• home
 • video
 • pas verschenen

  Samatta en Pozuelo helpen Genk op en over Waasland-Beveren

  einde
  12
  1. 45+1' - Geel - Nana Opoku Ampomah
  2. 26' - Geel - Louis Verstraete
  3. 11' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Karlo Lulic
  2. 89' - Verv. Alejandro Pozuelo door Marcus Ingvartsen
  3. 86' - Verv. Louis Verstraete door Stefan Milosevic
  4. 83' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (1 - 2)
  5. 79' - Verv. Floriano Vanzo door Karlo Lulic
  6. 73' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Francesco Forte
  7. 72' - Geel - Aleksandar Vukotic
  8. 61' - Geel - Bryan Heynen
  9. 60' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 1)
  10. 58' - Verv. Dieumerci Ndongala door Joseph Paintsil
  11'Aleksandar Boljevic1 - 0
  60'Mbwana Samatta1 - 1
  83'Alejandro Pozuelo1 - 2

  Na een verrassende nederlaag tegen Moeskroen heeft competitieleider weer aangeknoopt met de zege. In Beveren haalden Samatta en Pozuelo een 1-0-achterstand op. Volgende week staat de topper tegen Standard op het menu.

  Waasland-Beveren - KRC Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor tijd dwingt Boljevic Genk-doelman Vukovic tot een prima redding, twee minuten later ligt de winning goal aan de overkant in het mandje.
  • Man van de match: Alejandro Pozuelo kwam net als de rest van Genk pas na de pauze onder stoom. Met een fraaie goal besliste hij de partij uiteindelijk toch in het voordeel van de Genkenaars.
  • Opvallend: Genk heeft het na de winterstop moeilijk om de tegenstander meteen bij de keel te grijpen. De competitieleider kwam nu al voor de derde keer op achterstand sinds de jaarwisseling.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Genk (1-2)

  Zoekend Genk moet weer achtervolgen

  Racing Genk had na de thuisnederlaag tegen Moeskroen wat recht te zetten, maar was ook tegen Waasland-Beveren al vroeg op achtervolgen aangewezen. Boljevic haalde een hoge bal knap uit de lucht, zette Samatta in de wind en gaf Vukovic geen kans met een gekruist schot: 1-0.

   

  Ondanks doorlopend Genks balbezit had de competitieleider het moeilijk om diepgang in zijn spel te leggen. De wederoptredende Pozuelo kwam niet uit de verf, Trossard en Samatta werden niet bereikt.

   

  Dan ging er van de thuisploeg heel wat meer dreiging uit. Na een kwartier werd het zowaar bijna 2-0, maar Vukovic hield Boljevic van een tweede doelpunt.

   

  Waasland-Beveren hield daarna gemakkelijk stand tegen een zoekend Genk. Malinovski illustreerde de Genkse onmacht met enkele pegels die het kader misten. Pas met de rust in zicht konden de bezoekers een voldragen aanval op de mat leggen. De debuterende De Norre vond Trossard, die zijn schot helemaal miste.

  VIDEO: Boljevic met liefdesboodschap na zijn goal

  Pozuelo trekt zijn ploeg over de streep

  Na de pauze kregen we een scherper Racing Genk te zien, met meer dadendrang in de zestien meter van Waasland-Beveren. De thuisploeg hield nog stand bij pogingen van Samatta en Aidoo, maar op het uur was het dan toch prijs voor Genk. Topschutter Samatta buffelde een hoekschop van Malinovski in doel.

   

  Met de inbreng van Paintsil kreeg Genk nog een extra wapen voorin. De Ghanees glipte verschillende keren door de buitenspelval, maar was wat ongelukkig bij de afwerking.

   

  In het slotkwartier kwam Waasland-Beveren toch weer boven water, met enkele dikke kansen op de 2-1. Andrijasevic mikte een opgelegde kans onbegrijpelijk naast, Boljevic zag zijn schot gestuit door Vukovic.

   

  Meteen na die kans voor Boljevic viel de goal aan de overkant. Malinovski hield de bal goed bij en speelde op het juiste moment Pozuelo aan, die er met buitenkantje links 1-2 van maakte. Opluchting alom bij Genk, bittere teleurstelling voor spelers en fans van Waasland-Beveren.

  Clement: "Pozuelo is een fenomeen"

  • Philippe Clement (Genk): "We komen nu al drie keer na elkaar op achterstand in het eerste kwartier. Zo geef je heel veel energie aan de tegenstander. Daar moeten we aan werken. Tijdens de rust was ik dan ook heel teleurgesteld over het gebrek aan geloof, vertrouwen, lef, diepgang. Er zat te veel twijfel in onze opbouw."
    

  "In de tweede helft hebben we wel weer het voetbal van Racing Genk gebracht en dan breek je het uiteindelijk toch open. Ik had de ploeg verwittigd voor dit Waasland-Beveren, dat met een goede organisatie en veel wilskracht speelt. Bij dat moment met Andrijasevic had het anders kunnen lopen, maar uiteindelijk denk ik wel dat deze overwinning verdiend is."
   

  "Pozuelo is een fenomeen in de Belgische competitie. Het is niet toevallig dat hij zo dicht bij de Gouden Schoen is geëindigd. Hij had de pech dat er nog een ander fenomeen rondliep op de velden. Pozuelo heeft een extra klasse, die we vorige week gemist hebben."

  Custovic: "Genk tot het uiterste gedreven"

  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "Ik kan mijn spelers weinig verwijten vandaag. Ze hebben alles gegeven, maar de wedstrijd wordt in de details beslist. Ik had al gewaarschuwd voor de hoekschoppen, maar dan slikken we toch op die manier een doelpunt. Daarna hadden we nog kansen op de 2-1, maar toch eindigt het in ons nadeel."
    

  "Ik onthoud dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben tegen een sterke ploeg, de leider in de competitie. In de eerste helft hadden ze zelfs geen enkel schot op doel. Uiteindelijk wint Genk toch nog, doordat ze efficiënter zijn dan wij. We hebben hen tot het uiterste gedreven, waardoor ze zelfs tijd gingen winnen op het einde. We hadden zeker een punt verdiend."

  Clement: "Was niet boos aan de rust maar vroeg gewoon: waarom?"

  Malinovski: "In België kan je pas op 20 mei over de titel spreken"

  De Condé: "Mentaal is deze zege wel heel belangrijk"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Racing Genk maakt tegen Waasland-Beveren een achterstand ongedaan en wint uiteindelijk met 1-2.
  2. tweede helft, minuut 93. Ergernis bij het thuispubliek als Genk kostbare seconden probeert te stelen. De strijdlust van Waasland-Beveren is bewonderenswaardig.
  3. Gele kaart voor Karlo Lulic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden nog 4 minuten bijgeteld. Zit er nog wat in de tank bij Waasland-Beveren?
  5. tweede helft, minuut 89. Paintsil naast. Het wil niet lukken voor Paintsil. Deze keer omspeelt hij doelman Roef, maar vanuit een scherpe hoek besluit hij in het zijnet. Het steekballetje van Malinovskiy mocht wel gezien worden.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Marcus Ingvartsen erin, Alejandro Pozuelo eruit
  7. tweede helft, minuut 86. De prima ingevallen Paintsil probeert nog een orgelpunt te plaatsen, maar zijn krullende schot mist doel.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Louis Verstraete eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Pozuelo doet het voor Genk. De goal valt dan toch aan de overkant. Malinovskiy houdt twee man aan de praat en bedient Pozuelo, die de 1-2 met buitenkantje links tegen de touwen jaagt. Mooie goal, maar een bittere pil voor Waasland-Beveren.