• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen staat na 7 speeldagen nog altijd naast Club op plaats twee

  einde
  20
  1. 43' - Doelpunt - Diogo Queirós (1 - 0)
  2. 35' - Geel - Fabrice Olinga
  1. 80' - Verv. Sami Allagui door Stipe Perica
  2. 78' - Geel - Marko Bakic
  3. 74' - Verv. Jonah Osabutey door Marko Bakic
  4. 73' - Doelpunt - Aleix García (2 - 0)
  5. 68' - Geel 2 - Lucas Rougeaux
  6. 63' - Verv. Abdul Ajagun door Hervé Kage
  7. 62' - Geel - Frank Boya
  8. 58' - Verv. Fabrice Olinga door Nemanja Antonov
  9. 52' - Geel - Elohim Rolland
  10. 51' - Geel - Lucas Rougeaux
  43'Diogo Queirós1 - 0
  73'Aleix García2 - 0

  Moeskroen blijft meedraaien helemaal bovenin van de JPL. Kortrijk was onmondig in het burenduel en leed voor de derde match op rij puntenverlies. KVK staat op plaats 11 in de stand.

  Moeskroen - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kortrijk komt dreigender uit de kleedkamer, maar een domme tweede gele kaart voor Rougeaux bij een 1-0-stand maakt een einde aan die betere vibe.
  • Man van de Match: Doelman Bruzesse van Kortrijk valt niets te verwijten. Zonder hem was de match veel eerder gespeeld. Hij stopte een penalty en had in de eerste helft ook al prima saves in huis.
  • Opvallend: De match begon om 20.30u in plaats van om 20u zoals gebruikelijk is. De reden? KVK-fans hadden zich vorig jaar misdragen in het station van Moeskroen. Dus besliste Moeskroen de match iets later te laten beginnen, zodat fans van Kortrijk niet meer met de trein thuis konden geraken. 

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Kortrijk (2-0)

  Kortrijk is aanvallend te zwak om Moeskroen te bedreigen

  Met een gemiddelde van twee goals per match deed Kortrijk het dit seizoen aanvallend goed. Helaas voor zijn meegereisde fans was daar helemaal niets van over in de eerste helft. KVK was aanvallend ontstellend zwak en kreeg geen enkele bal tussen de palen.

   

  Defensief liep het ook niet vlekkeloos. Doelman Bruzzese moest twee keer goed in de voeten duiken om de openingsgoal te voorkomen. Eerst bij Allagui, daarna bij Garcia. Moeskroen was met voorsprong de betere ploeg voor de rust, maar had wel een standaardsituatie nodig om de match te ontgrendelen. Zomertransfer Queiros kopte vlak voor de rust een corner in de verste hoek. Een verdiende voorsprong.

   

  Meteen na de pauze zag de VAR handspel van Rougeaux. Moeskroen kreeg een penalty en Rougeaux geel. Allagui had de match daar kunnen beslissen, maar hij schoot te centraal. Het zou de gele kaart van Rougeaux zijn die de match besliste.

   

  Kortrijk putte namelijk moed uit de penaltymisser en dreigde eindelijk zelf. Vooral invaller De Sart toonde zich met een knal op de paal en een vrije trap op doelman Butez. Maar die intenties werden afgestopt door de tweede gele kaart voor Rougeaux voor een lichte, maar opzettelijke fout. Geel voor spelbederf was gewoon logisch.

   

  Debutant Garcia, een Spanjaard gehuurd van Manchester City, besliste de match met een gekraakt schot voorbij Bruzzese. Kortrijk probeerde nog wel op karakter, maar kreeg met tien geen lijn in het spel. Allagui miste nog de 3-0 voor Moeskroen.

   

  Moeskroen houdt Kortrijk met 68 passen bijna drie minuten aan het lijntje

  Vanderhaeghe: "Moeskroen heeft verdiend gewonnen"

  • Yves Vanderhaeghe: "Na 90 minuten is de zege voor Moeskroen verdiend. Moeskroen joeg ons goed op en deed ons twijfelen. We hadden deze week ook nog getraind op stilstaande fases omdat Moeskroen veel gestalte heeft. Het is dus jammer dat we zo de 1-0 slikken. Er waren wel ook momenten dat de match kon kantelen. Eens ze de penalty miste, sloeg de match om, maar door de rode kaart sloeg het opnieuw om. Ik vond de rode kaart heel licht. Bij de penalty krijgt hij de bal tegen de arm in een duel en daarna is het een schoudercontact. Ik maak me wel nog geen zorgen omdat we maar 8 punten hebben. De ploegen onder ons hebben amper een punt gehaald, maar volgende week moeten we wel reageren."
  • Bernd Hollerbach: "Tot aan de penalty speelden we heel goed. Door het missen daarvan werden we wat onzeker en kwamen zij beter in de match. Maar in het algemeen was het een goede prestatie. Debutanten Wimmer en Garcia hebben het goed gedaan. 14 punten? We zullen toch nog meer punten nodig hebben en alle matchen zijn close voor ons. We krijgen niets cadeau."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Moeskroen staat na 7 speeldagen naast Club Brugge op de tweede plaats. Het wint verdiend van KV Kortrijk met 2-0.
  2. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Bij Kortrijk zullen ze liefst hebben dat deze match zo snel mogelijk wordt afgefloten, maar ze zullen nog vier minuten op de tanden moeten bijten.
  3. tweede helft, minuut 88. Olé, Olé, Olé. Het thuispubliek amuseert zich. Moeskroen maakt de bal ongrijpbaar voor de tien spelers van Kortrijk. Elke baltoets wordt begeleid door een "Olé" van het thuispubliek. Niet leuk voor de bezoekers dit.
  4. tweede helft, minuut 84. Chaotisch slot. Het is een rommelige slotfase. KVK probeert aan te vallen, maar zonder duidelijke lijn. Moeskroen probeert te profiteren van de ruimtes die zo ontstaan, maar speelt niet zuiver genoeg voorlopig.
  5. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Excel Moeskroen, Stipe Perica erin, Sami Allagui eruit
  6. tweede helft, minuut 79.
  7. Gele kaart voor Marko Bakic van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 78
  8. tweede helft, minuut 78. KVK ontsnapt aan de 3-0. Moeskroen counter perfect tegen. Garcia solliciteert na zijn goal naar een assist, maar Allagui heeft te veel tijd nodig om zijn dribbel voorbij Bruzzese af te werken. De doelman keert terug.
  9. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Excel Moeskroen, Marko Bakic erin, Jonah Osabutey eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Aleix García van Excel Moeskroen. 2, 0.