Jupiler Pro League - speeldag 27 - 23/02/19 - 20:30
    52'
    Taiwo Awoniyi
    52'
    1 - 0

De laatste strohalm is Lokeren bijna helemaal uit de handen geglipt. Na de 1-0-nederlaag bij Moeskroen, dat met 18 op 18 pronkt, heeft het nog slechts een theoretische kans op het behoud.

Bekijk de goal uit Moeskroen-Lokeren (1-0)

Moeskroen - Lokeren in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor het uur dwingt Lokeren een penalty af. Knowledge Musona, die al niet aan zijn beste partij bezig was, krijgt dé kans om Lokeren langszij te brengen, maar hij vlamt de bal hoog over.
    • Man van de match: Manuel Benson woog met zijn vinnige dribbels en acties op de verdediging van Lokeren. Hij verdiende zeker een doelpunt voor zijn inzet, maar dat bleef uit.
    • Opvallend: Moeskroen boekt een historische zesde zege op rij. De vorige recordreeks dateert van het seizoen 1999-2000, toen onder Hugo Broos vijf keer op rij gewonnen werd.

Awoniyi tekent voor enige doelpunt

Moeskroen en Lokeren hadden allebei een stevige organisatie neergezet, wat tot een gesloten en kansarme eerste helft leidde. De thuisploeg had het meeste balbezit en ook de beste kans, een kopbal van Godeau die door Verhulst werd gepareerd.

Lokeren prikte maar sporadisch tegen. Doelman Butez moest aan de bak bij schoten van Saroka en Skulason, maar erg gevaarlijk was het allemaal niet.

Na de pauze trok Lokeren met hernieuwde moed ten strijde, maar die moed zonk de bezoekers al snel in de schoenen, want het was Moeskroen dat de score opende. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt, Awoniyi kon bij de tweede paal ongehinderd afwerken.

Lokeren bleef ook na de 1-0 knokken voor wat het waard was, maar alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Musona joeg een penalty hoog over de goal, bij een volgende kans knalde hij tegen de paal.

Daarna leek de veer dan toch gebroken bij Lokeren. Moeskroen speelde de wedstrijd simpel uit en liet zelfs nog enkele kansen op de 2-0 liggen. De 1-0 bleef op het bord staan, de degradatie komt nu wel erg dichtbij voor Lokeren.

De Boeck: "Niet naar klassement kijken, of we worden depressief"

• Glen De Boeck (Lokeren): 'We hebben onze voet naast Moeskroen gezet, toch de beste ploeg na Nieuwjaar. Als je alle kansen optelt, kom je tot de conclusie dat je de wedstrijd had kunnen winnen. Maar als je de kansen die je krijgt, waaronder die penalty, niet afmaakt, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk."

"We moeten nu niet naar het klassement kijken, want dan worden we depressief. We moeten proberen om zo positief mogelijk te blijven en de wedstrijd tegen Anderlecht zo goed mogelijk voor te bereiden. We moeten ook blijven groeien als team. Behalve de resultaten zie ik immers alleen maar positieve punten. We creëren vijf grote kansen tegen Standard en doen dat nu opnieuw. Alleen moet je die wel afmaken, anders kom je in de problemen."

• Bernd Storck (Moeskroen): "We domineerden de wedstrijd, maar Lokeren stond goed. Ik heb hier andere ploegen toch minder goed zien presteren. Natuurlijk wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want zij speelden voor hun leven, voor hun club, voor hun fans. Bovendien was het ook wat moeilijker om onze spelers te motiveren, nadat we ons vorige week al hadden verzekerd van het behoud. Toch heeft mijn team het prima gedaan, dus ik feliciteer hen daarvoor. "

Musona laat gelijkmaker vanop de stip liggen, De Boeck troost hem

Invaller Mpati wordt opnieuw gewisseld

90+5'

Het zit erop op Le Canonnier. Moeskroen verslaat Lokeren met 1-0, Awoniyi scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De degradatie komt zo weer wat dichterbij voor Lokeren.
    90+1'
    Bij Moeskroen noteren we nog het debuut van Nemanja Antonov. De Serviër pakt meteen uit met een strak schot, dat een metertje naast zoeft.
    90'

89'
    88'
    Benson heeft intussen een doelpunt verdiend voor al zijn werklust, maar de verdediging van Lokeren wil niet meewerken.
    86'

Invalbeurt Mpati al voorbij

Glen De Boeck haalt Mpati na een invalbeurt van twintig minuten alweer naar de kant. De invaller begrijpt er niets van.
    84'
    84'

Bijna Saroka

Ook Lokeren versiert nog een prima kans in de slotfase. Saroka komt net te laat om een voorzet van Cevallos in doel te glijden.
    82'

Geen tweede voor Awoniyi

Moeskroen is dicht bij de 2-0. De voorzet van Gulan vanaf de linkerflank is uitstekend, Awoniyi kan de bal niet tussen de palen duwen.
    78'
    Aan Tirpan zal het niet gelegen hebben bij Lokeren. De winger krult nog maar eens een scherpe voorzet richting kleine rechthoek, maar de spitsen van Lokeren geven niet thuis.
    77'
    76'
    70'
    Met nog twintig minuten op de klok geeft Lokeren een wat uitgebluste indruk. De bezoekers krijgen geen degelijke aanval meer in elkaar geknutseld.