• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen goals en dus ook geen winnaar in STVV-Kortrijk

  einde
  00
  1. 18' - Geel - Ilombe Mboyo
  2. 16' - Geel - Yohan Boli
  1. 85' - Verv. Jovan Stojanovic door Charilaos Charisis
  2. 85' - Verv. Casper de Norre door Elton Acolatse
  3. 72' - Verv. Bennard Kumordzi door Christophe Lepoint
  4. 67' - Verv. Roman Bezus door Alexis De Sart
  5. 61' - Verv. Ilombe Mboyo door Kanu

  STVV en KV Kortrijk hebben de punten gedeeld. Beide teams konden op het kunstgras van STVV niet scoren: 0-0. STVV blijft in de top 6, Yves Vanderhaeghe blijft in de competitie ongeslagen bij Kortrijk.  "STVV heeft thuis nog niet verloren, dus het is een mooi punt voor ons", zei de KVK-coach.

  STVV - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotfase krijgt Kamada op aangeven van Boli dé kans om STVV op voorsprong te brengen. Oog in oog met Kaminski besluit de Japanner hoog over, geen 11e competitietreffer voor de Japanner.
  • Man van de match: Kenny Steppe moest vooral in de 2e helft een paar keer gevat tussenkomen. De STVV-doelman voorkwam een owngoal van Tomiyasu en hield de thuisploeg in de extra tijd overeind met een cruciale redding op een schot van Azouni.
  • Opvallend: STVV wacht al meer dan twee jaar op een overwinning tegen Kortrijk. Dit seizoen blijft het steken op 1 op 6 tegen KVK. Da’s al iets beter dan vorig seizoen, toen raapte het geen enkel punt tegen KVK.

  STVV is baas, maar doet er te weinig mee

  Om in de top zes te blijven kon STVV na een 1 op 6 een nieuwe uitschuiver maar beter vermijden. Zeker nu Gent hen gepasseerd was in de stand én ze de hete adem van Charleroi en Standard voelden. Geen verrassing dus dat STVV meteen het initiatief nam tegen Kortrijk.

   

  Beide ploegen werden deze week uit de beker van België gekegeld en vooral bij Kortrijk leek die uitschakeling nog niet verteerd. De bezoekers moesten zich beperken tot verdedigen. Maar echt in de problemen kwam KVK niet, daarvoor miste het aanvalsspel van STVV scherpte.

   

  Een schot van Boli in het zijnet, veel dichter kwam STVV ondanks het overwicht niet. Kortrijk vond wél de weg naar doel, maar de 0-1 van Ezekiel werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het leidde wel een kort offensief van Kortrijk in, Steppe moest z’n kunnen tonen op schoten van Ezekiel en Ouali.

  Kamada laat het liggen, Steppe houdt STVV overeind

  Meteen na de rust moest Steppe opnieuw aan de bak toen Tomiyasu een voorzet van Ouali bijna in eigen doel werkte. De STVV-doelman kon de bal nog net voor de lijn keren. Geen 0-1, maar meteen daarna wel bijna 1-0. Kamada besloot na een snelle counter op de paal.

   

  Bij Kortrijk zorgde de bedrijvige Ouali voor de meeste dreiging. Hij schotelde Kanu de 0-1 voor met een scherpe voorzet, maar de invaller reageerde niet scherp genoeg. Ook Kamada kreeg aan de overkant nog een uitstekende kans op aangeven van Boli. Oog in oog met Kaminski besloot hij wild over.

   

  Boli mocht het in de slotfase dan zelfs eens proberen na een knappe actie van Acolatse, maar ook hij mikte de bal hoog over. Uiteindelijk kwam Kortrijk nog het dichtst bij de winst. Steppe was opnieuw de reddende engel voor STVV toen hij een schot van Azouni nog net over de lat tilde.

  Vanderhaeghe: “Mooi punt voor ons”

  Yves Vanderhaeghe was kritisch voor het spel van z'n team voor de rust. "We hebben in de eerste helft te weinig voetbal gebracht. We waren te onmondig, zelfs in het elkaar aanspelen. We leden te veel balverlies,  er waren te veel slechte passes", zei de KVK-coach.

   

  "In de 2e helft waren we even sterk als STVV. Hadden we het toen op enkele momenten beter uitgespeeld, dan hadden we nog kunnen winnen. Er waren kansen aan beide kanten. De ploeg die eerst zou scoren, zou winnen."

   

  "Ik ben tevreden over de 2e helft. De organisatie was goed in de 1e helft, maar het voetbal was niet goed genoeg. We hebben toch wel weer de nul gehouden. STVV heeft hier nog niet verloren, dus het is een mooi punt voor ons. "

  Brys: "Ongelofelijk tevreden over mentaliteit"

  "Ik ben ongelofelijk tevreden over de mentaliteit en de reactie van deze groep. Dit is toch al de derde wedstrijd op amper 7 dagen. Fantastisch hoe ze die wedstrijd hebben aangevat om aan te tonen dat we die vorige 2 duels zo snel mogelijk moesten vergeten", zei STVV-coach Marc Brys.

   

  "We hebben genoeg kansen gehad om te scoren. In de 2e helft zag je de vermoeidheid erin sluipen en dan wordt het iets slordiger. Maar zelfs dan creëerden we nog kansen. Kortrijk speelde vooral behoudend. Ik ben zeer tevreden, al hadden we graag de 3 punten gehad."

   

  Op het einde liet de thuisaanhang af en toe z’n ongenoegen blijken. “Het is het grootste compliment dat je kan krijgen. Dit is een verwend publiek. Als je een verwend publiek hebt, dan wil dat zeggen dat je de vorige wedstrijden goed gevoetbald hebt. “

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. STVV raakt niet verder dan een puntendeling tegen Kortrijk. Bij de thuisploeg waren er te veel slordigheden. Doelman Steppe was wel bij de pinken en behoedde STVV enkele keren voor de achterstand.
  2. tweede helft, minuut 91. Steppe voorkomt alweer de 0-1. Steppe is nog maar eens de reddende engel van Kortrijk. Hij kan een schot van Azouni nog net over de lat tikken. STVV ontsnapt.
  3. tweede helft, minuut 86. Knappe ren van de pas ingevallen Acolatse op links. Hij haalt de achterlijn en legt goed terug op Boli. Maar die mikt hoog over.
  4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Charilaos Charisis erin, Jovan Stojanovic eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Casper de Norre eruit
  6. tweede helft, minuut 79. Ongelofelijke misser van Kamada. Wat een kans voor STVV en wat een misser van Kamada! De Japanner neemt de bal goed mee, maar oog in oog met Kaminski besluit hij van dichtbij hoog over. .
  7. tweede helft, minuut 76. Het thuispubliek krijgt het stilaan op z'n heupen van het lamentabele spel van STVV. De slordigheden blijven zich opstapelen, ook bij Kortrijk.
  8. tweede helft, minuut 74. Eindelijk nog eens een moment van opwinding. Ouali snijdt goed naar binnen en haalt uit, Steppe gaat goed plat.
  9. tweede helft, minuut 74. Ampomah blijft liggen na een stevig duel met Kanu. Opnieuw een spelonderbreking dus, het komt het spel niet bepaald ten goede.
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Bennard Kumordzi eruit