• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk viert feest in spektakelrijke Limburgse derby

  einde
  23
  1. 31' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  2. 29' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 1)
  3. 2' - Doelpunt - Jordan Botaka (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  2. 90' - Geel - Pol Garcia
  3. 85' - Verv. Alejandro Pozuelo door Bryan Heynen
  4. 84' - Verv. Takahiro Sekine door Wolke Janssens
  5. 82' - Geel - Alejandro Pozuelo
  6. 81' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (2 - 3)
  7. 77' - Geel - Sébastien Dewaest
  8. 75' - Doelpunt - Leandro Trossard (2 - 2)
  9. 71' - Doelpunt vrije trap - Yohan Boli (2 - 1)
  10. 50' - Geel - Sander Berge
  2'Jordan Botaka1 - 0
  29'Mbwana Samatta1 - 1
  71'Yohan Boli2 - 1
  75'Leandro Trossard2 - 2
  81'Dieumerci Ndongala2 - 3

  De eerste match na de winterpauze was een mooi kijkstuk in Stayen. Boli zette STVV 20 minuten voor tijd op voorsprong met een bijzonder fraaie vrije trap. Maar Genk zette de scheve situatie in 6 dolle minuten recht.

  STVV - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: In de laatste minuut van de wedstrijd had STVV nog een ultieme kans op de 3-3. Janssens kon trappen, maar de jonge Jackers ontpopte zich tot matchwinnaar.
  • Man van de match: Kamada speelde een beresterke partij bij de thuisploeg, maar de beslissende acties van het Genkse collectief blijven toch om duimen en vingers bij af te likken.
  • Opvallende statistiek: In de eerste 21 matchen slikte Genk 3 goals op stilstaande fases, na vandaag zijn dat er 5.

  Bekijk de goals uit STVV-Racing Genk (2-3)

  Samatta zet flater van zijn jonge doelman recht

  Nordin Jackers kreeg door de afwezigheid van Vukovic zijn kans tussen de palen, maar het kon na de winterstop niet slechter beginnen voor de 21-jarige doelman. Hij raapte een terugspeelbal van Aidoo achteloos op en gaf STVV zo na 1 minuut al een onrechtstreekse vrijschop in de zestien cadeau. De poging van Kamada bleef hangen en Botaka werkte van heel dichtbij af.

   

  Genk moest meteen achtervolgen dus maar dat liep niet van een leien dakje. De competitieleider eiste de bal op, maar het vloeiende spel was nog in Spanje gebleven. De doelpogingen bleven uit. Maar op het halfuur stuurde Ndongala spits Samatta door de buitenspelval en de topschutter twijfelde uiteraard niet: 1-1.

   

  Een opdoffer voor Steppe, maar even later kreeg de doelman nog een hardere klap te verwerken. Hij botste vol tegen Dewaest en hield er een stevig blauw oog aan over. Toch hield hij ook met anderhalf oog en met veel druk van de bezoekers tot de 75e minuut stand.

  Boli met wereldgoal, maar Genk buigt de match nog om

  Bij STVV was het een beetje pompen of verzuipen, maar de thuisploeg kreeg andermaal een cadeautje van Genk. Aidoo liet zich heel makkelijk ringeloren door Boli. Die nam zelf de vrijschop en pakte uit met een geniale ingeving. Hij stuurde de bal onder de springende muur naar de linkerbenedenhoek: 2-1.

   

  Een stunt leek in de maak, maar Genk bleef rustig en stelde snel weer orde op zaken. Trossard zorgde na een opening van Samatta voor de verdiende gelijkmaker. De bezoekers roken bloed. Topschutter Samatta mikte eerst nog op de dwarslat, maar Ndongala kon wel afwerken na een echte Genk-aanval: 2-3.

   

  Clement ging uit zijn dak en moest naar de tribune. Daar zag hij hoe zijn jonge keeper nog van goudwaarde was in de laatste minuut. Hij hield de 3-3 van Janssens uit zijn doel. Genk pakt zijn eerste driepunter van 2019 en legt de druk weer bij de achtervolgers. STVV dreigt uit de top 6 te vallen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-3. Racing Genk pakt drie punten mee in een spektakelrijke Limburgse derby: 2-3.
  2. tweede helft, minuut 93. Save Jackers! Kenny Steppe komt de laatste vrije trap van de partij nemen. STVV stopt nog een aanval in elkaar. Janssens verrast de doelman ei zo na, maar Jackers redt: 2-3.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KRC Genk, Zinho Gano erin, Mbwana Samatta eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Zinho Gano krijgt nog wat speeltijd. Hij vervangt Samatta. .
  5. Gele kaart voor Pol Garcia van STVV tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Garcia Tena is er de volgende match niet bij. Hij pakt nog geel voor een ingreep op Ndongala.
  7. tweede helft, minuut 89. Dewaest kopt een vrije trap van Kamada weg aan de tweede paal. Dit zijn toch de momenten die STVV moet benutten. .
  8. tweede helft, minuut 87. De bezoekers willen dit over de streep trekken, maar het blijft toch zinderend. Bij elk balverlies is Sint-Truiden klaar om ten strijde te trekken. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Alejandro Pozuelo eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Pozuelo mag als eerste gaan rusten. Bryan Heynen moet voor wat controle zorgen. Ook Marc Brys grijpt in. Sekine naar de kant ten voordele van Wolke Janssens.