• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren draait AA Gent een loer, Lokeren baalt mee

  einde
  21
  1. 43' - Verv. Brecht Dejaegere door Jean-Luc Dompé
  2. 41' - Geel - Floriano Vanzo
  3. 38' - Geel - Maximiliano Caufriez
  4. 37' - Doelpunt - Maximiliano Caufriez (1 - 0)
  5. 32' - Geel - Francesco Forte
  1. 90+3' - Geel - Louis Verstraete
  2. 90+2' - Verv. Francesco Forte door Stefan Milosevic
  3. 90+1' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (2 - 1)
  4. 85' - Geel 2 - Maximiliano Caufriez
  5. 85' - Verv. Floriano Vanzo door Karlo Lulic
  6. 84' - Doelpunt strafschop - Francesco Forte (2 - 0)
  7. 83' - Geel - Roman Bezoes
  8. 80' - Verv. Aleksandar Boljevic door Paul Keita
  9. 76' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Giorgi Kvilitaia
  10. 67' - Geel - Jean-Luc Dompé
  11. 52' - Verv. Anderson Esiti door Roman Bezoes
  12. 49' - Geel - Anderson Esiti
  37'Maximiliano Caufriez1 - 0
  84'Francesco Forte2 - 0
  90+1'Giorgi Kvilitaia2 - 1

  Waasland-Beveren heeft een flinke stap gezet naar het behoud. Kind van de rekening was AA Gent, dat na de 2-1-nederlaag op de Freethiel en 1 op 9 in vieze papieren zit voor Play-off I. 

  Waasland-Beveren - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het halfuur krijgt Jonathan David de 0-1 aangeboden door Sorloth, maar de jonge Canadees mist onbegrijpelijk. Enkele minuten later ligt de 1-0 van Caufriez in het mandje.
  • Man van de match: Louis Verstraete, gehuurd van AA Gent, speelde een dijk van een wedstrijd op het middenveld. Zijn niet-aflatende werklust was een cruciale factor bij deze zege van Waasland-Beveren.
  • Opvallend: AA Gent pakt punten tegen Anderlecht (zege) en Club Brugge (gelijkspel), maar gaat dan wel twee keer onderuit tegen staartploegen Moeskroen en Waasland-Beveren.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Gent (2-1)

  Gent maakt de kansen niet af

  AA Gent kon zich na de nederlaag tegen Moeskroen geen misstap meer veroorloven en probeerde de partij meteen in handen te nemen. Het vele balbezit leverde maar een handvol kansjes op, Jaremtsjoek en vooral David vergaten om Gent op voorsprong te zetten.

   

  De thuisploeg beperkte zich niet tot verdedigen, maar kwam er zelf ook af en toe gevaarlijk uit. Een van die tegenprikken leverde een hoekschop op, die uiteindelijk door Caufriez in doel werd geduwd: 1-0.

   

  Diezelfde Caufriez liet zich even later minder fraai opmerken met een tackle op de enkel van Dejaegere, die geblesseerd naar de kant moest. Caufriez kwam weg met een gele kaart.

   

  Een aangeslagen Gent had geen reactie meer in huis en moest net als vorige week tegen Moeskroen met een achterstand gaan rusten.

  VIDEO: Knappe rabona van Vanzo leidt tot hoekschop waarbij de 1-0 valt

  Aansluitingstreffer komt te laat

  Na de pauze was het balbezit nog altijd voor Gent, maar nu bleven ook de kansen achterwege. Waasland-Beveren ving de bezoekers gemakkelijk op en bleef zelf af en toe voor dreiging zorgen, met dank aan Gent-huurling Verstraete.

   

  Pas bij het ingaan van het slotkwartier kon Gent de tegenstander nog eens wat pijn doen. Een vluchtschot van Souquet zoefde voorlangs, Sorloth zag zijn pegel geblokt door ploegmaat Jaremtsjoek.

   

  Tien minuten voor affluiten liep het helemaal fout voor Gent. Na een overtreding van Bezoes ging de bal op de stip, Forte zette de penalty koelbloedig om: 2-0 voor Waasland-Beveren, grote zorgen voor Thorup.

   

  Na de tweede gele kaart van Caufriez kon Gent toch nog een doorbraak forceren met een kopbalgoal van Kvilitaia, maar de aansluitingstreffer van de invaller kwam te laat. Het bleef 2-1, Waasland-Beveren mag zich opmaken voor een verlengd verblijf in eerste klasse A.

  Reacties van de trainers:

  • Jess Thorup (AA Gent): "Ik was tevreden over de eerste 30 minuten, want ik zag een team dat goed voetbalde en kansen creëerde. Maar dan scoren zij uit een hoekschop en dan zie je dat wij vertrouwen missen. Bovendien namen we te vaak de verkeerde beslissingen aan de bal en zat er te weinig kwaliteit in onze voorzetten. We weten dat het nu moeilijk wordt voor Play-off I, maar zolang er een kans is, blijven we ervoor vechten."

   

  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "Mathematisch zijn we nog niet zeker, maar we hebben hier wel een grote stap naar het behoud gezet. Ik ben heel tevreden met de drie punten - over de manier waarop wat minder, maar dat trek ik me vandaag even niet aan. De eerste helft was niet onze beste, maar in de tweede helft heb ik toch goeie dingen gezien, met nog enkele kansen op de tegenaanval. Tegen een sterke ploeg als AA Gent, met veel kwaliteiten, is dit een mooi succes. "

  Thorup: "Ik hoop dat we in de laatste match nog een kans hebben tegen STVV"

  Verstraete: "Denk dat we nu kunnen zeggen dat het behoud een feit is"

  Derijck: "We moeten slimmer zijn op bepaalde momenten"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Waasland-Beveren lijkt zich met een 2-1-zege te verzekeren van het behoud. AA Gent zal zich flink moeten reppen voor Play-off I.
  2. tweede helft, minuut 94. Dompé te centraal. Was dit de laatste kans voor AA Gent? Dompé krult een vrije trap over de muur, maar recht in de handen van Roef.
  3. Gele kaart voor Louis Verstraete van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Francesco Forte eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Dan toch een Gentse goal. Wordt het toch nog spannend in de blessuretijd? Invaller Kvilitaia maakt er op aangeven van Dompé 2-1 van. Waasland-Beveren moet nog even doorbijten, met een mannetje minder dan nog.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Giorgi Kvilitaia van KAA Gent. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld.
  8. tweede helft, minuut 89. Gent staat nu met een man of vijf in de zestien meter, maar dan nog wil het niet lukken. Bronn heeft te veel tijd nodig om de bal te controleren, weg kans.