• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard duwt rode lantaarn Lokeren weer wat dieper in de penarie

  einde
  31
  1. 31' - Doelpunt - Maxime Lestienne (2 - 0)
  2. 16' - Doelpunt - Razvan Marin (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Renaud Emond door William Balikwisha
  2. 85' - Verv. Maxime Lestienne door Réginal Goreux
  3. 84' - Verv. Mehdi Terki door Jakub Reznícek
  4. 76' - Verv. Mehdi Carcela-González door Alen Halilovic
  5. 75' - Doelpunt - Olivier Deschacht (3 - 1)
  6. 69' - Doelpunt - Renaud Emond (3 - 0)
  7. 63' - Verv. Guus Hupperts door Steve de Ridder
  16'Razvan Marin1 - 0
  31'Maxime Lestienne2 - 0
  69'Renaud Emond3 - 0
  75'Olivier Deschacht3 - 1

  Lokeren heeft niets kunnen rapen op Sclessin. Emond diende de hekkensluiter 20 minuten voor tijd de doodsteek toe met de 3-0. Deschacht tekende nog voor de eerredder. Standard hijst zich naast Club Brugge op de tweede plaats, Lokeren blijft troosteloos laatste.

  Bekijk de goals uit Standard - Lokeren (3-1)

  Standard - Lokeren kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Guus Hupperts kan bij een 0-0-stand helemaal vrijstaand koppen voor doel. Hij doet dat niet goed en verkwanselt een uitgelezen kans. Lokeren komt niet op voorsprong en daarna gaat het snel. Nog voor de rust staat Standard 2-0 voor.
  • Man van de Match: Davino Verhulst keepte opnieuw een uitstekende wedstrijd in doel bij Lokeren. Zonder hem had de score er wellicht heel anders uit gezien.
  • Opvallende statistiek: Lokeren raapte dit seizoen amper 2 punten (op 39) op verplaatsing. Daarmee is het veruit de slechtste ploeg buitenshuis. Standard is met 27 op 36 dan weer de beste ploeg in eigen stadion. 

  Schaapjes lijken al voor de rust op het droge voor Standard

  Standard begon dominant aan de wedstrijd in een volgelopen Sclessin. De eerste goede kans was ook voor de thuisploeg. Lestienne kwam oog in oog te staan met Verhulst, maar kreeg de bal niet voorbij de Lokeren-goalie.

   

  Ook Lokeren kwam dreigen in de beginfase. Hupperts stond helemaal vrij voor doel, maar kopte onbegrijpelijk naast. Dan was de kopbal van Vanheusden aan de overkant van betere makelij. Opnieuw greep Verhulst goed in.

   

  De druk van Standard werd na een kwartier dan toch beloond. Carcela stuurde Marin diep. Die omspeelde Verhulst eenvoudig en schoof daarna de 1-0 in doel. Nog voor de rust leken de schaapjes van Standard op het droge na een knappe plaatsbal van Lestienne.

  Mpoku vergeet Overmeire een hand te geven bij de toss

  Emond maakt het af in de tweede helft

  Na de onderbreking toonde Standard een ander gelaat. Lokeren domineerde zonder echt gevaarlijk te zijn. Aanvoerder Overmeire probeerde het vanop afstand met een laag schot, Ochoa greep goed in.

   

  De Mexicaan moest niet veel later ook alles uit de kast halen op een snelle Lokerse counter. Deschacht maakte de oversteek, maar vond het gaatje niet. Standard had het moeilijk, maar net op dat moment gaf Emond van dichtbij het nekschot.

   

  De 3-0 stond niet lang op het bord. Deschacht bekroonde een kwartier voor tijd zijn puike wedstrijd met een rake kopbalgoal. Verder kwam Lokeren niet meer. Het heeft nog 4 wedstrijden om de kloof met buur Waasland-Beveren te dichten. Dat het moeilijk wordt, weten ze in het Waasland al langer dan vandaag.

  Reacties van de trainers:

  • Glen De Boeck (Lokeren): "Standard is de verdiende winnaar van deze wedstrijd. Maar wij moeten meer dan één keer scoren. Dat is het grootste verschil geweest vanavond. Vooral het eerste doelpunt was een mokerslag. In de tweede helft speelden we wel goed met veel kansen. Ik geloof nog altijd in deze ploeg. Alleen moeten mijn spitsen meer scoren."
   
  • Michel Preud'homme (Standard): "De eerste helft was heel goed. Ik ben niet echt tevreden over de tweede helft. We hebben Lokeren te veel laten spelen en ondergingen het spel. Dat heb ik niet graag. Ik ben blij met de drie punten, maar ik moet veeleisend zijn. Er komen nog vier moeilijke wedstrijden aan en we moeten geconcentreerd blijven. We weten waarvoor we spelen. Als we volgende week iets willen halen in Gent zullen we nog efficiënter en nog geconcentreerder moeten zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Het zit erop in Luik. Standard schuift hekkensluiter Lokeren zonder veel problemen opzij met 3-1 en komt naast Club Brugge op de tweede plaats. Lokeren blijft troosteloos laatste.
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Standard, William Balikwisha erin, Renaud Emond eruit
  3. tweede helft, minuut 91. De naam van Renaud Emond wordt gescandeerd. De topschutter van Standard mag gaan rusten. Jongeling Balikwisha mag nog even meespelen.
  4. tweede helft, minuut 90. Het Luikse publiek danst en springt. De drie punten zijn zeker voor Standard. De Luikenaren schuiven zo op naar de tweede plaats in het klassement.
  5. tweede helft, minuut 89. "Het was een behoorlijk slaapverwekkende tweede periode". Peter Vandenbempt in Sporza op Radio 1.
  6. tweede helft, minuut 86. Invaller Goreux vindt Mpoku in de zestien. Die probeert het leer in de verste hoek weg te leggen, maar Verhulst staat opnieuw op de juiste plaats en voorkomt de 4-1.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Réginal Goreux erin, Maxime Lestienne eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KSC Lokeren, Jakub Reznícek erin, Mehdi Terki eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Invaller Halilovic dwingt Verhulst tot een redding. De Kroaat, ex-speler van FC Barcelona, valt gretig in.
  10. tweede helft, minuut 81. Nog tien minuten op de klok. Maakt Lokeren het nog spannend? Ochoa staat op de juiste plaats op een knal van Musona en voorkomt de 3-2.