• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem niet opgewassen tegen uitreputatie van Antwerp

  einde
  12
  1. 45' - Geel - Jonathan Bolingi
  2. 41' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 1)
  3. 32' - Geel - Didier Lamkel Ze
  1. 90+3' - Verv. Lior Refaelov door Geoffry Hairemans
  2. 90+3' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 2)
  3. 90' - Verv. Dieumerci Mbokani door William Owusu
  4. 75' - Geel - Sambou Yatabaré
  5. 71' - Verv. Sandy Walsh door Mamadou Sylla
  6. 61' - Verv. Florian Tardieu door Henrik Rørvik Bjørdal
  7. 61' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  8. 49' - Doelpunt - Lior Refaelov (0 - 2)
  41'Dieumerci Mbokani0 - 1
  49'Lior Refaelov0 - 2
  90+3'Theo Bongonda1 - 2

  Antwerp heeft ook in 2019 getoond dat het rijp is voor Play-off I. Het won op het veld van Essevee dankzij goals van Mbokani en Refaelov. Het slotoffensief van de thuisploeg kwam te laat. Zulte Waregem moet toch naar beneden blijven kijken.

  Zulte Waregem - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust verdubbelt Antwerp zijn voorsprong met een perfect ingeoefende vrije trap. Zulte Waregem houdt in het slot de schijn nog hoog, maar is dan eigenlijk al lang een verslagen ploeg.
  • Man van de Match: Didier Lamkel Zé beleefde een leuke avond op het middenveld. Hij kwam erg dicht bij een doelpunt, bleef ook op het einde doorstomen en deed Bölöni bijna uit zijn vel springen met een fantasietje.
  • Opvallend: Zulte Waregem en Antwerp hebben nu in totaal zes keer tegen elkaar gespeeld in competitieverband en evenveel keer won The Great Old. Essevee won wel hun enige onderling duel in de Beker van België.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Antwerp (1-2)

  Mbokani haalt Antwerp vanonder het stof

  De fans in het Regenboogstadion kregen een nieuw Zulte Waregem te zien. Met winterkoopjes Seck, Peeters en Sylla en ook nog de jonge Pletinckx begon de thuisploeg ook niet onaardig. Van een gebrek aan automatismen was weinig te merken. Een heerlijke aanval kreeg niet het orgelpunt die hij verdiende en Bolat moest een kopbal van De fauw keren.

   

  Antwerp bakte er ondertussen weinig van. De dragende spelers haalden hun niveau niet en aanvallend waren de bezoekers werkelijk nergens. Toch was er van paniek niks te bespeuren, want puur op ervaring kwam Antwerp ongeschonden uit die mindere periode. De wedstrijd kabbelde wat voort zonder noemenswaardige gebeurtenissen.

   

  Plots toonde The Great Old toch zijn tanden. Lamkel Zé strandde na een handige kapbeweging nog op Bossut, maar de listige Mbokani had meer succes. Hij ontsnapte één keer aan de aandacht van Pletinckx en schoof de aflegger van Buta koud in doel.

  VIDEO: Bölöni is niet opgezet met de nonchalante no-look pass van Lamkel Zé

  Aansluiting van Zulte Waregem komt veel te laat

  Essevee stond zonder zijn geschorste topschutter Harbaoui voor een loodzware opdracht. Die werd vlak na de rust bijna onmogelijk. Seck trok Refaelov neer aan de rand van de zestien en de Israëliër rondde het leuke ingestudeerde nummertje op de vrije trap die volgde prachtig af.

   

  De 0-2 maakte de wedstrijd dood, want een geroutineerd Antwerp gooide de boel op slot en bij Zulte Waregem ebde het geloof met de minuut verder weg. De bezoekers konden een paar keer dreigen op de counter, maar speelden het niet lucide genoeg uit. Tussendoor viel een vreemde omhaal van Sylla net naast.

   

  In het slot kwam er toch weer wat leven in de brouwerij. Juklerød stelde Bossut nog op de proef, waarna het naar de overzijde ging. Door de laksheid van de bezoekers moest Bolat zich nog onderscheiden op schoten van Baudry en Sylla. De doelman moest zich tot zijn ergernis zelfs gewonnen geven op de kopbal van Bongonda, maar voor een Waregemse gelijkmaker was geen tijd meer.

  VIDEO: De fauw pakt uit met een knap hakje door de benen Refaelov

  Peeters: "Kwaliteit van Antwerp maakte het verschil"

  Stef Peeters was na een Frans avontuur bij Caen terug in het land. "Het is fijn om terug in België te zijn. Het is toch aangenamer om in je thuisland te spelen", verklaarde de aanwinst van Zulte Waregem.

   

  "Het was de bedoeling om goed te beginnen aan de terugronde. Jammer genoeg is dat niet gelukt. We misten een paar dingen en hadden misschien niet genoeg de wil om te winnen. De kwaliteit van Antwerp maakte het verschil, zij maakten hun kansjes af."

   

  Volgende week is het echt van moeten voor Essevee. "Tegen Lokeren wordt het inderdaad heel belangrijk. We moeten dan spelen alsof het de wedstrijd van ons leven is", besloot de middenvelder met de fluwelen trap.

  Refaelov: "Leuk als zoiets in een wedstrijd lukt"

  Lior Refaelov pakte met Antwerp drie nuttige punten. "We wisten dat Standard had gewonnen. Dat moesten wij dus ook doen om op de derde plaats te blijven. Het was niet altijd even goed, maar het is hier altijd lastig."

   

  De draaischijf van Antwerp gaf ook uitleg bij zijn doelpunt. "We trainen vaak op dat soort variaties. We hebben op stage in Spanje ook zo gescoord in een oefenwedstrijd. Het is altijd leuk als zulke dingen ook in een wedstrijd lukken", glunderde Refaelov.

   

  "Nu gaan we een dag of twee rusten en ons klaarmaken voor de veldslag tegen Standard. Ze hebben veel talent en Michel zal zijn ploeg ook goed voorbereiden", knipoogde de Israëliër naar zijn ex-trainer. "We zullen proberen om hen te verrassen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Antwerp kwam een helft lang wat stoffig voor de dag, maar had uiteindelijk geen kind aan een tandeloos Zulte Waregem. De 1-2 viel veel te laat om het nog interessant te maken.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Antwerp, Geoffry Hairemans erin, Lior Refaelov eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Theo Bongonda van Zulte Waregem. 1, 2.
  4. tweede helft, minuut 91. Toch nog 1-2! Bolat kan wel uit zijn vel springen. Bij Antwerp verdedigen ze veel te laks en zo kan Bongonda ongehinderd een voorzet inkoppen. De aansluitingstreffer komt wellicht net te laat.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, William Owusu erin, Dieumerci Mbokani eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Idrissa Sylla kan er nog een prangend slot van maken. Hij geraakt echter niet voorbij een alweer secuur keepende Bolat.
  7. tweede helft, minuut 88. Bongonda levert nog eens een botsend schot af. De bal lijkt naast te vliegen, maar Bolat neemt het zekere voor het onzekere en zet er een vingertop tegen.
  8. tweede helft, minuut 87. Schotje van Juklerød. Juklerød heeft al betere wedstrijden gespeeld in het shirt van Antwerp. Nu zet hij zich wel flink door, maar zijn schot is te centraal.
  9. tweede helft, minuut 85. Nu wordt Lamkel Zé iets te overmoedig. Met een no look pass brengt de Kameroener Buta in de problemen en daarmee maakt hij Bölöni ziedend kwaad.