• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk heeft geen overschot tegen Lokeren, maar wint wel

  einde
  10
  1. 31' - Geel - Steve de Ridder
  1. 88' - Verv. Alejandro Pozuelo door Jakub Piotrowski
  2. 83' - Verv. Dylan Mbayo door Stefano Marzo
  3. 81' - Geel - Laurens Symons
  4. 77' - Doelpunt - Joakim Mæhle (1 - 0)
  5. 75' - Verv. Knowledge Musona door Laurens Symons
  6. 71' - Verv. Amine Benchaib door Tracy Mpati Bibuangu
  7. 69' - Geel - Dylan Mbayo
  8. 66' - Verv. Junya Ito door Dieumerci Ndongala
  9. 52' - Verv. Jere Uronen door Casper de Norre
  77'Joakim Mæhle1 - 0

  Na vijf wedstrijden zonder zege heeft Genk nog eens van de 3 punten geproefd, al kwamen die er niet zonder slag of stoot. Tegen het al veroordeelde Lokeren scoorde Maehle in het slotkwartier het enige doelpunt. Een eerdere goal van Samatta werd door problemen met de VAR niet toegekend.

  Racing Genk - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het doelpunt van Maehle betekent een wereld van verschil voor RC Genk, dat het niet onder de markt had tegen een stug Lokeren.
  • Man van de match: Leandro Trossard was de meest bedrijvige man bij de thuisploeg, al haalde hij net als de rest van de ploeg niet het niveau dat we eerder van Genk gezien hebben.
  • Opvallend: Philippe Clement haalde de afscheidnemende Alejandro Pozuelo enkele minuten voor affluiten naar de kant. De Luminus Arena reageerde met een mengeling van applaus en boegeroep.

  Bekijk de goal uit Genk - Lokeren (1-0)

  Genk kan balbezit niet omzetten in goals

  Het Genkse publiek verwachtte een vlotte zege tegen rode lantaarn Lokeren, maar daar kwam zeker in de eerste helft weinig van in huis. Genk had wel veruit het meeste balbezit, maar had de grootste moeite om het Lokerse blok uiteen te spelen.

   

  De Genkse dreiging was te steriel, met een hele reeks hoekschoppen en wat schoten uit de tweede lijn. Lokeren-doelman Verhulst werd zo nooit echt op de proef gesteld.

   

  Tussendoor waren er ook wel wat kansjes voor Lokeren. De 17-jarige Mbayo toonde zich met een schot in het zijnet, Musona kopte de beste kans voor Lokeren over.

   

  Op slag van rust vond Genk dan toch een gaatje. Trossard legde klaar voor Samatta, die zijn schot via de lat weer het veld in zag botsen. De bal was duidelijk over de lijn geweest, maar de ref merkte het niet op en ook de VAR kon door een technisch probleem niet ingrijpen. Zo stond het halfweg nog 0-0, ondanks een geldig doelpunt van Samatta.

  VIDEO: Geldig doelpunt Samatta wordt niet toegekend, VAR kan niet ingrijpen

  Maehle schenkt thuisploeg drie punten

  Na de pauze vertoonde het Genkse spel weinig beterschap. Lokeren verdedigde sterk in blok en hield al bij al gemakkelijk stand, ook al was Genk bijna doorlopend in balbezit.

   

  Op het uur probeerde Genk dan toch een versnelling hoger te schakelen, maar de kansen bleven ook nu schaars. Een vlam van Maehle schroeide de vuisten van Verhulst, Ito kon net niet bij een listig balletje van Pozuelo.

   

  Het bleef voor Genk ook uitkijken voor de tegenprikjes van een verdienstelijk Lokeren, dat Mpati en Ben Harush nog gevaarlijk zag opduiken voor doel, zij het zonder succes.

   

  Een klein kwartier voor tijd kwam de bevrijding uiteindelijk toch nog voor Genk. Joakim Maehle vlamde de bal onhoudbaar in de bovenhoek en schonk Genk daarmee drie broodnodige punten. De Limburgers sluiten de reguliere competitie nu zeker af als leider en zijn dus ook al zeker van een Europees ticket.

  VIDEO: Gemengde reacties: applaus en boegeroep bij wissel Pozuelo

  Clement: "Het oude Racing Genk teruggezien"

  Philippe Clement (Genk): "Ik ben heel tevreden met wat mijn spelers gebracht hebben. We hebben het oude Racing Genk teruggezien. We hebben misschien geen drie of vier goals gemaakt, maar wel twee, ook al staat er maar één op het bord. Maar het hadden er zeker meer kunnen zijn."

   

  "Bij de goal van Samatta wisten we niet dat er geen communicatie met de VAR was. Je verwacht dat het wordt rechtgezet door de VAR, maar dan gebeurt er niets, en dat zorgt voor twijfel in de hoofden. Gelukkig zijn mijn spelers zich blijven focussen op het voetbal. Dat is heel belangrijk. Lokeren stond 90 minuten lang met veel mensen rond de zestien, dan vind ik dat we nog veel kansen gecreëerd hebben. Dit is een historische dag, want voor het eerst sluiten we de reguliere competitie als eerste af."

  De Boeck: "Heel tevreden over de prestatie"

  Glen De Boeck (Lokeren): "Het was natuurlijk afwachten na de domper die we gekregen hebben, maar we hadden een goede tactiek en hebben die ook goed uitgevoerd. We hebben bij momenten mooie dingen op de mat gelegd, maar we weten waar het schoentje wringt: vooraan. Bij die goal van Samatta hadden we wat geluk dat de VAR net uitgevallen was, maar uiteindelijk wint Genk toch. En ze winnen verdiend, maar toch kan ik heel tevreden zijn met de prestatie van mijn ploeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Genk wint met het kleinste verschil van Lokeren, dankzij een doelpunt van Maehle: 1-0.
  2. tweede helft, minuut 92. Filipovic over. Nog even schrikken voor de Genkse supporters. Filipovic kan ongehinderd uithalen van net buiten de zestien meter, zijn schot zoeft nipt over.
  3. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra. Er worden drie minuten bijgeteld.
  4. tweede helft, minuut 89. Gemengde reacties bij wissel Pozuelo. Pozuelo verlaat voor het laatst het veld in de Luminus Arena. Het publiek zwaait hem uit met een mengeling van applaus en boegeroep.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, Jakub Piotrowski erin, Alejandro Pozuelo eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Bij Lokeren lijkt de veer gebroken. De bezoekers komen nauwlijks nog over de middellijn, Genk heeft de zaak onder controle.
  7. tweede helft, minuut 85. "Het zal zeker niet de grootste zege van het seizoen zijn. Genk speelt nu wat meer op zekerheid.". Stef Wijnants op Sporza Radio.
  8. tweede helft, minuut 83. Malinovski naast. Malinovski staat klaar voor een vrije trap, en dan mag je altijd wat verwachten. De pegel van de Oekraïner vliegt nipt naast.