• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen zet Lokeren op 6 punten met gouden driepunter tegen KVO

  einde
  21
  1. 23' - Geel - Laurens De Bock
  2. 13' - Doelpunt - Manuel Benson (1 - 1)
  3. 9' - Doelpunt - Tom De Sutter (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Manuel Benson
  2. 88' - Verv. Selim Amallah door Sidney Friede
  3. 83' - Verv. Francois Marquet door Jordi Vanlerberghe
  4. 82' - Geel - Selim Amallah
  5. 81' - Verv. Tom De Sutter door Sindrit Guri
  6. 73' - Verv. Fernando Canesin Matos door Fashion Sakala
  7. 68' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (2 - 1)
  8. 64' - Verv. Frank Boya door Taiwo Awoniyi
  9. 60' - Geel - Noe Dussenne
  10. 54' - Geel - Frank Boya
  9'Tom De Sutter0 - 1
  13'Manuel Benson1 - 1
  68'Taiwo Awoniyi2 - 1

  Moeskroen heeft zichzelf verder weg van de degradatiezone gevoetbald met een 2-1-zege tegen KV Oostende. De bezoekers kwamen nochtans snel op voorsprong dankzij winteraankoop Tom De Sutter, maar Moeskroen ging met een verdiende thuiszege aan de haal.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Oostende (2-1)

  Moeskroen - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Liverpool-huurling Awoniyi trapte bij AA Gent geen deuk in een pakje boter, maar heeft bij zijn tweede passage bij Moeskroen slechts enkele minuten nodig gehad om zijn rekening te openen. Zijn invalbeurt net na het uur bleek een gouden wissel.
  • Man van de match: met een doelpunt, een assist en een resem dreigende acties was Benson een gesel voor de KVO-defensie.
  • Opvallend: de laatste nederlaag van Moeskroen voor eigen volk dateert van eind september. De laatste zege van KVO op verplaatsing dateert ook al van eind september.

  Moeskroen gaat op en over Oostende

  Voor het eerst sinds 7 april 2018 speelde Tom De Sutter nog eens een wedstrijd op het hoogste niveau. De 33-jarige spits had amper 9 minuten nodig om te tonen dat hij nog steeds een neus voor goals heeft. De Sutter dook in de zestien op en duwde een voorzet van Boonen binnen.

   

  Moeskroen was nochtans goed begonnen en liet de 0-1 niet aan zijn hart komen. Een bedrijvige Benson prikte nog voor het kwartier de gelijkmaker binnen. Daarna nam de thuisploeg het stokje strakker in handen.

   

  Boya, Benson en Leye werden in stelling gebracht, maar konden de tussenstand op het scorebord niet veranderen. Aan de overkant dreigde ook De Sutter nog eens in een genietbare eerste helft.

   

  Een evenwichtigere tweede helft had veel minder om het lijf. Pas halfweg de tweede helft kwam de match opnieuw tot leven. Verloren zoon Awoniyi stond nog maar een paar minuten op het veld en schoof de 2-1 op aangeven van Benson binnen.

   

  Moeskroen rook bloed, maar kon de match niet in een beslissende plooi leggen. Daar betaalde het nog bijna een prijs voor, maar Butez stond pal op een ultieme poging van Milovic.

  Verheyen waarschuwt: "We zijn nog niet klaar"

  • Manuel Benson (Moeskroen): “Dit weekend hadden veel concurrenten punten laten liggen. Dat was een sein voor ons en het is gelukt. Er is extra vreugde dat we Lokeren op zes punten zetten, maar er volgt nog een zware maand februari. We blijven nuchter. We zetten al een paar weken goeie prestaties neer, zeker thuis. We moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen, zodat we niet achter ons moeten kijken."
  • Gert Verheyen (coach Oostende): "In eerste instantie hebben we verloren op duelkracht. Zij knokten voor elke bal. Wij ook wel, maar we moesten het te vaak afleggen. Zij kunnen ook voetballen en die combinatie maakte het moeilijk voor ons. Dit is geen wedstrijd waar het aankomt op tactiek, het gaat vooral over vechten en duels winnen. Daar trokken we te vaak aan het kortste eind. Dat het nog spannend kan worden? Dat weet je nooit. We zijn niet klaar. We willen niet achterom kijken en afwachten of Lokeren er nog over komt. We willen zelf punten pakken, maar dat is niet gelukt."
  • Tom De Sutter (Oostende): "Mijn goal deed deugd, maar ik sta hier met een zuur gevoel. Ik kom terug om te voetballen en te winnen. Ik denk dat we een beetje schrik hadden om echt te voetballen. Na mijn goal vergaten we te spelen. Als we gewonnen hadden, dan waren we veilig voor de rest van het seizoen. Nu moeten we nog een beetje opletten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgefloten! Moeskroen doet een gouden zaak dankzij een al bij al verdiende overwinning tegen Oostende. Het zet rode lantaarn Lokeren op zes punten.
  2. Gele kaart voor Manuel Benson van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 92. Oostende neemt nu risico's en geeft veel ruimte weg. Benson heeft wat last met de bots van het veld en dat geeft Dutoit de gelegenheid om de bal onschadelijk te maken.
  4. tweede helft, minuut 89. Butez redt! Dit was dé kans voor KVO. Verdediger Milovic moet in de spits spelen en dwingt Butez tot een puike redding. .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Sidney Friede erin, Selim Amallah eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Hier zat meer in voor Oostende. Vandendriessche kan trappen, maar kiest voor de pass. Helaas voor hem spreekt hij niet dezelfde taal als Guri.
  7. tweede helft, minuut 85. Awoniyi plukt een uitstekende lange bal van Butez lekker uit de lucht. Hij speelt Benson aan, die Dutoit tot een redding dwingt. De 3-1 hangt meer in de lucht dan de 2-2.
  8. tweede helft, minuut 83. De tijd begint stilaan te dringen voor KVO, dat voorin toch wat onmacht uitstraalt. Kunnen de invallers het tij nog keren?
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Jordi Vanlerberghe erin, Francois Marquet eruit