• home
 • video
 • pas verschenen

  2 rode kaarten, 2 goals, geen winnaar in potig duel tussen Club en Gent

  einde
  11
  1. 31' - Geel - Dylan Bronn
  2. 23' - Geel - Siebe Schrijvers
  3. 18' - Doelpunt - Jonathan David (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  2. 90+1' - Geel - Mats Rits
  3. 87' - Verv. Wesley Moraes door Kaveh Rezaei
  4. 81' - Geel - Brandon Mechele
  5. 76' - Verv. Ruud Vormer door Dion Cools
  6. 74' - Rood - Dennis
  7. 71' - Doelpunt - Loïs Openda (1 - 1)
  8. 70' - Verv. Sofyan Amrabat door Loïs Openda
  9. 69' - Verv. Jonathan David door Brecht Dejaegere
  10. 65' - Verv. Jean-Luc Dompé door Birger Verstraete
  11. 62' - Geel 2 - Anderson Esiti
  12. 61' - Verv. Roman Bezoes door Roman Jaremtsjoek
  13. 56' - Geel - Anderson Esiti
  14. 53' - Geel - Alexander Sørloth
  18'Jonathan David0 - 1
  71'Loïs Openda1 - 1

  De felle strijd tussen Club Brugge en Gent heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen snel op voorsprong, maar Openda tekende voor de gelijkmaker. Scheidsrechter Van Driessche had zijn handen vol. Door het puntenverlies moet Club nu Antwerp naast zich dulden op plaats 2.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Gent (1-1)

  Club Brugge - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Rond het uur moet Esiti inrukken na twee snelle gele kaarten. Een tot dan comfortabel spelend Gent is het momentum kwijt en moet vol aan de bak om uiteindelijk een puntje veilig te stellen.
  • Man van de Match: Bij Gent zijn ze Kalinic al vergeten, want zijn vervanger doet het meer dan uitstekend. Thomas Kaminski tekende zeker na de pauze voor een reeks knappe reddingen en mag zich op zijn borst kloppen.
  • Opvallend: Club Brugge is zijn aura aan het verliezen. Het verliest voor de derde keer op vijf thuiswedstrijden punten en sterkhouders als Vormer en Vanaken halen niet hun niveau en lopen er gefrustreerd bij.

  Gent is Club te slim af voor de rust

  Club Brugge kwam in dezelfde experimentele opstelling als vorige week aan de aftrap, maar al snel bleek dat Gent-coach Thorup de betere tactische keuzes had gemaakt. De bezoekers grepen terug naar een 4-3-3 met de rappe flanken David en Dompé. Vooral die laatste zorgde voortdurend voor dreiging.

   

  Club haperde en kwam niet aan kansen tegen een fel Gent, dat ook op voorsprong kwam. Bezige bij Dompé stootte op Horvath, maar de aanval ging voort en David mocht de voorzet van Sørloth ongehinderd inkoppen. Er kwam geen Brugs antwoord, want daarvoor voetbalde de kampioen veel te stroef. Dennis nam veel hooi op zijn vork, maar was met een reeks mislukte acties de exponent van een kwakkelend Club Brugge.

   

  Toch tekende de eigenwijze Nigeriaan voor de beste kans van de thuisploeg voor de rust. Kaminski tikte zijn kopbal knap uit de bovenhoek. Aan de overkant kon Dompé zijn sterke eerste helft niet bekronen, hij mikte nipt naast.

  Dennis beleeft niet de meest geslaagde wedstrijd uit zijn carrière

  Uitsluiting van Esiti is het keerpunt

  De tweede helft begon met een enorme waarschuwing voor Club. Niemand volgde Sørloth, maar de Noorse aanwinst van Gent kon de vrije trap van Dompé niet tussen de palen werken. De misser was het startschot van een adembenemende strijd, al had er ook iets meer voetbal tussen mogen zitten.

   

  Het spel golfde heen en weer en er ontstonden zeeën van ruimte waarin de Gentse counter Club Brugge pijn deed. Daar kwam evenwel een einde aan met de strenge uitsluiting van Esiti. Thorup haalde snelle jongens Dompé en David naar de kant en sneed zo zijn eigen ploeg de adem af. Club Brugge schakelde over op powerplay en invaller Openda wurmde de bal over de lijn voor 1-1.

   

  De sfeer werd met de minuut bitsiger in Jan Breydel. Ook de ongelukkige Dennis mocht na ingrijpen van de videoref vroegtijdig gaan douchen en Vormer schopte wild om zich heen bij zijn wissel. Tussen de overtredingen en opstootjes door onderscheidde Kaminski zich. De Gentse doelman bewees zijn waarde met puike reddingen op pogingen van Cools, Diatta en Schrijvers.

   

  Scheids Van Driessche werd langs alle kanten belaagd en bleef maar met kaarten wapperen. Ook het publiek hielp mee om een vijandige en onaangename sfeer te creëren. Club had nog een strafschop kunnen krijgen na een onbehouwen beuk van Verstraete, maar het bleef dus bij een gelijkspel waar beide ploegen niet echt gelukkig mee zullen zijn.

  Vormer is allesbehalve tevreden met zijn wissel

  Vormer: "Dacht dat ik lekker in de wedstrijd zat"

  Ruud Vormer was niet tevreden met het gelijkspel. "Totaal niet. Thuis moet je altijd winnen, toch? Gent begon goed en wij lieten het een beetje gaan. Gelukkig maakten we in de tweede helft die goal. Op het einde zat er misschien meer in."

   

  De Brugse aanvoerder maakte stampij bij zijn wissel. "Ik was boos op de trainer, want ik wil altijd voetballen. Ik dacht ook dat ik lekker in de wedstrijd zat. Alleen uitte ik het slecht door op die zak te schoppen. Maar ik begrijp nog steeds niet waarom ik gewisseld werd", besloot de Nederlander ferm.

  Odjidja: "Kansen afmaken om hier te winnen"

  Vadis Odjidja wist als ex-Bruggeling dat het van moeten was voor Club. "Er zat spanning op bij hen. Ze wilden absoluut winnen, maar wij hebben een supermatch gespeeld. Alleen jammer dat we dat doelpunt pakten en niet aan de druk konden weerstaan."

   

  Sørloth miste vlak na de rust dé kans op 0-2. "Als je hier wil winnen, moet je je kansen afmaken. Maar mijn ploegmaats hebben er alles aan gedaan. Daar ben ik wel trots op, zeker na de 120 minuten die we woensdag hebben gespeeld in de beker", zalfde de rustbrenger op het Gentse middenveld.

  Leko: "Vormer heeft pas vrijdag de eerste keer kunnen trainen, dus was de wissel duidelijk"

  Vanaken: "Volgens mij was het wel strafschop"

  Kaminski: "We stonden mentaal sterk na zo een match tegen Oostende"

  Diatta: “We gaan niet huilen over het veld of de scheidsrechter”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Club Brugge en Gent delen de punten na een bitsige en incidentrijke Slag om Vlaanderen. Beide ploegen haalden het einde niet met z'n elven.
  2. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 93. "Het is echt een festival van gele kaarten geworden. Ook Jaremtsjoek krijgt er een.". Tom Boudeweel.
  4. Gele kaart voor Mats Rits van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 91. Er wordt wat geschoffeld deze namiddag. Rits stopt Dejaegere onder de zoden en loopt tegen de zoveelste kaart aan. Van Driessche heeft niet vlekkeloos gefloten, maar de spelers hebben hem ook geenszins geholpen.
  6. tweede helft, minuut 89. Een rare botsing tussen Vanaken en Verstraete in de zestien doet Jan Breydel ontploffen. Iedereen schreeuwt om een tussenkomst van de VAR, maar daar blijft het stil. Dit had een strafschop kunnen zijn.
  7. tweede helft, minuut 88. Rosted op Horvath. Ethan Horvath moet zich toch nog eens onderscheiden. Hij tikt een kopbal van Rosted weg, ook al leek die tegen de paal te vliegen.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Kaveh Rezaei erin, Wesley Moraes eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Wesley hinkt met een pijnlijke grimas naar de kant. Rezaei maakt de laatste minuutjes vol.
  10. tweede helft, minuut 85. Openda biedt Wesley een wenkende kans aan, maar de Braziliaan stuit nog maar eens op Kaminski. Die ontpopt zich als de held van de namiddag.