13. Gele kaart voor Rob Schoofs van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 82. Frustraties bij Schoofs. Schoofs wordt aan het truitje getrokken in de zestien door De Sart. Hij krijgt geen penalty, vraagt om de VAR en krijgt geel. Toch vreemd dat de bal niet op de stip gaat.
  15. tweede helft, minuut 82. Mboyo vanaf de stip. Mboyo knalt de aansluitingstreffer heerlijk in het dak van het doel vanaf de stip. Thoelen had geen verhaal tegen de perfecte strafschop.
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 81 door Ilombe Mboyo van KV Kortrijk. 2, 3.
  17. tweede helft, minuut 80. Lambrechts wijst naar de stip en dat is een logische beslissing.
  18. tweede helft, minuut 80. Strafschop voor KV Kortrijk? Corryn kopt naast de bal op een voorzet van D'Haene. De thuisploeg zet de bal over de zijlijn en dwingt Lambrechts om naar het scherm te gaan kijken. Krijgt de thuisploeg een strafschop?
  19. tweede helft, minuut 78. Hornby krult de vrije trap wel over de muur, maar totaal niet hard genoeg om Thoelen te verontrusten.
  20. tweede helft, minuut 78. Van Cleemput haalt de doorgebroken Mboyo neer. Geel voor de KVM-verdediger en daar mag hij best tevreden mee zijn. Rood had gekund, maar de bal ging wel naar de zijkant.