• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp blijft met simpele zege in spoor van Club en KV Mechelen

  1. 45+1' - Geel - Elton Acolatse
  2. 10' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Hamza Massoudi door Allan Sousa
  2. 87' - Geel - Wolke Janssens
  3. 86' - Verv. Dieumerci Mbokani door Geoffry Hairemans
  4. 80' - Verv. Alexis De Sart door Faris Haroun
  5. 79' - Geel 2 - Yohan Boli
  6. 70' - Verv. Lior Refaelov door Sander Coopman
  7. 70' - Verv. Jordan Botaka door Stan Van Dessel
  8. 64' - Verv. Elton Acolatse door Nelson Balongo
  9. 55' - Doelpunt strafschop - Dieumerci Mbokani (2 - 0)
  10. 50' - Geel - Yohan Boli

  Antwerp heeft STVV zijn derde nederlaag van het seizoen bezorgd. Met goals van Refaelov en Mbokani werd het 2-0. Met 9 op 12 volgt Antwerp op 1  punt van leiders Club Brugge en KV Mechelen.

  Antwerp - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Voor de rust maakte de VAR nog een strafschop ongedaan, maar in minuut 55 krijgt Antwerp er toch nog een. Mbokani maakt er 2-0 van, waarna de thuisploeg helemaal gerust mocht zijn.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani was ongrijpbaar voor de bezoekende verdedigers. De Congolees kroop in de rol van aangever en afwerker, maar had uiteindelijk een strafschop nodig om op het scorebord te komen.
  • Opvallend: Antwerp verloor zijn vorige 4 wedstrijden van STVV, maar was vanavond duidelijk de beter. Daar kon een zware Europese wedstrijd niets aan veranderen.

  Bekijk de goals uit Antwerp-STVV (2-0)

  Refaelov scoort, VAR maakt strafschop ongedaan

  Na een valse start knoopte STVV vorige week weer aan met de zege. Daar wilde het graag een vervolg aan breien tegen Antwerp, dat op donderdag nog 120 minuten moest voetballen tegen Plzen. Bölöni dropte daarom maar liefst 7 nieuwe namen in de basiself en dat bleek een goeie keuze te zijn.

   

  Antwerp haalde van bij de aftrap zijn gekende hoge druk boven en daar vonden de bezoekers niet meteen een antwoord op. Na nog geen 10 minuten stuurde Mbokani Refaelov de zestien in. De Israëli kwam oog in oog te staan met Schmidt en lepelde het leer heerlijk over de Japanse goalie. Minuten later liet Mbokani na de voorsprong verder uit te diepen, waarna de storm ging liggen.

   

  Iets na het halfuur eiste Ritchie De Laet de hoofdrol op wanneer hij als laatste man Acolatse neerhaalde. Iedereen met een rood hart schrikte op bij het fluitsignaal, maar Dierick floot voor buitenspel van de Nederlander, tot grote opluchting van het thuispubliek.

   

  Vlak voor rust leek De Laet – opnieuw als laatste man - de bal te verspelen, maar ontdeed hij zich nog net van zijn twee belagers. De blonde verdediger lanceerde Buta, die op zijn beurt in de zestien werd neergehaald door Acolatse. Strafschop voor Antwerp, al dacht de VAR daar anders over. De herhaling toonde dat Acolatse zelf getorpedeerd werd door Baby en zo op de hakken van Buta belandde.

  Baby verliest zijn broek bijna na een duel

  Penalty en rode kaart beslissen de wedstrijd

  De thuisploeg begon niet minder scherp aan de tweede helft. Refaelov mikte zijn voorzet al meteen tot bij Lamkel Ze, die een paar schoenmaten te kort kwam om die in doel te verlengen. Nog voor het uur ging de bal opnieuw op de stip na een slordige tackle van Janssens en deze keer bleef die daar wel liggen. Mbokani zette zich achter de elfmeter en stuurde Schmidt de verkeerde kant op, 2-0.

   

  Antwerp zette door en op het uur kreeg Refaelov dé kans op 3-0. Mbokani zette de Israëli opnieuw oog in oog met Schmidt, maar deze keer schoof die de bal naast. De Congolees deed het minuten later zelf niet veel beter. Een flauw schot van Lamkel Ze zoefde door het pak naar de voeten van Mbokani, maar die trapte verrast op de Truiense doelman.

   

  De troepen van Marc Brys konden maar geen vuist maken en na een schwalbe en een tweede geel voor Boli was de kaars van de bezoekers helemaal uit. Dankzij deze oververdiende zege nadert Antwerp tot op een punt van leiders Club en KV Mechelen, terwijl Sint-Truiden achterin het klassement blijft hangen.

  Boli woedend na tweede gele kaart wegens schwalbe

  Bölöni: "Ik weiger om 100% tevreden te zijn"

  Laszlo Bölöni (coach Antwerp): “We moeten de wedstrijd vandaag veel sneller op slot  doen. In onze laatste 20 meter werden we wat laks en daarom hebben we de grootste kansen niet afgemaakt. Er zijn heel veel zaken, maar ik weiger om 100% tevreden te
  zijn.”

   

  Jens Teunckens (Antwerp): “Vorig seizoen heb ik geen minuut gespeeld, dus is dit sowieso een fijne avond. Onze mentaliteit is een van onze sterktes en voor ons eigen publiek gaan we er altijd voor. Sinan staat voor mij en dat is geen schande. Ik sta altijd klaar als hij geblesseerd is, zoals nu het geval is.”

  Brys: "Het was een lijdensweg, dit zijn duidelijke signalen"

  Marc Brys (coach STVV): “Ik denk niet dat er veel is fout gelopen, het verschil was gewoon te groot. We zijn niet sterk genoeg om tegen deze tegenstander te strijden. We moesten kiezen tussen heel lag of heel hoog te spelen, maar het was er ergens tussenin. Je zegt dan tegen je spelers dat ze  niets te verliezen hebben, maar ook met de druk viel er niets te rapen. Ik heb enorm veel respect voor de spelers, want het was bijna een lijdensweg. Dat zijn toch duidelijke signalen, denk ik. Vorig jaar zijn we hier met 1-3 komen winnen, maar van dat team staan er nu nog maar 3 spelers tussen de lijnen.”

   

  Samy Mmaee (STVV): “Het was heel moeilijk vandaag. We hebben
  geprobeerd ons spel te spelen, maar vandaag hebben we niet veel kunnen creëren.
  De keuzes en de laatste passes waren vandaag niet goed. Ik weet niet hoe we het
  kunnen uitleggen, want ik zie geen groot verschil met vorige week, toen we
  wonnen van Standard.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Antwerp rekent vlot af met een zwak STVV en lijkt de Europese wedstrijd goed verteerd te hebben! Refaelov scoorde voor de rust en Mbokani zette de 2-0-eindscore na de pauze op het bord. Sint-Truiden mag blij zijn dat het daar nog bij bleef.
  2. tweede helft, minuut 93. Antwerp krijgt zowaar nog een hoekschop! Dat zal het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn.
  3. tweede helft, minuut 90. Antwerp tikt het nu rustig uit. Bij Sint-Truiden maken ze geen aanstalten meer op een laatste tegenprik.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Hamza Massoudi eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Lamkel Ze dropt de bal perfect in de loop van Baby, maar die ziet de bal wegspringen van zijn voet, waarna Schmidt alert genoeg reageert.
  6. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Geoffry Hairemans erin, Dieumerci Mbokani eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Teunckens moet zowaar nog eens een bal pakken. Op de Truiense hoekschop kopt Mmaee op doel, maar veel gevaar zat daar niet in.
  9. tweede helft, minuut 81. Na de uitsluiting van Boli blijft Marc Brys verhaal halen. Dierick gaat hem even de les spellen en dat ziet de Antwerp-aanhang graag gebeuren met een ex-Beerschot-coach.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Alexis De Sart eruit