• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zulte Waregem gaat voor eigen volk door op zijn elan

  1. 45' - Geel - Christophe Diandy
  2. 31' - Doelpunt strafschop - Davy De fauw (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Cyle Larin door Gianni Bruno
  2. 90+1' - Doelpunt - Dimitri Oberlin (3 - 1)
  3. 88' - Verv. Núrio door Ali Gholizadeh
  4. 86' - Verv. Omar Govea door Damien Marcq
  5. 82' - Geel - Omar Govea
  6. 74' - Verv. Adama Niane door David Henen
  7. 74' - Verv. Luka Zarandia door Dimitri Oberlin
  8. 65' - Doelpunt - Ryota Morioka (2 - 1)
  9. 62' - Verv. Christophe Diandy door Jérémy Perbet
  10. 61' - Geel - Cyle Larin
  11. 48' - Doelpunt - Saido Berahino (2 - 0)

  Zulte Waregem heeft voor eigen volk Chaleroi geklopt met 3-1. De eerste helft was er één om snel te vergeten, na de rust lukte het wel op maandagavond. Met 6 op 6 schuift Zulte Waregem een beetje op naar boven.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem-Charleroi

  Zulte Waregem - Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Sammy Bossut verkijkt zich iets na het uur op een schot van Ryota Morioka. De tweede helft wordt opnieuw spannend. Tot invaller Dimitri Oberlin de wedstrijd beslist.
  • Man van de Match: Met een aanwinst als Saido Berahino mogen ze best tevreden zijn bij Zulte Waregem. Net als vorige week scoorde de nieuwkomer een belangrijke goal.
  • Opvallende statistiek: Door de nederlaag van Charleroi hebben enkel KV Mechelen en Club Brugge dit seizoen nog niet verloren.

  Wedstrijd ontploft pas na de rust

  Voetbal op maandagavond leken ze aan de Gaverbeek niet meteen zo’n goed idee te vinden. Pas na een studieronde van dik twintig minuten versierde Berahino een eerste doelkans. Na een knappe combinatie met Zarandia kon hij afdrukken op de rand van de zestien, de bal ging hoog over.

   

  Op het halfuur bleef Larin achter Diagne haken in de grote rechthoek. Boucaut wees naar de stip, De fauw bleef kalm en ramde de 1-0 staalhard binnen. Daar bleef het ook bij voor de rust. Dat het 44 minuten duurde voor de eerste hoekschop een feit was, zegt alles over de eerste helft.

   

  De tweede helft begon dan weer een pak aangenamer. Na amper twee minuten lag de bal al in het mandje. Berahino maakte een snelle counter eenvoudig af: 2-0. Het antwoord van Charleroi kwam van Nurio, al was zijn voorzet op de paal niet meteen de bedoeling.

   

  De aansluitingstreffer kwam er iets na een uur spelen toch. Bossut verkeek zich volledig op een centraal schot van Morioka.

   

  Charleroi geloofde er opnieuw in, maar in de buurt van Bossut kwamen de bezoekers niet meer. In de toegevoegde tijd besliste invaller en debutant Oberlin de wedstrijd helemaal. Met 6 op 6 sluipt Zulte Waregem weg van de onderste regionen van het klassement. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop aan de Gaverbeek. Zulte Waregem houdt de punten thuis. Het verslaat Charleroi met 3-1 en pakt 6 op 6.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Zulte Waregem, Gianni Bruno erin, Cyle Larin eruit
  4. tweede helft, minuut 93. De handen gaan om mekaar voor Larin. Onder luid applaus gaat hij naar de kant voor Bruno.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Dimitri Oberlin van Zulte Waregem. 3, 1.
  6. tweede helft, minuut 90. Oberlin: eerste match, eerste goal. Oberlin bevrijdt Zulte Waregem bij zijn debuut. Hij blijft met wat geluk in balbezit in de zestien en omspeelt Pennteau: 3-1.
  7. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Het Regenboogstadion is het daar niet mee eens.
  8. tweede helft, minuut 90. Dessoleil wil vooruit, maar trapt de bal zomaar in de handen van Bossut. Het lijkt er niet meer in te zitten voor de bezoekers.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Ali Gholizadeh erin, Núrio eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Belhocine zet alles op alles. Hij haalt Nurio naar de kant en brengt met Gholizadeh nog een aanvallend ingestelde speler op het veld.
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Damien Marcq erin, Omar Govea eruit
  12. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd van Govea zit erop. Met Marcq kiest Dury voor wat meer controle op het middenveld.
  13. tweede helft, minuut 84. Bürki wipt een afvallende bal knap op naar zichzelf. Zijn schot gaat ruim een meter naast. Spannend is het wel.
  14. tweede helft, minuut 83. De fauw net naast. Larin legt een goede vrije trap met zijn hoofd goed terug voor doel. De fauw kan het helemaal afmaken, maar mikt de bal via Nurio naast het doel van Penneteau.
  15. tweede helft, minuut 82. Morioka is de volgende die een overtreding begaat. Het spel ligt iets te vaak stil nu.
  16. Gele kaart voor Omar Govea van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 82
  17. tweede helft, minuut 81. Govea gaat aan het truitje van Ilaimaharitra hangen: terecht geel voor de Mexicaan.
  18. tweede helft, minuut 81. Bossut neemt zijn tijd om het spel weer op gang te brengen. Zulte Waregem is al een tijdje niet meer in de buurt van Penneteau geweest.
  19. tweede helft, minuut 75. De gelijkmaker hangt toch een beetje in de lucht. Nurio brengt laag voor doel, Pletinckx werkt bijna in eigen doel.
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Adama Niane eruit