• home
 • video
 • pas verschenen

  Club opent seizoen met verdiende uitzege dankzij Okereke en Vanaken (x2)

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 1)
  2. 45+1' - Geel - Maximiliano Caufriez
  3. 42' - Geel - Hans Vanaken
  4. 32' - Doelpunt strafschop - Francesco Forte (1 - 0)
  5. 25' - Geel - Daam Foulon
  6. 7' - Geel - Djihad Bizimana
  1. 87' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Loïs Openda
  2. 79' - Verv. David Chidozie Okereke door Siebe Schrijvers
  3. 79' - Verv. Djihad Bizimana door Stefan Milosevic
  4. 70' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 3)
  5. 65' - Verv. Dennis door Thibault Vlietinck
  6. 59' - Verv. Xian Emmers door Matthias Verreth
  7. 48' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (1 - 2)
  32'Francesco Forte1 - 0
  45+2'Hans Vanaken1 - 1
  48'David Chidozie Okereke1 - 2
  70'Hans Vanaken1 - 3

  Philippe Clement heeft bij zijn debuut als hoofdcoach van Club Brugge meteen een driepunter veroverd. Club kwam wel op achterstand bij Waasland-Beveren, maar Vanaken en Okereke trokken die scheve situatie nog recht.

  Waasland-Beveren – Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust zet Club Brugge orde op zaken. Door de 1-2 van Okereke krijgen de bezoekers de wedstrijd weer onder controle en spelen ze hem rustig uit, met nog een extra treffer van Vanaken tussendoor.
  • Man van de match: Twee doelpunten en een (halve) assist: zou Vanaken zijn duizelingwekkende statistieken van vorig seizoen nog kunnen overtreffen in het nieuwe seizoen?
  • Opvallend: De doelpunten in de eerste helft kwamen exact op dezelfde manier tot stand. Rits (voor Club) en Caufriez (voor Waasland-Beveren) kregen de bal tegen de arm. D’hondt gaf twee keer geen strafschop, maar werd overruled door de VAR. Forte (voor Waasland-Beveren) en Vanaken (voor Club) zetten de 1-1-ruststand op het bord.

  Bekijk de goals uit Waasland Beveren - Club Brugge (1-3)

  Ook in het nieuwe seizoen eist de VAR een hoofdrol op

  Philippe Clement stond uit bij Waasland-Beveren voor zijn grote debuut als coach van Club Brugge. Blauw-zwart is volgens velen de uitgesproken titelfavoriet en mocht het nieuwe seizoen niet met een valse noot beginnen. De spelers van Clement hadden dat goed begrepen en grepen van bij het begin van de wedstrijd de thuisspelers bij de keel. Deli, de nieuwe centrale verdediger van Club, mikte een kopbal op Pirard.

   

  Pas in de 18e minuut kon Waasland-Beveren een eerste keer over de middellijn komen. Een ingestudeerde hoekschop bracht Koita in stelling, zijn schot ging voorlangs. Aan de overzijde koos Vormer op vrije trap voor de korte hoek, maar Pirard zweefde de krul heerlijk uit zijn bovenhoek.

   

  Toen Rits op het halfuur een voorzet van Emmers tegen de arm kreeg, riep de VAR scheidsrechter D’hondt naar de zijlijn. D’hondt gaf daarop een strafschop aan Waasland-Beveren, Forte zette die feilloos om. Tegen de gang van het spel in klom de thuisploeg zo op voorsprong.

   

  Blauw-zwart liet zich niet uit het lood slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bizar genoeg kwam die er in het slot van de eerste helft op exact dezelfde wijze: Caufriez blokkeerde een schot van Sobol met zijn hand, D’hondt liet doorspelen, maar de VAR kwam tussen. Vanaken hing de bordjes weer in evenwicht vanaf de stip.

  VIDEO: Forte en Vanaken scoren vanaf de stip na twee identieke VAR-ingrepen

  Okereke opent zijn rekening voor blauw-zwart, Vanaken scoort nog een tweede keer

  Meteen na de rust zette Club Brugge de situatie helemaal recht. Foulon, die ook in de eerste helft meermaals werd voorbijgelopen door Dennis, liet zich andermaal ringeloren door de Nigeriaan. Vanaken nam de bal over en mikte op Pirard, maar Okereke was prima gevolgd en schoof de 1-2 onder de Beverse doelman.

   

  Diezelfde Pirard moest kort voor het uur twee keer uitstekend tussenkomen bij twee bezoekende hoekschoppen. Eerst ranselde hij een poging van Mitrovic uit de hoek, meteen daarna verhinderde hij met een superreflex dat hij tegenvoets gevloerd werd door een afgeweken schot.

   

  Club Brugge had de wedstrijd met een 1-2-voorsprong opnieuw onder controle en liet Waasland-Beveren meevoetballen, maar grote kansen gaf het stugge bezoekende blok niet weg. Het was Vanaken aan de overzijde die de score nog verder uitdiepte. Op een hoekschop van Vormer verschalkte hij Pirard met een overhoekse kopbal.

   

  Met een 1-3-overwinning doet Club Brugge wat het moest doen. Net als Genk gisteravond en Standard eerder vandaag pakt het de drie punten en mist het zijn seizoensstart niet. Een geslaagd debuut voor Philippe Clement.

  Reacties na de wedstrijd:

  • David Okereke (Club Brugge): “Het was een moeilijke wedstrijd. We hebben geduld moeten oefenen, maar zijn niet beginnen panikeren. Dat ik een doelpunt heb gemaakt en zo heb bijgedragen aan de overwinning is fijn, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Wat de coach van mij verwacht is dat ik altijd in de ruimtes duik en de verdedigers voortdurend bezighoud. Op die manier kan ik ruimte creëren voor mijn ploeggenoten.”
  • Philippe Clement (Club Brugge): “We hebben de wedstrijd vanaf het begin in handen genomen en creëerden genoeg kansen om op voorsprong te komen. De strafschop die we tegen kregen was dus wel even schrikken. We zijn niet beginnen twijfelen en iedereen bleef zijn opdrachten uitvoeren. Op die manier hebben we de situatie kunnen rechtzetten. Het is logisch dat niet alles nu al perfect loopt, maar ik zag wel al veel positieve dingen. Beginnen met een zege is altijd belangrijk. De manier waarop stemt me ook heel tevreden.”
  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "Ik ben blij over de organisatie die we in de eerste helft hadden. Het strafschopdoelpunt gaf ons vertrouwen nadat we een kwartier lang in de verdrukking zaten. Voetbal hangt echter af van details en op exact dezelfde wijze kregen wij ook een strafschop tegen.  Nadien werden we overklast, maar ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben gestreden met de wapens die we hebben, maar Club was op alle vlakken beter."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Club Brugge doet wat het moet doen en begint met een 1-3-zege tegen Waasland-Beveren aan het nieuwe seizoen. Vanaken (2x) en Okereke wisten een strafschopdoelpunt van Forte uit. .
  2. tweede helft, minuut 93. Koita is de bedrijvigste speler bij de thuisploeg. Hij vindt geen aanspeelpunt en slalomt dan maar voorbij drie tegenstanders. Zijn schot likt de buitenkant van de paal.
  3. tweede helft, minuut 91. De eerste van drie minuten extra tijd zit erop.
  4. tweede helft, minuut 90. Schrijvers ontsnapt op de linkerflank maar toont zich te altruïstisch. Hij zoekt Openda, maar een schot had wellicht meer gevaar opgeleverd voor de bezoekers.
  5. tweede helft, minuut 89. Na een leuke combinatie vindt Vanaken Openda met een hakje centraal voor het doel. Het schot van de invaller wordt door Pirard over de dwarsligger getikt.
  6. tweede helft, minuut 87. Er staan nog drie minuten reguliere speeltijd op de klok. Club Brugge houdt de bal in de eigen rangen.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Arnaut Danjuma Groeneveld eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Koita maakt ruimte voor het schot en poeiert dat met zijn rechter gevaarlijk naar het doel. Horvath kent alle moeite van de wereld met de poging.
  9. tweede helft, minuut 82. Waasland-Beveren mocht even hopen met het strafschopdoelpunt van Forte in de eerste helft, maar Club Brugge zette al bij al makkelijk orde op zaken nadien. Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, David Chidozie Okereke eruit