• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk kan tegen Antwerp niet profiteren van puntenverlies van Club

  einde
  00
  1. 19' - Geel - Faris Haroun
  1. 90+2' - Geel - Dino Arslanagic
  2. 90+1' - Geel - Bryan Heynen
  3. 89' - Geel - Dieumerci Mbokani
  4. 84' - Verv. Lior Refaelov door David Simao
  5. 83' - Geel - Joseph Aidoo
  6. 80' - Geel - William Owusu
  7. 74' - Verv. Dieumerci Ndongala door Joseph Paintsil
  8. 73' - Geel - Geoffry Hairemans
  9. 62' - Verv. Leandro Trossard door Junya Ito

  Racing Genk heeft een teleurstellende week afgesloten met een teleurstellende brilscore tegen Antwerp. Het verschil met Club Brugge blijft zo 8 punten.

  Genk - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een kwartiertje voor affluiten speelt de thuisploeg de verdediging van Antwerp eindelijk een keertje uit verband. Ito verslikt zich echter en kan de uitgelezen kans op de zege niet benutten.
  • Man van de Match: Sinan Bolat pakte uit met een ongelooflijke instinctieve redding op een kopbal van Dewaest. De Turkse doelman van Antwerp pakte op het veld van zijn ex-club zijn elfde clean sheet, niemand doet beter.
  • Opvallend: Racing Genk speelde zijn 44e wedstrijd van het seizoen en kon pas voor de derde keer de 0 niet wegvegen. Enkel Moeskroen en Slavia Praag slaagden er eerder deze jaargang in om Genk het scoren te beletten.

  Genk en Antwerp geven elkaar niks toe

  Beide ploegen kwamen met wat twijfels aan de aftrap. In Genk zinderden de nederlaag in de topper tegen Club en de Europese billenkoek tegen Slavia Praag nog na en Antwerp moest bekomen van een 0 op 6 in de competitie. Nochtans legden ze er in de openingsfase flink de pees op.

   

  Antwerp hield een poosje gelijke tred, maar trok zich dan toch terug in de organisatie om Genk op te vangen. Heynen vuurde de eerste echte kans haastig over en Pozuelo kon zich niet volledig rond Arslanagic draaien. Aan de overkant lepelde Juklerød twee ballen voor doel, maar Yatabaré en Owusu werkten bijzonder slap af.

   

  De thuisploeg bleef geduldig bouwen en wachten op dat ene moment waarop de bal goed zou vallen. Kort voor de pauze leek dat er gekomen, maar Bolat maakte zich à la Schmeichel breed en redde van bijzonder dichtbij de kopstoot van Dewaest. De Turkse doelman hield ook nog een volley van Ndongala tegen.

  Maehle voelt Yatabaré komen en heeft dan geweldige ingeving

  Invaller Ito laat dé kans liggen

  Antwerp begon voortvarend aan de tweede helft en verraste daarmee, al slaagden de bezoekers er niet in om gevaar te puren uit hun tijdelijke overwicht. Gaandeweg moest The Great Old toch weer inzakken onder de voorzichtige druk van Genk.

   

  De Limburgers boekten tegen de rode afweer echter geen enkele vooruitgang. Het was integendeel Vukovic die met een dubbele redding een Antwerpse voorsprong moest voorkomen. Genk zette daar een mislukte stift van Pozuelo en een fout gemikte knal van De Norre tegenover.

   

  Een kwartier voor tijd speelde Malinovski voor blikopener met een bal tussendoor. De Norre keek goed en legde af naar Ito, maar de invaller treuzelde en werd nog van de bal gezet door Van Damme. Dé kans op 1-0 verkeken, waarna de wedstrijd zachtjes doodbloedde.

  Onorthodoxe redding van Bolat op kopbal van Dewaest

  Clement: "Ik zag veel om tevreden over te zijn"

  Philippe Clement kon wel leven met een gelijkspel. "Ik zag veel zaken waarover ik tevreden kan zijn. Mentaal was het goed en we gingen de duels aan. Dat was belangrijk na Club en Slavia en tegen Antwerp, dat daar sterk in is."

   

  "Ons spel was goed", vond de Genkse coach, "Als je kalm blijft en goed traint, komt dat altijd terug, maar je moet efficiënt zijn. Tegen dit Antwerp en hun organisatie ga je geen tien kansen creëren. Alle ploegen hebben het lastig met hun fysieke spel."

   

  Pozuelo stond, ondanks de hele soap, gewoon aan de aftrap. "Het is niet gemakkelijk om zo te werken, maar het is mijn job. Elke speler die goed traint en de wil toont om te spelen is voor mij beschikbaar. En dat was het geval met Pozuelo", legde Clement uit.

   

  "Als iemand voor het seizoen had gezegd dat we nu acht punten voorsprong zouden hebben, was die gek verklaard", benadrukte Clement nog. "Ik denk echter zeker niet dat we zelf onze grootste tegenstander zijn. Er zijn andere ploegen met heel veel kwaliteiten.

  Bölöni: "Dit punt zal ons deugd doen"

  Ook voor Laszlo Bölöni was de puntendeling bevredigend. "Ik had de indruk dat de wedstrijd in evenwicht was. De eerste helft was meer voor ons, de tweede meer voor hen. Ik ben tevreden dat we een punt pakken."

   

  Antwerp zette de creatieve spelers van Genk bijna voortdurend onder druk. "Bekijk de statistieken van Pozuelo en Malinovski, dan is het duidelijk. Als je het kan, dan moet je hen het spelen beletten. Het was niet perfect, maar dit zal deugd doen voor het moreel."

   

  Zit Antwerp nu safe voor Play-off I? "Daar wil ik niet over praten", bleef de Roemeense coach voorzichtig. "Het zal niet vanzelf gaan. We hebben een licht voordeel, maar we mogen niet te vroeg victorie kraaien."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Genk en Antwerp zijn er niet in geslaagd een doelpunt te maken en zo blijft voorlopig alles zoals het was in de top zes. STVV of Charleroi kan straks een zaakje doen.
  2. Gele kaart voor Dino Arslanagic van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 92. Visser heeft moeite om zijn administratie in orde te brengen. De scheids trekt nog kaarten voor Mbokani, Heynen en Arslanagic.
  4. Gele kaart voor Bryan Heynen van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. De toegevoegde tijd nadert. Op een handvol momenten na heeft een sluw Antwerp Genk het voetballen bijna onmogelijk gemaakt.
  6. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 88. Paintsil zit nog fris en dartelt naar binnen om de korte hoek te zoeken. Bolat ziet meteen dat deze bal nooit tussen de palen zal belanden.
  8. tweede helft, minuut 86. Samatta beleeft een moeilijke avond. Dit had zijn moment kunnen zijn, maar hij verwacht niet dat Opare naast de steekpass van Malinovski gaat maaien.
  9. tweede helft, minuut 85. Heeft Genk zijn beste kruit verschoten, of valt er toch nog een goaltje uit de lucht in de slotfase? En kan Antwerp nog iets?
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, David Simao erin, Lior Refaelov eruit