• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge laat supporters kirren van plezier tegen matig Antwerp

  einde
  51
  1. 40' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 0)
  2. 21' - Doelpunt - Dennis (1 - 0)
  3. 13' - Geel - Lior Refaelov
  1. 90+4' - Geel - Dieumerci Mbokani
  2. 90+1' - Geel - Sofyan Amrabat
  3. 90+1' - Geel - Jonathan Bolingi
  4. 90' - Geel - Ivo
  5. 88' - Geel - Jelle Van Damme
  6. 87' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (5 - 1)
  7. 84' - Doelpunt - Jelle Van Damme (4 - 1)
  8. 79' - Verv. Wesley Moraes door Loïs Openda
  9. 71' - Verv. Simen Juklerød door Ivo
  10. 69' - Verv. Siebe Schrijvers door Sofyan Amrabat
  11. 67' - Verv. Dennis door Dion Cools
  12. 66' - Verv. Lior Refaelov door Jonathan Bolingi
  13. 65' - Doelpunt - Dennis (4 - 0)
  14. 59' - Verv. Egor Nazaryna door Didier Lamkel Ze
  15. 54' - Doelpunt - Mats Rits (3 - 0)
  21'Dennis1 - 0
  40'Siebe Schrijvers2 - 0
  54'Mats Rits3 - 0
  65'Dennis4 - 0
  84'Jelle Van Damme4 - 1
  87'Hans Vanaken5 - 1

  Club Brugge heeft weer aangeknoopt met de zege. Tegen een onmondig Antwerp scoorde het in het duel tussen de achtervolgers op leider Genk maar liefst vijf keer: 5-1. Voor Club is het pas de tweede zege in 7 speeldagen.

  Club Brugge - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Antwerp wekte al niet echt de indruk dat het een vuist zou kunnen maken, maar de 3-0 van Rits niet lang na de rust was de echte doodsteek. Daarna bolde Club Brugge rustig voort naar een ruime zege.
  • Man van de Match: Er waren heel wat uitblinkers aan Brugse kant, maar de opvallendste was misschien wel Dennis. De Nigeriaan dribbelde Batubinsika tureluurs en smukte zijn statistieken op met twee goals en een assist.
  • Opvallend: Die van Antwerp trekken al veertig jaar met knikkende knieën naar Brugge. In 1989 zorgden Nico Claesen en Alex Czerniatynski voor de enige zege in de laatste dertig (!) matchen van stamnummer 1 op Jan Breydel.

  Pareltje van Schrijvers kleurt fletse eerste helft

  Antwerp kwam met extra spierkracht aan de aftrap om Club Brugge af te houden. Na waarschuwingsschoten van Wesley en Dennis lukte dat vrij aardig voor de bezoekers. Pas toen Vanaken een gaatje voor Rits vond, moesten Bolat en Juklerød ingrijpen vooraleer het echt gevaarlijk werd.

   

  De 1-0 viel er enigszins verrassend. Een onschadelijk ogende voorzet van Dennis vloog door een bos van vijf spelers en dwarrelde voorbij Bolat, die aan de grond genageld stond. Antwerp moest het geweer van schouder veranderen en uit zijn schulp komen. Dat bleek erg lastig, want een kans bij elkaar harken zat er in een flauwe eerste helft niet in.

   

  De Brugse aanvallers besloten dan maar om dat eerste bedrijf wat op te fleuren. Wesley gebruikte zijn lijf en stak de bal net gepast over de Antwerpse defensie en Schrijvers wipte hem in de vlucht over Bolat. Een adembenemend doelpunt dat Jan Breydel in brand zette.

  Club Brugge sloopt willoos Antwerp helemaal

  Antwerp moest na de rust een ander gelaat tonen. De eerste kans was ook voor The Great Old, maar Mbokani schatte de dieptebal van Refaelov niet naar waarde. Het werd voor Refaelov een terugkeer in mineur naar Brugge, want niet veel later ging het helemaal mis voor zijn ploeg.

   

  Dennis dolde met Batubinsika en bediende Wesley. Die botste nog op Bolat, maar Rits was goed gevolgd. Een paar minuten daarna mocht Dennis ongehinderd inkoppen op een vrije trap van Vanaken en stond het al 4-0. Vanaken mikte vanuit een scherpe hoek tegen de paal, maar dat deed Haroun aan de overkant ook.

   

  De eerredder kwam er toch met een kopbal van Van Damme, maar dat liet Club Brugge niet zonder antwoord gebeuren. Vanaken benutte nog een strafschop voor de harde 5-1 eindcijfers. In een bitsig slot lieten Van Damme, Haroun en Mbokani nog hun frustraties de vrije loop en had scheids Smet nog moeite om zijn gele administratie in orde te houden.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Antwerp:

  Leko: "Dit was een demonstratie van Club"

  Ivan Leko glunderde na afloop. "We hebben een demonstratie gezien van Club Brugge", zei de coach. "En dat tegen een ploeg die in al haar matchen op verplaatsing samen vier doelpunten tegen had gekregen. Vandaag konden het er zelfs negen zijn."

   

  "Het is een enorm verschil als je een hele week hebt om een wedstrijd voor te bereiden. Iedereen wist perfect wat hij moest doen, met én zonder bal. Het was prachtig om te zien hoe we uit hun pressing kwamen. Alleen jammer van de tegengoal, anders kreeg de ploeg 10 op 10 van mij."

   

  Club sluit zo een moeilijke periode af. "Ik begrijp dat er meer interesse van de pers is voor een crisis, maar er zijn ook andere feiten. We wonnen de titel en de Supercup en pakten zes punten in de Champions League. We hadden vijf nieuwe internationals en kregen complimenten van Simeone, Favre en Martinez", besloot een trotse Leko.

  Bölöni: "Kopjes omhoog voor volgende match"

  Laszlo Bölöni beleefde geen fijne namiddag. "Na een halfuur was het voorbij", lachte de coach van Antwerp groen. "Daarvoor was er nog een zeker evenwicht, maar onze ploeg was niet 100%."

   

  "In de tweede helft was het doel om met een snel goaltje terug te keren, maar dat lukte jammer genoeg niet. Het is moeilijk om zo kort na afloop een analyse te maken. De kopjes moeten nu omhoog, want de volgende match is er snel."

  Refaelov: "Niet alles is nu meteen slecht"

  Schrijvers: "Mooiste goal uit mijn loopbaan"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Club Brugge maakt in de topper brandhout van een monddood Antwerp en haalt het met duidelijke 5-1 cijfers.
  2. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 94
  3. Gele kaart voor Sofyan Amrabat van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Gele kaart voor Jonathan Bolingi van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Gele kaart voor Ivo van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Er lopen een paar flink gefrustreerde spelers rond bij Antwerp. Van Damme krijgt geel voor aanhoudend gemekker, Haroun ontsnapt aan een kaart na een vieze tackle.
  7. Gele kaart voor Jelle Van Damme van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 88. Vanaken maakt de 5-1! Vanaken zet de kers op de taart, met zijn strafschop maakt hij er 5-1 van.
  9. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 87 door Hans Vanaken van Club Brugge. 5, 1.