• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren is zo goed als gedegradeerd na nederlaag bij Moeskroen

  einde
  10
  1. 21' - Geel - Taiwo Awoniyi
  1. 89' - Verv. Manuel Benson door Nemanja Antonov
  2. 85' - Verv. Tracy Mpati Bibuangu door Jakub Reznícek
  3. 84' - Verv. Taiwo Awoniyi door Frantzdy Pierrot
  4. 77' - Verv. Lukáš Marecek door José Cevallos
  5. 63' - Verv. Steve de Ridder door Tracy Mpati Bibuangu
  6. 59' - Verv. Frank Boya door Georgios Galitsios
  7. 54' - Geel - Sidney Friede
  8. 52' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (1 - 0)
  52'Taiwo Awoniyi1 - 0

  De laatste strohalm is Lokeren bijna helemaal uit de handen geglipt. Na de 1-0-nederlaag bij Moeskroen, dat met 18 op 18 pronkt, heeft het nog slechts een theoretische kans op het behoud.

  Bekijk de goal uit Moeskroen-Lokeren (1-0)

  Moeskroen - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het uur dwingt Lokeren een penalty af. Knowledge Musona, die al niet aan zijn beste partij bezig was, krijgt dé kans om Lokeren langszij te brengen, maar hij vlamt de bal hoog over.
  • Man van de match: Manuel Benson woog met zijn vinnige dribbels en acties op de verdediging van Lokeren. Hij verdiende zeker een doelpunt voor zijn inzet, maar dat bleef uit.
  • Opvallend: Moeskroen boekt een historische zesde zege op rij. De vorige recordreeks dateert van het seizoen 1999-2000, toen onder Hugo Broos vijf keer op rij gewonnen werd.

  Awoniyi tekent voor enige doelpunt

  Moeskroen en Lokeren hadden allebei een stevige organisatie neergezet, wat tot een gesloten en kansarme eerste helft leidde. De thuisploeg had het meeste balbezit en ook de beste kans, een kopbal van Godeau die door Verhulst werd gepareerd.

   

  Lokeren prikte maar sporadisch tegen. Doelman Butez moest aan de bak bij schoten van Saroka en Skulason, maar erg gevaarlijk was het allemaal niet.

   

  Na de pauze trok Lokeren met hernieuwde moed ten strijde, maar die moed zonk de bezoekers al snel in de schoenen, want het was Moeskroen dat de score opende. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt, Awoniyi kon bij de tweede paal ongehinderd afwerken.

   

  Lokeren bleef ook na de 1-0 knokken voor wat het waard was, maar alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Musona joeg een penalty hoog over de goal, bij een volgende kans knalde hij tegen de paal.

   

  Daarna leek de veer dan toch gebroken bij Lokeren. Moeskroen speelde de wedstrijd simpel uit en liet zelfs nog enkele kansen op de 2-0 liggen. De 1-0 bleef op het bord staan, de degradatie komt nu wel erg dichtbij voor Lokeren.

  De Boeck: "Niet naar klassement kijken, of we worden depressief"

  • Glen De Boeck (Lokeren): 'We hebben onze voet naast Moeskroen gezet, toch de beste ploeg na Nieuwjaar. Als je alle kansen optelt, kom je tot de conclusie dat je de wedstrijd had kunnen winnen. Maar als je de kansen die je krijgt, waaronder die penalty, niet afmaakt, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk."

   

  "We moeten nu niet naar het klassement kijken, want dan worden we depressief. We moeten proberen om zo positief mogelijk te blijven en de wedstrijd tegen Anderlecht zo goed mogelijk voor te bereiden. We moeten ook blijven groeien als team. Behalve de resultaten zie ik immers alleen maar positieve punten. We creëren vijf grote kansen tegen Standard en doen dat nu opnieuw. Alleen moet je die wel afmaken, anders kom je in de problemen."

   

  • Bernd Storck (Moeskroen): "We domineerden de wedstrijd, maar Lokeren stond goed. Ik heb hier andere ploegen toch minder goed zien presteren. Natuurlijk wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want zij speelden voor hun leven, voor hun club, voor hun fans. Bovendien was het ook wat moeilijker om onze spelers te motiveren, nadat we ons vorige week al hadden verzekerd van het behoud. Toch heeft mijn team het prima gedaan, dus ik feliciteer hen daarvoor. "

  Musona laat gelijkmaker vanop de stip liggen, De Boeck troost hem

  Invaller Mpati wordt opnieuw gewisseld

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop op Le Canonnier. Moeskroen verslaat Lokeren met 1-0, Awoniyi scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De degradatie komt zo weer wat dichterbij voor Lokeren.
  2. tweede helft, minuut 91. Bij Moeskroen noteren we nog het debuut van Nemanja Antonov. De Serviër pakt meteen uit met een strak schot, dat een metertje naast zoeft.
  3. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, Nemanja Antonov erin, Manuel Benson eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Benson heeft intussen een doelpunt verdiend voor al zijn werklust, maar de verdediging van Lokeren wil niet meewerken. .
  5. tweede helft, minuut 86. Invalbeurt Mpati al voorbij. Glen De Boeck haalt Mpati na een invalbeurt van twintig minuten alweer naar de kant. De invaller begrijpt er niets van.
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KSC Lokeren, Jakub Reznícek erin, Tracy Mpati Bibuangu eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Taiwo Awoniyi eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Bijna Saroka. Ook Lokeren versiert nog een prima kans in de slotfase. Saroka komt net te laat om een voorzet van Cevallos in doel te glijden.
  9. tweede helft, minuut 82. Geen tweede voor Awoniyi. Moeskroen is dicht bij de 2-0. De voorzet van Gulan vanaf de linkerflank is uitstekend, Awoniyi kan de bal niet tussen de palen duwen.
  10. tweede helft, minuut 78. Aan Tirpan zal het niet gelegen hebben bij Lokeren. De winger krult nog maar eens een scherpe voorzet richting kleine rechthoek, maar de spitsen van Lokeren geven niet thuis.