• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onherkenbaar Club Brugge verliest zijn eerste punten tegen stug Eupen

  1. 29' - Geel - Menno Koch
  1. 90+4' - Geel - Ruud Vormer
  2. 90+4' - Geel - Hans Vanaken
  3. 89' - Geel - Leonardo Rocha
  4. 88' - Verv. Jon Bautista door Leonardo Rocha
  5. 82' - Geel - Clinton Mata
  6. 78' - Verv. Lazare Amani door Xavi Molina
  7. 72' - Verv. Yuta Toyokawa door Nils Schouterden
  8. 69' - Verv. Dennis door Krépin Diatta
  9. 59' - Geel - Yuta Toyokawa
  10. 57' - Geel - Silas Gnaka

  Club Brugge is zijn maximum van de punten kwijtgespeeld op de vierde speeldag.  De vicekampioen kwam in eigen huis nooit in zijn spel tegen staartploeg Eupen, dat zelfs nog de betere kansen had om met de zege te gaan lopen.

  Club Brugge - Eupen kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Koch buffelt Vormer tien minuten na de rust omver in de zestien. Scheidsrechter Van Driessche en de VAR zien er geen graten in. De bal gaat niet op de stip en dat is een vreemde beslissing.
  • Man van de Match:  Niemand stak er vandaag bovenuit. De twee doelmannen hadden amper iets te doen, maar als de bal dan toch hun richting uitkwam, deden ze hun werk meer dan behoorlijk.
  • Opvallende statistiek: Club Brugge scoorde voor deze wedstrijd 11 doelpunten. Vandaag leek het alle moeite van de wereld te hebben om een uitgespeelde doelkans bij elkaar te voetballen. Eupen kreeg er dan weer 11 tegen, maar verdedigde vandaag uitstekend.

  Verslag Club Brugge-Eupen (0-0)

  Club Brugge kan de Eupense code niet kraken

  Na de zware Europese wedstrijd in Kiev acteerde Club voor eigen volk heel matig in de eerste helft. Siebe Schrijvers kreeg op het middenveld nog eens zijn kans, maar overtuigen deed hij niet.

   

  Hij zorgde met een vrije trap wel voor het enige Brugse gevaar voor de rust. De Wolf keek de bal uit zijn kooi. Dat deed ook Mignolet op de vrijschop van Toyokawa. De logische 0-0 werd door Jan Breydel amper gesmaakt.

   

  Meteen na de rust schakelde blauw-zwart een versnelling hoger. Dennis probeerde het tot twee keer toe met een schot richting de verste paal, twee keer ging de bal over. Lazare, de uitblinker bij Eupen, kon Mignolet dan weer niet verschalken met een schuiver richting de eerste paal.

   

  De thuisploeg, die een penalty had moeten krijgen voor een duw van Koch in de rug van Vormer, zakte daarna weg. Vanaken had niet zijn dagje op het middenveld en voorin dribbelden Tau en Okereke meer zichzelf dan de bezoekende verdedigers.

   

  De beste kansen waren uiteindelijk nog voor Eupen, dat op het randje van het toelaatbare de klok zijn werk liet doen. Schouterden mikte de bal eerst in de korte hoek, waarna Bautista vanop de eigen helft net naast lobte. Met 10 op 12 is Club het maximum van zijn punten kwijt.

  VIDEO: Vanaken krijgt het aan de stok met de wisselspelers van Eupen

  VIDEO: Bautista maakt ei zo na goal van het seizoen met geweldige lob

  "Scheidsrechter geeft voordeel aan ploeg die niet wil voetballen"

  • Ruud Vormer (Club Brugge): "We hielden geen rekening met dit puntenverlies. De goal kwam er niet en we blijven achter met 0-0. We hebben gewoon niet goed gevoetbald. De vermoeidheid is een gemakkelijk excuus. We moeten die bal er gewoon intrappen. We krijgen een duidelijke strafschop niet. Ik zag de fase net terug. Ik begrijp niet wat ze in dat busje doen. Als we scoren, winnen we."
   
  • Hans Vanaken (Club Brugge): "We vonden de openingen niet vandaag. Eupen stond heel laag en daardoor was er in de diepte geen ruimte. De bal viel gewoon niet goed en we worden ook een zuivere penalty ontnomen. Het is onverklaarbaar dat die bal niet op de stip gelegd wordt. Ook mijn gele kaart is onverklaarbaar. Het is een dikke schande. De scheidsrechter geeft op die manier het voordeel aan een ploeg die negatief wil voetballen."
   
  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): "We wisten dat Eupen een muur ging optrekken, we konden die niet doorbreken. De bal ging niet snel genoeg rond en er was te weinig diepgang. Als je een zuivere penalty dan ook niet krijgt, dan weet je dat het een frustrerende avond wordt. Ik ben heel benieuwd naar de uitleg van de scheidsrechter. Iedereen zag dat het een duidelijke strafschop was, hij en de VAR niet.  Er werd ook niets gedaan aan het tijdwinnen van Eupen. Dat Vanaken dan ook nog geel krijgt omdat hij de bal van twee spelers van Eupen wil afpakken, snap ik ook niet. Dat zijn allemaal vreemde dingen voor mij."

  Vormer: "Begrijp niet wat ze in dat busje doen"

  Blondelle: "Wij kregen zelfs nog de beste kansen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Het zit erop in Brugge. Club Brugge kan de code van Eupen niet kraken en blijft steken op 0-0. Het is het eerste puntenverlies dit seizoen voor blauw-zwart.
  3. tweede helft, minuut 96. Mata verstuurt nog maar een slechte voorzet. Clement gelooft zijn ogen niet.
  4. tweede helft, minuut 95. Diatta kan de bal niet binnenhouden. Het lijkt voorbij voor Club Brugge, dat voor het eerst punten zal verliezen dit seizoen.
  5. tweede helft, minuut 94. Van Driessche heeft het even niet meer onder controle en trekt geel voor Vanaken en Vormer. Het tweetal is niet akkoord met de manier waarop Eupen het spel telkens stil legt.
  6. Gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  7. Gele kaart voor Hans Vanaken van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  8. tweede helft, minuut 93. Tau en Okereke zoeken de één-twee in de zestien, maar vinden die niet. De bal is voor De Wolf.
  9. tweede helft, minuut 91. Een vrije trap van Vanaken gaat nipt naast. De Wolf zat wel in de goede hoek.
  10. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog 5 minuten toegevoegde tijd. Dat is weinig.
  11. tweede helft, minuut 90. Marreh heeft krampen, maar moet voortspelen. Eupen heeft al drie keer gewisseld.
  12. tweede helft, minuut 89. Een minuut na zijn invalbeurt krijgt Rocha meteen geel voor een trekfout. De tijd dringt nu echt voor blauw-zwart.
  13. Gele kaart voor Leonardo Rocha van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  14. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Jon Bautista eruit
  15. tweede helft, minuut 88. Bautista wil er niet af langs de zijlijn en spartelt tegen. Niet erg sportief van de Eupen-speler.
  16. tweede helft, minuut 87. Vlietinck torent boven zijn verdediger uit, maar kopt de bal in de handen van De Wolf. Het eerste Brugse puntenverlies is in de maak.
  17. tweede helft, minuut 86. Club Brugge is aan zijn slotoffensief begonnen, maar veel zit er niet meer in de tank. Vanaken verliest nog maar eens de bal. Het is niet zijn wedstrijd.
  18. tweede helft, minuut 84. Ook het vizier van Rits staat niet goed afgesteld. Zijn schot gaat ver naast.
  19. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  20. tweede helft, minuut 82. Mata kijkt niet naar de bal en werkt zo Cools tegen de grond in een luchtduel. Geel voor de invaller.