Enfant terrible Lamkel Zé toont zich van zijn beste kant tegen Cercle

  1. 35' - Own goal - Dino Arslanagic (1 - 1)
  2. 20' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Steven Defour door Sander Coopman
  2. 85' - Geel - Rominigue Kouamé
  3. 81' - Verv. Lior Refaelov door Koji Miyoshi
  4. 80' - Verv. Giulian Biancone door Jordi Mboula
  5. 79' - Geel - Jérémy Taravel
  6. 79' - Geel - Zinho Gano
  7. 76' - Verv. Kevin Mirallas door Zinho Gano
  8. 71' - Verv. Lyle Foster door Idriss Saadi
  9. 70' - Verv. Godfred Donsah door Kylian Hazard
  10. 69' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (3 - 1)
  11. 55' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 1)

  Antwerp komt gedeeld aan de leiding na een logische zege tegen Cercle Brugge. Antwerp maakte na de rust het verschil met de tandem Mbokani-Lamkel Zé. "Ik heb moeilijke momenten gehad, maar ik moet de supporters bedanken dat ze achter mij zijn blijven staan", zegt Didier Lamkel Zé.

  Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 10 minuten in de tweede helft biedt Cercle Antwerp de 2-1 op een presenteerblaadje aan. Mbokani wordt ongemoeid gelaten op een vrije trap en kan de bal simpel binnenkoppen.
  • Man van de match: Didier Lamkel Zé voetbalde zich weer in de harten van de Antwerp-fans met twee belangrijke goals. Bij de vieringen bleef hij dit keer gelukkig op het veld en hield hij zijn shirt aan.
  • Opvallend: Voor Antwerp is het al de vierde overwinning op een rij tegen Cercle Brugge. Meer zelfs, de laatste keer dat Cercle nog eens kon winnen tegen Antwerp dateert al van 7 november 2015. 

  Bekijk de doelpunten uit Antwerp - Cercle Brugge (3-1)

  Pech en geluk voor Gory

  Cercle kan de punten goed gebruiken en dus was het één en al jolijt bij de bezoekers toen Gory al na 4 minuten voor de 0-1 zorgde. Maar lang duurde de vreugde niet. Na tussenkomst van de VAR keurde scheidsrechter Van Damme de goal af voor voorafgaand hands van Foster.

   

  Antwerp was meteen wakker en ging op zoek naar de openingstreffer, maar zowel Defour als Refaelov kreeg de bal niet voorbij Badiashile. Wie daar wel in slaagde, was Lamkel Zé. Na een knappe pass van Defour gaf hij de Cercle-doelman het nakijken.

   

  De thuisploeg nam dan even zijn voet van het gaspedaal en Cercle profiteerde, al was er een flinke dosis geluk mee gemoeid. Een voorzet van Gory week af op de voet van Arslanagic en verdween zo over Bolat in doel: 1-1. Bijna werd het zelfs 1-2. Met een knap schot en vrije trap kwam Peeters tot twee keer toe dicht bij een treffer. Aan de overkant botste Haroun dan weer op Badiashile.

  Mbokani loodst Antwerp naar driepunter

  1-1, daar kon de thuisaanhang geen vrede mee nemen. Maar na amper 10 minuten in de tweede helft konden de Antwerp-supporters weer juichen. Mbokani werd helemaal vrij gelaten op een vrije trap van Refaelov en met een rake kopbal bracht hij Antwerp opnieuw op voorsprong.

   

  Twintig minuten voor het einde kwam Mbokani dicht bij de 3-1 na een slim tikje van Mirallas, maar Badiashile hield Cercle in leven. Maar het bleek uitstel van executie. Een minuut later probeerde Mbokani het als aangever en Lamkel Zé joeg zijn tweede van de avond hoog in doel.

   

  Bij Cercle dachten ze toen al aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eupen, terwijl Antwerp toch nog op zoek ging naar een vierde treffer. Mbokani kwam er vlak voor het einde nog het dichtste bij na een knappe aanval, maar Badiashile vond drie tegengoals wel genoeg.

  VIDEO: Defour krijgt iedereen recht op de Bosuil

  Lamkel Zé: "De supporters zijn achter mij blijven staan"

  • Didier Lamkel Ze (Antwerp): "Deze overwinning is te danken aan de volledige ploeg. Ik heb moeilijke momenten gehad, maar ik moet de supporters bedanken dat ze achter mij zijn blijven staan. Ik hoop dat ze die fase tegen AZ al vergeten zijn. Het is belangrijk om spelers als Defour en Mirallas erbij te hebben, dat voel je. Ik moet Mirallas ook bedanken dat hij de bal voor mij liet bij die derde goal."
  • Stef Peeters (Cercle Brugge): "We moesten het eerste kwartier na de rust doorkomen en dat is niet gelukt. Dat was misschien wel het grootste kantelpunt in de wedstrijd. We laten het afweten op cruciale momenten, zoals op stilstaande fasen. Tegen Eupen wordt het een zes punten-wedstrijd, net zoals tegen Waasland-Beveren een paar weken geleden. Daar moeten we zeker de drie punten pakken."

  Bekijk het verslag:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. De owngoal van Arslanagic was niet meer dan een schoonheidsfoutje voor Antwerp. Het wint makkelijk met 3-1 van een alweer onmondig Cercle Brugge.
  3. tweede helft, minuut 93. Geen 4-1. Antwerp tikt de Cercle-defensie nog eens helemaal tureluurs. Mbokani krijgt de eer om het af te ronden, maar hij krijgt de bal niet voorbij Badiashile.
  4. tweede helft, minuut 89. Dan toch eindelijk eens een kans voor Cercle. Gory kan vanaf de rand van de zestien uithalen, maar mikt de bal pal in de handen van Bolat. Die heeft een wel erg rustige avond achter de rug.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Sander Coopman erin, Steven Defour eruit
  6. Gele kaart voor Rominigue Kouamé van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd is gespeeld. Voor Antwerp hoeft het niet meer, Cercle denkt al aan de volgende thuiswedstrijd tegen Eupen. .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Lior Refaelov eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Jordi Mboula erin, Giulian Biancone eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Het is een beetje snakken naar het einde, want je voelt dat Cercle tot niks meer in staat is. Tom Boudeweel op Radio 1.
  11. Gele kaart voor Jérémy Taravel van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  12. Gele kaart voor Zinho Gano van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 79
  13. tweede helft, minuut 78. Gano staat nog maar net op het veld of hij krijgt het al aan de stok met Taravel. Het spel zit even op de wagen. Van Damme roept beide kemphanen bij zich en geeft ze alle twee geel.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Kevin Mirallas eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Defour mag zomaar oprukken en die kans moet je hem natuurlijk niet geven. Hij probeert het met een verre knal, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Cercle Brugge, Idriss Saadi erin, Lyle Foster eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Cercle Brugge, Kylian Hazard erin, Godfred Donsah eruit
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Didier Lamkel Ze van Antwerp. 3, 1.
  19. tweede helft, minuut 69. Lamkel Ze met zijn tweede! Antwerp diept de kloof verder uit. Mirallas laat een voorzet van Mbokani passeren en Lamkel Ze weet er wel raad mee. Hij knalt zijn tweede van de avond hoog in doel. Boeken toe voor Cercle?
  20. tweede helft, minuut 68. Badiashile voorkomt de 3-1. Cercle ontsnapt aan een nieuwe opdoffer. Mirallas lanceert Mbokani met een heerlijke tik, maar de Congolese spits botst op een prima redding van Badiashile.