• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV zet ook Antwerp een hak en rukt verder op

  einde
  13
  1. 45' - Geel - Takehiro Tomiyasu
  2. 37' - Doelpunt - Roman Bezus (1 - 2)
  3. 24' - Geel - Daichi Kamada
  4. 17' - Own goal - Takehiro Tomiyasu (1 - 1)
  5. 9' - Doelpunt strafschop - Jordan Botaka (0 - 1)
  6. 8' - Verv. Omar Govea door Didier Lamkel Ze
  7. 7' - Geel - Sinan Bolat
  1. 87' - Verv. Alexis De Sart door Cristian Ceballos
  2. 80' - Verv. Pol Garcia door Steven De Petter
  3. 78' - Geel - Pol Garcia
  4. 77' - Geel - Jonathan Bolingi
  5. 74' - Doelpunt - Pol Garcia (1 - 3)
  6. 71' - Geel - Elton Acolatse
  7. 64' - Verv. Dino Arslanagic door Ivo
  8. 57' - Verv. Roman Bezus door Elton Acolatse
  9'Jordan Botaka0 - 1
  17'Takehiro Tomiyasu1 - 1
  37'Roman Bezus1 - 2
  74'Pol Garcia1 - 3

  Seizoensrevelatie Sint-Truiden heeft de Bosuil met driepunten in de achterzak verlaten. STVV won met 1-3 bij Antwerp en nestelt zich naast Anderlecht op de 4e plaats, op 5 punten van leider Racing Genk.

  Bekijk de goals uit Antwerp - STVV (1-3)

  Antwerp - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp krabbelt recht na een vroege tegengoal, maar het tweede doelpunt van STVV is er te veel aan voor de thuisploeg, die na de pauze niet meer kan terugslaan.
  • Man van de match: De technisch vaardige verdediger Pol Garcia trad vandaag nadrukkelijk voor het voetlicht met een prachtige assist en een doelpunt.
  • Opvallend: De Limburgse clubs liggen Antwerp duidelijk niet. Antwerp verloor tot nu toe drie keer dit seizoen: twee keer van STVV, één keer van Racing Genk.

  Drie doelpunten in bewogen eerste helft

  Antwerp startte met de ambitie om de leidersplaats te veroveren, maar was al snel op achtervolgen aangewezen. Bolat duwde na een hoekschop zijn elleboog in het gezicht van De Sart en mocht heel blij zijn dat ref Put het bij een gele kaart hield. STVV kreeg wel een penalty, en die werd door Botaka ijzig kalm omgezet: 0-1 na nog geen tien minuten.

   

  Erg lang kon STVV de voorsprong niet vasthouden. In minuut 17 kwam Antwerp langszij, maar ook nu was er voer voor discussie. Een duidelijke fout op Bezus werd niet bestraft, waarna Antwerp kon tegenprikken. Het was Juklerod die de zestien meter binnendrong, zijn voorzet werd door Tomiyasu in eigen doel verwerkt.

   

  Ook na de gelijkmaker bleven de betwiste fases elkaar opvolgen. Kamada kreeg geel na een schwalbe, aan de overzijde was er geen penalty voor Mbokani na een duw van De Norre.

   

  Gelukkig viel er ook nog wat fraais te zien op de Bosuil. Pol Garcia toverde 7 minuten voor de rust een heerlijke assist uit zijn schoenen, de mee opgerukte Roman Bezus knalde de bal via de paal tegen de touwen: 1-2 voor STVV.

   

  Antwerp wou niet met een achterstand de rust in en kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten, maar Refaelov besloot twee keer naast.

  VIDEO: Bolat krijgt slechts geel na slag in het gezicht van De Sart

  Antwerp bijt tanden stuk op STVV-defensie

  STVV zakte na de pauze wat dieper in en liet de bal aan de thuisploeg. Die liep zich vast op een overbevolkt centrum en kwam niet verder dan enkele scherpe voorzetten, die zonder gevolg bleven.

   

  Sint-Truiden loerde intussen op de counter en dat leverde op het uur bijna resultaat op. Botaka zette de actie op en legde klaar voor De Norre, die de bal tegen de onderkant van de lat vlamde. Meteen daarna was het Kamada die de 1-3 voorgeschoteld kreeg, maar ook hij miste van dichtbij.

   

  Antwerp bleef tevergeefs wroeten om een opening te forceren. Ook invallers Hairemans en Ivo Rodriguez beten hun tanden stuk op de ijzeren organisatie van STVV, dat een kwartier voor tijd zelf alle twijfels wegnam met een derde treffer. Antwerp kreeg een hoekschop niet weggewerkt, de bal eindigde voor de voet van Garcia, die niet meer kon missen.

   

  In de slotfase kwamen er toch wat meer openingen achterin bij STVV. Steppe moest zijn kunnen tonen bij een schot van Rodrigues, een kopbal van diezelfde Rodrigues vloog nipt naast.

   

  Het bleef 1-3, STVV legt na Anderlecht ook Antwerp over de knie en nestelt zich zo steeds steviger in de top zes van het klassement.

  Reacties:

  Marc Brys (STVV): "De VAR had moeten ingrijpen, zowel bij de slag van Bolat als bij de gelijkmaker, maar het mooie van het verhaal is dat wij toch ons spel blijven spelen en durven uitvoetballen onder de druk die Antwerp wil zetten. Na de rust was er nog wat dreiging van Antwerp, maar de grootste kansen waren van ons. Wij hebben een heel mature wedstrijd gespeeld, met veel animo. We hebben hier een kwartier voor tijd zelfs het publiek stil gekregen. Dat is het mooiste compliment."

   

  Laszlo Bölöni (Antwerp): "De fase met Bolat zullen we met hem bespreken, maar de waarheid is dat we tegenover een opponent stonden die extreem goed georganiseerd was. We zijn er nooit in geslaagd om in ons spel te komen. Dat er druk was omdat we eerste konden worden, had hier niets mee te maken. Dat is enkel interessant voor journalisten. Ik feliciteer STVV, dat de overwinning verdient. Wij moeten lessen trekken uit deze wedstrijd en verder werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het is afgelopen! STVV wint met 1-3 op de Bosuil en komt voorlopig naast Anderlecht op de vierde plaats, Antwerp mist de kans om leider te worden.
  2. tweede helft, minuut 92. Nog eens Ivo Rodrigues, hij kan een voorzet van Hairemans niet tussen de palen knikken.
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Cristian Ceballos erin, Alexis De Sart eruit
  4. tweede helft, minuut 86. Redding van Steppe. Antwerp komt nog dicht bij de aansluitingstreffer. Steppe moet een schot van Ivo Rodrigues uit de hoek boksen.
  5. tweede helft, minuut 84. Antwerp blijft met de moed der wanhoop naar voren trekken, maar het centrum zit volledig dicht bij STVV. Er is geen doorkomen aan.
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Steven De Petter erin, Pol Garcia eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Garcia naar de kant. Pol Garcia mag gaan rusten. De Spanjaard heeft zich met een goal en een assist tot matchwinnaar gekroond.
  8. Gele kaart voor Pol Garcia van STVV tijdens tweede helft, minuut 78
  9. Gele kaart voor Jonathan Bolingi van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 77