• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht geeft zege uit handen in de slotminuten

  1. 42' - Geel - Sven Kums
  2. 31' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 27' - Geel - Ivan Santini
  1. 89' - Doelpunt strafschop - Cristian Benavente (1 - 1)
  2. 88' - Geel - Sebastiaan Bornauw
  3. 75' - Verv. Ryota Morioka door Yari Verschaeren
  4. 74' - Verv. Christophe Diandy door Adama Niane
  5. 69' - Geel - Andy Nájar
  6. 62' - Verv. Massimo Bruno door Jérémy Perbet
  7. 57' - Geel - Cristian Benavente
  8. 54' - Verv. Ali Gholizadeh door David Henen
  9. 47' - Doelpunt - Francis Amuzu (1 - 0)

  Na twee nederlagen heeft Anderlecht zich net niet kunnen herpakken. Paars-wit was tegen Charleroi op weg naar de zege, maar in de slotminuten slikte het nog een strafschop. In het klassement blijft Anderlecht 4e, Charleroi 6e.

  Anderlecht - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: De zege ligt binnen handbereik voor Anderlecht, maar dan begaat Bornauw handspel in de eigen zestien meter. Benavente benut de penalty, de zege is gaan vliegen voor Anderlecht.
  • Man van de match: Nicolas Penneteau blijft op zijn 37e een van de beste doelmannen in onze competitie. Ook vandaag hield hij Charleroi in de wedstrijd, zodat de Henegouwers konden blijven hopen op een punt.
  • Opvallend: Plots was er geen spoor meer van Zakaria Bakkali in de wedstrijdkern van Anderlecht. Geruchten over een disciplinaire schorsing werden niet bevestigd, Bakkali werd wel gespot in de tribunes.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Charleroi (1-1)

  Charleroi morst met de kansen in de eerste helft

  Anderlecht had wat recht te zetten na twee nederlagen op rij, maar ontsnapte na amper 15 seconden al aan een nieuwe opdoffer. Gholizadeh verscheen bij de eerste bal naar voren alleen voor Didillon, maar liet de 0-1 liggen. Op een reactie van Anderlecht was het wachten tot minuut 7, toen Bornauw een hoekschop in de handen van Penneteau kopte.

   

  Halfweg de eerste helft leek Anderlecht stilaan onder stoom te komen. Amuzu zag zijn poging tegen de paal eindigen, een afstandsschot van Dimata zoefde nipt naast.

   

  Daarna was het weer aan een goed meevoetballend Charleroi om de druk te verhogen. Dessoleil werd volledig vrijgelaten bij een hoekschop, maar knikte onbegijpelijk naast. Meteen daarna wrong Benavente een nog grotere kans de nek om. Oog in oog met Didillon had hij de hoek voor het uitkiezen, maar hij mikte recht op de doelman.

   

  De laatste kans van een onderhoudende eerste helft was nog voor de thuisploeg. Bornauw kon na een hoekschop stevig knallen, maar Penneteau toonde zijn klasse en hield de nul op het bord.

  Handspel Bornauw kost Anderlecht twee punten

  De tweede helft kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Een pass van Dimata viel via Gholizadeh perfect voor de voet van Amuzu, die Penneteau geen kans gaf. Wat Charleroi niet kon voor de rust, lukte Anderlecht wel erna: snel scoren.

   

  Charleroi had vreemd genoeg geen enkele reactie in huis op de tegentreffer. Het aanvallende voetbal van de eerste helft was nergens meer te bespeuren, Anderlecht-doelman Didillon stond lange tijd werkloos toe te kijken.

   

  De thuisploeg hield rustig de controle over de partij en beperkte zich tot wat venijnige prikjes. Een kwartier voor tijd toonde Penneteau andermaal zijn grote waarde voor Charleroi door Dimata en Santini van de 2-0 te houden.

   

  Anderlecht leek zo op weg naar een krappe zege, tot Bornauw twee minuten voor tijd handspel beging in de eigen zestien meter: penalty voor Charleroi, feilloos omgezet door Benavente. Andermaal puntenverlies dus voor paars-wit, dat achterblijft met een schamele 1 op 9.

  VIDEO: Nurio rolt heel theatraal en acrobatisch door na tackle van Najar

  Felice Mazzu: "Gelijkspel is correcte uitslag"

  Felice Mazzu (Charleroi): "Als ik kijk naar onze eerste helft en naar het aantal kansen aan beide kanten, lijkt dit mij een correcte uitslag. Als je iets kunt rapen tegen Anderlecht is dat altijd goed, zeker nadat we eerder deze week al verloren van Genk. Onze moed en inzet én een goed uitgevoerd wedstrijdplan zorgen ervoor dat dit punt verdiend is."

   

  "Over de geruchten dat Anderlecht Benavente zou willen kopen, wil ik niet te veel zeggen. Op zich is het goed dat er interesse is voor hem, want hij verdient dat ook. Ons bestuur heeft nog geen enkel conctat gehad, maar de manoeuvres om ons te destabiliseren zijn er zeker."

  Vanhaezebrouck: "Ik vind dat geen strafschop"

  Vanhaezebrouck: "Hoe kan dit bewust hands zijn?"

  Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Het was heel moeilijk voetballen op dit veld. Het was nog erger dan tegen Genk. Maar dan komen we na de rust toch op voorsprong en geven we in de hele tweede helft eigenlijk niets meer weg."

   

  "Maar dan is er die penalty, voor een kopbal vanaf één meter tegen de arm van Bornauw. Dat moeten ze mij eens uitleggen, hoe dat bewust handspel kan zijn. Dat blijft het eeuwige discussiepunt."

   

  "Aan de rust was een gelijkspel misschien logisch, maar in de tweede helft was er nog maar één ploeg die kon scoren. Zij hebben niets meer gecreëerd. Wij hadden moeten winnen, maar we hebben het niet goed uitgespeeld."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Charleroi pakt op de valreep een punt in Anderlecht na een late penaltygoal van Benavente.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. We zitten in de slotseconden van de partij en het is Charleroi dat nog ten aanval trekt. Komt er nog een laatste kans?
  4. tweede helft, minuut 91. Anderlecht gaat meteen druk zetten op de defensie Charleroi, maar het eindigt met een slap schotje van Lokonga.
  5. tweede helft, minuut 89. Benavente faalt niet. Benavente maakt zijn misser uit de eerste helft goed met de gelijkmaker vanaf de penaltystip. Het staat 1-1, Anderlecht is zijn voorsprong kwijt.
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Cristian Benavente van Charleroi. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Penalty voor Charleroi! Ongeloof in het Vanden Stockstadion: Charleroi krijgt een penalty na handspel van Bornauw.
  8. Gele kaart voor Sebastiaan Bornauw van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 85. Actie van Verschaeren . Invaller Yari Verschaeren laat het thuispubliek opveren voor een mooie dribbel en een strak schot, de bal eindigt naast de kooi van Penneteau.
  10. tweede helft, minuut 82. We krijgen nu wat halve kansjes aan beide kant. Bij Anderlecht is er een afzwaaier van Amuzu, aan de overkant neemt Niane de bal op de borst in plaats van meteen op doel te koppen.
  11. tweede helft, minuut 79. Osimhen buitenspel. Met zo'n krappe voorsprong blijft het uitkijken voor Anderlecht. Een lang uitgesponnen aanval van de bezoekers eindigt op de knikker van Osimhen, maar die staat buitenspel.
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Ryota Morioka eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Adama Niane erin, Christophe Diandy eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Penneteau houdt stand. Penneteau behoedt Charleroi voor een tweede tegentreffer. Hij stopt de doorgebroken Dimata af en pareert daarna ook de rebound van Santini.
  15. tweede helft, minuut 70. Slap Charleroi. Het is opvallend hoe slap Charleroi voor de dag komt na de pauze, na een nochtans sterke eerste helft. Didillon heeft nog geen werk gehad in de tweede helft.
  16. Gele kaart voor Andy Nájar van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 69
  17. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Massimo Bruno eruit
  18. tweede helft, minuut 61. Dimata voorlangs. Dimata komt met wat geluk in balbezit in de grote rechthoek, zijn schot vanuit een erg scherpe hoek rolt voorlangs.