Geplaagd Moeskroen voetbalt de zorgen van zich af (maar wint voor het eerst in 2019 niet)

  1. 39' - Geel - Sidney Friede
  2. 25' - Verv. Mbaye Leye door Benson Manuel
  1. 88' - Verv. Frank Boya door Frantzdy Pierrot
  2. 83' - Geel - Moussa Djenepo
  3. 81' - Verv. Maxime Lestienne door Moussa Djenepo
  4. 77' - Geel - Collins Fai
  5. 70' - Verv. Renaud Emond door Alen Halilovic
  6. 68' - Geel - Bruno Godeau
  7. 68' - Geel - Selim Amallah
  8. 60' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (1 - 1)
  9. 54' - Doelpunt - Razvan Marin (1 - 0)

  Voor het eerst sinds de winterbreak heeft Moeskroen punten laten liggen in de Jupiler Pro League. Standard hield dé ploeg in vorm op 1-1. In de toegevoegde tijd werden nog twee doelputen van de bezoekers afgekeurd. 

  VIDEO: Bekijk de goals uit Standard - Moeskroen (1-1)

  Standard-Moeskroen kort samengevat:

  • Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd van de tweede helft vindt Moeskroen nog twee keer de weg naar het doel. Tot twee keer toe gaat het feestje van de bezoekers niet door en dus bleef het bij een gelijkspel.
  • Man van de Match: Selim Amallah was de beste man op het middenveld. De 22-jarige Belg zorgde met een heerlijke assist voor Awoniyi voor de mooiste actie van de avond.
  • Opvallende statistiek: Voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau pakt Moeskroen een punt op Sclessin. Met 19 op 21 blijven de Henegouwers ook de beste ploeg van 2019.

  Saaie eerste helft zonder doelpunten

  Na amper een paar minuten spelen kwam Moeskroen een eerste keer dreigen op Sclessin. Amallah besloot vanuit een scherpe hoek op doel, maar Ochoa liet zich niet verrassen in zijn korte hoek.

   

  Het antwoord van Standard mocht er zijn. Emond glipte door de buitenspelval en kwam oog in oog te staan met Butez. De afwerking van de Standard-spits liet te wensen over.

   

  De beginfase van de wedstrijd was goed, wat volgde veel minder. Pas vijf minuten voor de rust kwam Emond nog een keertje dichtbij een doelpunt na een snedige counter. Opnieuw stond zijn vizier niet goed afgesteld.

  Leuke tweede helft met doelpunten

  De koffie tijdens de rust was blijkbaar niet pittig genoeg in de kleedkamer van Moeskroen. Op een corner van Kosanovic stonden de bezoekers vrijwel allemaal te slapen. Marin profiteerde op de rand van de zestien en opende de score met een streep.

   

  Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. Friede kreeg meteen goede kansen op de gelijkmaker. Niet veel later pakte Amallah uit met dé actie van de avond. Hij draaide zich goed vrij en bediende Awoniyi in de zestien met een perfecte pas. Ochoa had geen verhaal tegen zijn plaatsbal: 1-1.

   

  Na de gelijkmaker zakte Standard als een kaartenhuisje in elkaar. Moeskroen nam de wedstrijd over zonder echt heel gevaarlijk te zijn. 

   

  In de toegevoegde leken de drie punten mee de bus op te gaan richting Henegouwen. Twee keer keurde scheidsrechter Alen de winnende treffer af. Eerst voor een duwfout in zestien en daarna voor buitenspel. Het bleef bij 1-1 en daar was niemand echt tevreden mee.

  Wauw! Heerlijke assist van Amallah

  Moeskroen ziet 2 doelpunten afgekeurd worden in de slotfase

  Reacties van de coaches:

  • Bernd Storck (trainer Moeskroen): "Het was een fantastische wedstrijd van mijn ploeg. We hebben echt goed gevoetbald en gingen vol voor de punten. Het is geen gemakkelijke week geweest. Ik doe mijn hoedje af voor mijn spelers. We hebben veel vertrouwen en hebben dat tegen een goede ploeg nog maar eens laten zien. De twee afgekeurde doelpunten moet ik nog eens goed bekijken."
   
  • Michel Preud'homme (trainer Standard): "Ik houd geen goed gevoel over aan deze wedstrijd. Als je op voorsprong komt, moet dat genoeg zijn. We moesten in de organisatie blijven en dat deden we niet. We werden gepakt in de duels en bleven niet in blok voetballen. Ik wist dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn. Dat is ook gebleken. Ze hebben veel power en techniek. Eén bepaalde speler is wel heel veel blijven liggen. Dat vond ik een probleem, het ritme van de wedstrijd werd gebroken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde wedstrijd. Standard en Moeskroen delen de punten in Luik. De bezoekers zijn ontgoocheld want de 7e opeenvolgende zege zat er zeker in tegen een flauw Standard.
  3. tweede helft, minuut 94. Afgekeurd doelpunt Moeskroen (bis). Een schot van Benson verdwijnt via Awoniyi in doel. Opnieuw gaat het feestje niet door want de Moeskroen-spits stond buitenspel.
  4. tweede helft, minuut 93. Carcela komt nog eens naar binnen met de bal aan de voet. Butez moet alles uit de kast halen om de 2-1 te voorkomen.
  5. tweede helft, minuut 92. Afgekeurd doelpunt Moeskroen. De hoekschop gaat rechtstreeks in doel. Bij Moeskroen vieren ze de winnende treffer, maar scheidsrechter Alen zag een duwfout. Het feestje van de bezoekers gaat niet door.
  6. tweede helft, minuut 91. Moeskroen neemt over en versiert nu zelf een hoekschop via Benson, die gretig is ingevallen. Valt er nog een doelpunt uit de lucht voor de bezoekers?
  7. tweede helft, minuut 90. De corner die volgt, levert geen nieuwe doelkans op. Het is nu even alle hens aan dek bij de bezoekers.
  8. tweede helft, minuut 90. Een snelle counter van Standard levert bijna nog het winnende doelpunt op. Carcela trapt de bal via een Moeskroen-verdediger in hoekschop.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Frank Boya eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Boya wordt uit zijn lijden verlost. Storck gooit met Pierrot nog een spits voor de leeuwen. Een gedurfde wissel.
  11. tweede helft, minuut 87. Boya ligt voor de zoveelste keer op de grond. Preud'homme is het grondig beu en laat dat ook merken.
  12. tweede helft, minuut 85. Het is al lang geleden dat Standard nog eens in de buurt kwam van Moeskroen-doelman Butez. Komt er nog een slotfoffensief van de thuisploeg?
  13. tweede helft, minuut 83. Boya kan niet meer verder met krampen. Storck beseft dat hij moet ingrijpen.
  14. Gele kaart voor Moussa Djenepo van Standard tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Moussa Djenepo erin, Maxime Lestienne eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Preud'homme haalt Lestienne naar de kant voor Djenepo. Maakt die het verschil?
  17. tweede helft, minuut 78. Amallah krult de bal over de muur, maar Ochoa laat zich niet verrassen. Het blijft voorlopig 1-1.
  18. tweede helft, minuut 77. Benson loopt Fai aan, maar krijgt wel de vrije trap mee van scheidsrechter Alen. Vreemde beslissing van de ref.
  19. Gele kaart voor Collins Fai van Standard tijdens tweede helft, minuut 77
  20. tweede helft, minuut 74. Nog dik een kwartier op de klok. Moeskroen pakte nog nooit een punt op Standard sinds de terugkeer op het hoogste niveau. Lukt dat vandaag wel?