• home
 • video
 • pas verschenen

  Brugse aansluitingstreffer komt te laat om Gentse zege te bedreigen

  einde
  32
  1. 45' - Geel - Rominigue Kouamé
  2. 37' - Geel - Milad Mohammadi
  3. 30' - Geel - Stef Peeters
  4. 27' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 1)
  5. 24' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 1)
  6. 15' - Doelpunt - Stef Peeters (1 - 1)
  7. 11' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt vrije trap - Stef Peeters (3 - 2)
  2. 86' - Verv. Laurent Depoitre door Brecht Dejaegere
  3. 79' - Verv. Alimani Gory door William Balikwisha
  4. 78' - Geel - Corentin Fiore
  5. 70' - Verv. Giorgi Kvilitaia door Yuya Kubo
  6. 66' - Verv. Sven Kums door Jean-Luc Dompé
  7. 66' - Verv. Idriss Saadi door Lyle Foster
  8. 53' - Geel - Idriss Saadi
  11'Laurent Depoitre1 - 0
  15'Stef Peeters1 - 1
  24'Jonathan David2 - 1
  27'Jonathan David3 - 1
  90+2'Stef Peeters3 - 2

  AA Gent trekt de interlandbreak in met een logische en verdiende zege. Gent duwde in het eerste halfuur stevig door en liep 3-1 uit. In de extra tijd drong Cercle nog even aan, maar het bleef weer met lege handen achter.

  Bekijk de goals uit AA Gent-Cercle Brugge

  Gent - Cercle in een notendop

  • Sleutelmoment: AA Gent krijgt een tik na de snelle gelijkmaker van Stef Peeters, maar laat zich niet al te zeer uit het lood slaan. Op het half uur telt de thuisploeg de Brugse vereniging uit met twee mooie goals van Jonathan David.
  • Man van de match: Jonathan David verkeert in bloedvorm. De Canadees  gaf al na elf minuten een assist en scoorde even later zijn derde en vierde goal van het seizoen.
  • Opvallend: AA Gent toonde zich de hele wedstrijd uiterst dominant, met meer dan zeventig procent balbezit, maar liet na de score uit te diepen. Bijna kregen de Gentenaren het spreekwoordelijke deksel op de neus, maar de Brugse remonte kwam te laat.

  Gent walst Cercle plat in eerste helft

  Gent-coach Jesse Thorup maande zijn mannen pal voor de aftrap nog aan een flinke winnaarsmentaliteit tentoon te spreiden, en die raad bleek niet in  dovemansoren te zijn gevallen. Na nauwelijks een halve minuut werd het al een eerste keer warm voor het doel van Cercle-goalie Badiashile, maar meer dan een hoekschop puurde de thuisploeg er niet uit.

   

  Na tien minuten ontplofte de wedstrijd. Gent maakte gebruik van knullig balverlies van Kylian Hazard om een razendsnelle counter op poten te zetten. Eindstation Depoitre bedankte aangever David door de 1-0 hoog in het dak van het doel te knallen.

   

  Het antwoord van Cercle kwam fluks en onverbiddelijk. Na een mooie aanval bediende Gory Stef Peeters in de zestien, die de bal aan de eerste paal voorbij Kaminski schoof.

   

  Gent liet zich door dat tegendoelpunt niet van de wijs brengen en borduurde lustig voort. Net voor het half uur was het moment van Jonathan David aangebroken. De jonge Canadees werkte in twee minuten tijd twee wenkende kansen stijlvol af. Een bloedend Cercle had veel stof tot nadenken bij de rust.

  Cercle schiet te laat in actie en slikt vijfde nederlaag

  De tweede helft leek door de Gentse dominantie in de eerste periode een maat voor niets, en lange tijd bleek die stelling ook te kloppen. Een slaapverwekkend eerste kwartier werd enkel wat luister bijgezet door een slap puntertje van Cercle-spits Saadi, op het uur.

   

  Beide coaches hadden hun buik vol van die slappe vertoning en probeerden met enkele wissels opnieuw wat vuur in de match te brengen. Bij Gent schudde invaller Dompé enkele alleraardigste acties uit de kwieke voetjes, bij Cercle was de 18-jarige Zuid-Afrikaan Foster ook zeer bedrijvig.

   

  Die goede bedoelingen resulteerden evenwel niet in doelpunten, en de match leek langzaam dood te bloeden. Net voor affluiten kwam de Gentse zege zowaar toch nog in gevaar. Een afgeweken vrije trap van Peeters verschalkte Kaminski, maar uiteindelijk kwam die aansluitingstreffer te laat, het bleef 3-2.

   

  Door de zege dringt Gent, met een wedstrijd minder gespeeld, de top zes binnen. Cercle heeft zich niet uit de gevarenzone kunnen knokken en kampeert voorlopig nog altijd op een troosteloze veertiende plaats.

  David: "Staan op mooie plek, maar balans wordt pas op einde seizoen gemaakt"

  Man van de match Jonathan David toonde zich na de wedstrijd een tevreden man. "We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. Met Sven Kums klikt het meteen, op en naast het veld. De automatismes zitten er wel nog niet helemaal in, maar dat komt wel nog."

   

  "Mijn doelpunten en assists? Ach ja, ik doe gewoon mijn job op het veld. Het is mijn taak als aanvaller om voor dreiging te zorgen. Ik ben blij dat ik in vijf matchen al vier keer scoren. Ik probeer het team gewoon zoveel mogelijk te helpen."

   

  "We staan nu op een mooie plek in het klassement, maar de balans wordt pas op het einde van het seizoen opgemaakt. Het is belangrijk dat we plezier blijven hebben in het spelletje, dan komen de resultaten wel vanzelf."

  Fiore: "We moeten beter kunnen dan dat we vandaag hebben getoond"

  Cercle-verdediger Corentin Fiore was na de match logischerwijs wat minder uitgelaten dan Gent-spits David. "Jammer genoeg beginnen we slecht aan de wedstrijd. We scoren dan met een gelukje de gelijkmaker en die aansluitingstreffer. We moeten zeker beter kunnen dan dat we vandaag getoond hebben."

   

  "We hebben een jonge ploeg en missen ervaring. Met de terugkeer van Taravel zou dat gedeeltelijk opgelost moeten zijn. Ik probeer de jongeren ook te helpen waar ik kan, want het is duidelijk dat we kwaliteiten hebben."

   

  "Dat het vreemd is dat ik niet als centrale verdediger speel? Het is waar dat die positie mij beter ligt dan de plek waar de coach mij nu heeft geposteerd, maar ik zal nog groeien op de linksachter."

   

  "Mijn terugkeer naar België heeft niets te maken met heimwee. Palermo, de club waarbij ik speelde in Italië, werd teruggezet uit de Serie B. Cercle bood me een mooie uitweg. Het is overigens ook leuk om opnieuw dicht bij mijn familie te wonen."

   

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 53. Einde. Ref Van Driessche fluit de wedstrijd af. AA Gent wint met 3-2 en behoudt zijn ongeslagen status in eigen huis. De late aansluitingstreffer van Peeters bracht de winst van de thuisploeg niet meer in gevaar.
  2. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 92 door Stef Peeters van Cercle Brugge. 3, 2.
  3. tweede helft, minuut 88. Applausvervanging Depoitre. Doelpuntenmaker Depoitre wordt luid toegejuicht bij zijn vervanging. Ook de naam van publiekslieveling Dejaegere, die in zijn plaats komt, wordt gescandeerd. .
  4. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Laurent Depoitre eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Bedrijvige Foster. Foster is uitstekend ingevallen. De Zuid-Afrikaan glijdt langs zijn rechtstreekse tegenstander en vindt Peeters voor doel. Die besluit een metertje naast. .
  6. tweede helft, minuut 84. Plaatsbal dompé. Met het wedstrijdslot in zicht komt AA Gent nu toch wat opzetten. Dompé krijgt de bal aan de rand van de zestien, maar een slechte controle ontneemt de Fransman de tijd om krachtig uit te halen. De plaatsbal van de aanvaller gaat een paar meter over en naast.
  7. tweede helft, minuut 81. Bijna 4-1. Een tweede Gentse vrije trap heeft meer succes. Badiashile zweeft de bal elegant vanonder de eigen lat.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, William Balikwisha erin, Alimani Gory eruit
  9. Gele kaart voor Corentin Fiore van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 78
  10. tweede helft, minuut 73. Gentse vrije trap op een aardige plek. AA Gent krijgt een vrije schop, net voor de zestien van Cercle. Dompé zet zich achter de bal.