• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent doet wat het moet doen tegen Oostende

  einde
  21
  1. 43' - Doelpunt - Bojan Nastic (1 - 1)
  2. 3' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Anderson Esiti
  2. 83' - Verv. Tom De Sutter door Francois Marquet
  3. 80' - Geel - Roman Bezoes
  4. 75' - Verv. Robbie D'Haese door Jelle Bataille
  5. 72' - Verv. Jean-Luc Dompé door Roman Bezoes
  6. 66' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Brecht Dejaegere
  7. 66' - Verv. Fashion Sakala door Sindrit Guri
  8. 50' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (2 - 1)
  3'Roman Jaremtsjoek1 - 0
  43'Bojan Nastic1 - 1
  50'Jean-Luc Dompé2 - 1

  Gent heeft het zichzelf nodeloos moeilijk gemaakt tegen een zwalpend Oostende, maar doet dankzij de 2-1 zege een uitstekende zaak voor Play-off I. Doordat STVV tegen negen man van Moeskroen niet wist te winnen, heeft Gent volgende week genoeg aan een gelijkspel op Stayen.

  Gent - Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: In de extra tijd vergeten ze bij Gent de lange Guri te volgen op een vrije schop. De Albanese spits van Oostende mist de opgelegde kans echter en doet Gent een plezier in de strijd om het laatste ticket voor Play-off I.
  • Man van de Match: Jonathan David openbaarde zich aan de voetbalwereld als een koele afwerker in de punt, maar toont de laatste weken dat hij ook een rij lager uit de voeten kan. De Canadees is een atypische nummer 10, maar het werkt wel.
  • Opvallend: De malaise duurt voort bij Oostende. De laatste competitiezege van de kustjongens dateert van 8 december tegen Lokeren. Sindsdien volgden elf wedstrijden zonder zege (en de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Gent).

  Bekijk de goals uit Gent - Oostende (2-1)

  Gent dommelt in na vroege goal

  Bij Oostende keerde Hugo Broos door het vrijwillige vertrek van Gert Verheyen na bijna acht jaar terug als coach in de Belgische eerste klasse. Het inspireerde zijn spelers tot een vinnige start, maar alles werd tenietgedaan door een flater van Dutoit. De doelman sloeg een flauw schotje van Sørloth in de voeten van Jaremtsjoek, die er snel 1-0 van maakte.

   

  Het moeilijkste was meteen achter de rug voor Gent, dat in het vervolg van de eerste helft baas was zonder door te drukken. De thuisploeg vergat een tweede doelpunt te maken, vooral omdat Sørloth en Dompé overhaast of blind op doel probeerden te schieten. Stilaan wiegde Gent zichzelf en zijn fans in slaap en liet het KVO in de wedstrijd. Coopman krulde een eerste waarschuwing nipt naast de verste paal.

   

  Gent had de hint begrepen, zo leek het, want Dompé zette vlak daarna Dutoit twee keer aan het werk. We stevenden af op een 1-0 bij de rust, maar dat was buiten Nastic gerekend. Die borstelde de 1-1 à la Quaresma met buitenkantje voet in de winkelhaak. Een heerlijke goal die Gent virtueel weer uit de top zes schopte.

  VIDEO: Gent ontsnapt in blessuretijd nog aan een serieuze opdoffer

  Oostende kan niet genoeg brengen

  Met minder dan een zege konden ze bij Gent niet tevreden zijn. De thuisploeg begon dan ook fors en met een fris gemoed aan de tweede helft. Sørloth, die toch al vaak indruk maakte sinds hij in België voetbalt, kende echter een mindere dag. De Noorse huurling van Crystal Palace leek wel met oogkleppen rond te lopen.

   

  Tussen twee van zijn missers door toonde Dompé zich wel koelbloedig en trefzeker. Oog in oog met Dutoit vond hij de benedenhoek en zo hoefden de Gentse fans niet al te lang zenuwachtig op hun zitje te wriemelen. Een derde doelpunt zou de ongerustheid helemaal wegnemen, maar dat kwam er niet. Het vluchtschot van David likte de buitenkant van de paal en ook Odjidja mikte nipt naast.

   

  Gaandeweg bloedde de wedstrijd dood. Bij Gent zat de mot erin en slopen er steeds meer onzuiverheden in het aanvalsspel en Oostende was simpelweg niet bij machte om een deftige combinatie op te zetten. In de toegevoegde tijd kreeg Gent toch nog bijna het deksel op de neus, maar Guri knikte volledig vrij over.

   

  Volgende week heeft AA Gent genoeg aan een puntendeling op Stayen. Sint-Truiden tuimelde vanavond immers uit de top zes, want het slaagde er niet in om een winnend doelpunt te maken tegen negen spelers van Moeskroen.

  VIDEO: Jaremtsjoek mist een opgelegde kans, gelukkig voor hem vanuit buitenspel

  Kaminski: "We moeten op elk moment scherp zijn"

  Thomas Kaminski (doelman AA Gent): "Dit was zeker een verdiende zege. We domineerden in de eerste helft, maar er was misschien wat concentratieverlies. Oostende scoorde mooi tegen, maar daarna hebben we het heft weer in eigen handen genomen. We moesten de match wel sneller beslissen. Onze focus behouden op elk moment is een werkpunt. We gaan op de slotspeeldag met het mes tussen de tanden naar Stayen. We moeten er staan als ploeg en op elk moment scherp zijn."

  Hugo Broos (coach KV Oostende): "Of ik het nog kan? Neen, want ik heb verloren. Het is een jaartje geleden dat ik nog op het veld gestaan heb, maar als je dit 30 jaar gedaan hebt, dan valt het mee om de draad snel op te pakken. Ik ben tevreden, ook al hebben we verloren. Maar wie zo catastrofaal begint, gaat vaak volledig onderuit. Dat is niet gebeurd. Het was een bizarre week, want er zijn dingen gebeurd die niet verwacht werden. Ik had nooit gedacht dat we afscheid moesten nemen van Gert Verheyen. Ik kan zijn beslissing begrijpen. Als je week na week niet wint, dan hopen de frustraties zich op. Ik had graag met hem aan het nieuwe seizoen begonnen, maar zoiets gebeurt en we moeten verder."

  Thorup: "We zijn dicht bij een doel waar weinigen nog in geloofden"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Een zuinig Gent haalt het met 2-1 van Oostende. Het heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel tegen STVV om Play-off I te halen.
  2. tweede helft, minuut 92. Bijna koude douche! Niemand volgt de lange Sindrit Guri op een fijn aangesneden Oostendse vrije schop. Gelukkig voor Gent kopt de Albanees deze dot van een kans over het doel.
  3. tweede helft, minuut 91. Een flauwe vrije trap van Bezoes zeilt een eind over de deklat.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KAA Gent, Anderson Esiti erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Odjidja gaat na een eerder ongelukkige avond naar de kant. Je merkt toch enige ergernis in zijn blik wanneer hij zijn vervanger Esiti een schouderklopje geeft.
  6. tweede helft, minuut 88. Weinig kwaliteit. Zoals het cliché gaat zijn de drie punten het belangrijkst, maar onvergetelijk is deze match van Gent allerminst geweest.
  7. tweede helft, minuut 86. Op Le Canonnier zoekt STVV tegen negen man van Moeskroen naar een winnend doelpunt. Gent kan zelf een derde goal gebruiken om helemaal te ontspannen.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Francois Marquet erin, Tom De Sutter eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Broos heeft zijn wissels inmiddels opgebruikt. Bataille en Marquet zijn erbij gekomen voor KVO.
  10. tweede helft, minuut 81. Enorm zenuwachtig hoeft Gent niet te zijn, want Oostende is in de tweede helft nog niet bij machte geweest om een doelkans af te dwingen. Ze zullen aan de kust in de zomer toch wat moeten inkopen.