• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge gaat onderuit na dramatische finale op de Freethiel

  1. 90' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Beni Badibanga
  2. 90' - Geel - Nana Opoku Ampomah
  3. 87' - Geel - Djihad Bizimana
  4. 87' - Verv. Marvelous Nakamba door Loïs Openda
  5. 85' - Own goal - Saulo Decarli (2 - 1)
  6. 79' - Verv. Francesco Forte door Apostolos Vellios
  7. 79' - Verv. Karlo Lulic door Floriano Vanzo
  8. 78' - Doelpunt strafschop - Francesco Forte (1 - 1)
  9. 77' - Rood - Benoît Poulain
  10. 72' - Geel - Wesley Moraes
  11. 70' - Geel - Stefano Denswil
  12. 62' - Verv. Cyril Ngonge door Mats Rits
  13. 58' - Geel - Saulo Decarli
  14. 48' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 1)
  48'Ruud Vormer0 - 1
  78'Francesco Forte1 - 1
  85'Saulo Decarli2 - 1

  Waasland-Beveren heeft zijn allereerste thuiszege van het seizoen behaald. Dat dat tegen Club Brugge gebeurde is extra opmerkelijk. Club ging in het laatste kwartier helemaal door de knieën na een penalty, rode kaart en owngoal.

  Waasland-Beveren -Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment:  Club vergeet na de voorsprong verder te voetballen en werkt zichzelf zo in nesten. Na de penalty en rode kaart voor Poulain verdrinken de Bruggelingen helemaal in het Waaslandse moeras.
  • Man van de match: Niemand stak er echt bovenuit in dit matige duel, maar dankzij de vele prikken van Boljevic op de rechterkant kwam Waasland-Beveren telkens gevaarlijk dreigen in de tweede helft. Zijn voorzet werd uiteindelijk door Decarli in eigen doel verwerkt.
  • Opvallend: De opvallende prestatie van Club Brugge bij Borussia Dortmund en de klinkende zege tegen Standard lijken helemaal vergeten. Club zoekt nu al sinds 23 september (0-4 toen bij Gent) naar een nieuwe uitzege in de competitie.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Club Brugge (2-1)

  Perfecte start tweede helft voor blauw-zwart

  De eerste helft was zo zoutloos, dat we meteen kunnen doorspoelen naar de tweede helft. Die kon niet beter beginnen voor de bezoekers, na een goal van de infiltrerende Vormer op aangeven van Wesley.

   

  De Bruggelingen probeerden het nadien te controleren, maar gaandeweg leek Waasland-Beveren te geloven in zijn kansen. Club kroop terug en werkte zichzelf zo in nesten. 

  VAR stuurt Poulain vroegtijdig naar de kleedkamer

  Zo wees scheidsrechter Van Driessche naar de penaltystip nadat een kopbal op de arm van Poulain was gedevieerd. Aanvankelijk kreeg de centrale verdediger een gele kaart, maar na een tussenkomst van de VAR werd deze in rood omgezet. 

   

  De daaropvolgende penalty werd feilloos binnen geschoten door Forte. Waasland-Beveren kwam zo op gelijke hoogte en had nog een dikke tien minuten om de wedstrijd volledig naar zich toe trekken. 

  VIDEO: Driemaal is scheepsrecht: W-B krijgt dan toch strafschop

  Van de hemel naar de hel

  De bezoekers wisten na de gelijkmaker van geen hout meer pijlen te maken. Een onherkenbaar Brugge werd weggetikt en moest ook nog eens de kelk tot op de bodem ledigen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd namelijk door Decarli in eigen doel gekopt. 

   

  Die dreun kwam Club niet meer te boven. Invaller Openda kon in de slotseconden nog een punt uit de brand slepen voor Brugge, maar die stuitte op Roef.

   

  Waasland-Beveren pakt met deze 2-1 zijn eerste thuiszege van het seizoen. Het geeft zo de rode lantaarn voorlopig door aan Lokeren. Club Brugge riskeert zijn tweede plaats te verliezen indien Antwerp dit weekend kan winnen. Indien ook Genk wint, wordt het verschil zeven punten met de leider.

  VIDEO: Baaldag voor Decarli: vliegt eerst tegen reclameborden en maakt later owngoal

  Leko: "Dit verdienen we niet"

  Club Brugge-coach Ivan Leko sprak na het duel van een pijnlijk verlies. "Op basis van de 90 minuten verdienden we niet om te winnen, maar ook niet om te verliezen."

   

  De Kroaat leek dan ook kort na de 2-1 wat aangeslagen. "De tweede helft begon met het perfecte scenario voor ons na de goal van Vormer. Maar enkele individuele fouten in de verdediging hebben gezorgd voor dit verlies."

  Ook Club-verdediger Denswil was na de wedstrijd messcherp voor de ploeg. "Dit was niet om aan te zien. Je kan wel eens een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop was ronduit slecht."

  Club-coach Ivan Leko sprak na de match van een pijnlijk verlies.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 19. Waasland-Beveren pakt de zege! Club versiert nog enkele corners, maar die leveren niets op. Waasland-Beveren pakt zijn eerste zege onder Custovic!
  2. tweede helft, minuut 93. Openda kan de reddende engel worden voor Club Brugge. Op een pass van Vormer komt de invaller oog in oog te staan met Roef. Die kan wel in hoekschop tikken.
  3. tweede helft, minuut 90. Waasland-Beveren lijkt zich plots naar een eerste thuiszege te gaan voetballen. Club gaat van de hemel naar de hel. De frustratie neemt alleen maar toe bij blauw-zwart.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Waasland-Beveren, Beni Badibanga erin, Nana Opoku Ampomah eruit
  5. Gele kaart voor Nana Opoku Ampomah van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 90
  6. Gele kaart voor Djihad Bizimana van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Marvelous Nakamba eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Waasland-Beveren komt op voorsprong! Het gaat van kwaad naar erger bij Club Brugge. Een voorzet van Boljevic wordt door Decarli in eigen doel gewerkt. Club zit in nesten.