• home
 • video
 • pas verschenen

  Efficiënt Standard laat Kortrijk verweesd achter

  einde
  02
  1. 45+1' - Geel - Paul José Mpoku
  2. 41' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  3. 34' - Geel - Christian Luyindama
  4. 28' - Geel - Mehdi Carcela-González
  5. 27' - Geel - Larry Azouni
  6. 1' - Doelpunt - Maxime Lestienne (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Imoh Ezekiel
  2. 83' - Verv. Paul José Mpoku door Razvan Marin
  3. 76' - Doelpunt strafschop - Paul José Mpoku (0 - 2)
  4. 75' - Geel - Kristof D'Haene
  5. 68' - Verv. Maxime Lestienne door Moussa Djenepo
  6. 65' - Verv. Jovan Stojanovic door Felipe Avenatti
  7. 49' - Geel - Samuel Bastien
  1'Maxime Lestienne0 - 1
  76'Paul José Mpoku0 - 2

  Standard heeft voor het eerst sinds de zege tegen Club Brugge begin oktober opnieuw gewonnen in de competitie. Het speelde niet goed, maar pakte wel de volle buit in Kortrijk: 0-2. De thuisploeg blijft achter met 2 op 12.

  Kortrijk - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij de start van de tweede helft krijgt Kanu dé kans om Kortrijk langszij te brengen, maar de Braziliaan is te verrast en mist.
  • Man van de match: Standard was vooral defensief sterk vandaag, met sterke beer Christian Luyindama als rots in de branding.
  • Opvallend: Kortrijk slaagt er niet in om baas te zijn in eigen huis. KVK won dit seizoen nog maar één keer thuis, de laatste clean sheet in het Guldensporenstadion dateert al van maart.

  Bekijk de goals uit KV Kortrijk-Standard (0-2)

  Lestienne treft raak na 20 seconden

  Standard begon zowat met een voorsprong aan de partij, want Lestienne maakte er na nog geen halve minuut spelen al 0-1 van. Kortrijk verdedigde te slap bij de eerste de beste aanval van de bezoekers, Lestienne strafte het geaarzel zonder pardon af.

   

  Kortrijk had wat tijd nodig om te bekomen, maar kon na 10 minuten toch een eerste keer echt tegenprikken. Ochoa moest zijn kunnen tonen bij een ferme uithaal van De Sart.

   

  De partij golfde daarna vlot op en neer, met bij de thuisploeg een handvol gemiste kopkansen van Mboyo en aan de overkant een nieuwe mogelijkheid voor Lestienne om te profiteren van een misser achterin bij KVK.

   

  Daarna begon de partij stilaan te verwateren. Een hele reeks overtredingen haalde het tempo uit de match, noemenswaardige doelkansen kregen we niet meer te zien voor de pauze.

  Gebrek aan efficiëntie breekt KVK zuur op

  De tweede helft begon bijna even spectaculair als de eerste. Kanu kreeg al in de eerste minuut een enorme kans voorgeschoteld, maar hij miste onbegrijpelijk.

   

  Kortrijk liet het hoofd niet hangen en bleef naar voren trekken, maar het aanvalsspel was wat te stereotiep om Standard in de problemen te brengen. Luyindama heerste in zijn strafschopgebied en werkte voorzet na voorzet autoritair weg.

   

  Defensief stond het dan wel goed bij Standard, in aanvallend opzicht bakten de Luikenaars er bitter weinig van. Ook de inbreng van Djenepo veranderde daar niets aan.

   

  Een kwartier voor tijd dwong Mpoku bij een zeldzame tegenaanval een penalty af, die hij zelf beheerst omzette. Een mokerslag voor Kortrijk, dat geen antwoord meer had en zijn zevende nederlaag van het seizoen niet meer kon afwenden.

  Kanu speelt de 1 van zijn nummer 10 kwijt

  Preud'homme: "We misten frisheid"

  Michel Preud’homme (Standard): "We proberen elke match om zo vroeg te scoren. We zetten altijd zes of zeven spelers aan de middellijn bij de aftrap. Met Mpoku in de ploeg heb je iemand die zo'n diepe bal ook durft te geven. We wisten hoe dan ook dat we het lastig zouden hebben hier, zo snel na de verplaatsing naar Krasnodar, maar dan moet je pal staan. En dat hebben we goed gedaan. De mentaliteit was heel goed."

   

  "We misten vooral frisheid om zelf meer aan de bal te komen en het spel te maken. We moeten eerlijk zijn: vandaag krijgen we misschien wat meer dan we verdienden, maar er zijn al zoveel wedstrijden geweest dat we meer hadden verdiend en het niet kregen."

  De Boeck: "De beste ploeg heeft verloren"

  Glen De Boeck (Kortrijk): "Mijn spelers hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en hebben Standard gedomineerd. Alleen is het spijtig dat je zo snel een flipperkastdoelpunt tegen krijgt. Dan loop je achter de feiten aan. Mijn spelers moesten even bekomen, maar hebben het daarna heel goed gedaan. De beste ploeg heeft verloren."

   

  "We moeten verder blijven werken en hopen dat het eens zal keren. KV Kortrijk moet het voetbal blijven produceren dat het nu produceert, maar voetbal is ook efficiëntie, en die is er momenteel niet bij ons. Maar we mogen niet gaan twijfelen. We mogen niet vergeten dat deze ploeg nog in een progressiefase zit. Ik zie vooruitgang en daar ben ik blij om."

  Preud'homme viert uitbundig met zijn zoon

  VIDEO: Het verslag in Het journaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt in het Guldensporenstadion. Standard wint op het veld van KV Kortrijk met 0-2.
  2. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Er worden nog vier minuten blessuretijd bijgeteld, maar de punten lijken gaan vliegen voor Kortrijk.
  3. tweede helft, minuut 87. Bastien afgeblokt. Standard voetbalt nu toch nog wat kansjes bij elkaar. Het schot van Bastien verdwijnt in hoekschop.
  4. tweede helft, minuut 86. Kaminski moet nog eens in actie komen bij een afgeweken schot van Carcela. Veel werk heeft de KVK-doelman niet gehad na de rust.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Razvan Marin erin, Paul José Mpoku eruit
  7. tweede helft, minuut 79. De Sart naast. Na balverlies van Luyindama komt Kortrijk nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar De Sart schuift de bal naast.
  8. tweede helft, minuut 76. Mpoku mist niet. Mpoku stuurt Kaminski de verkeerde kant uit en zet Standard vanaf de penaltystip op een 0-2-voorsprong, met nog een kwartier op de klok. Game over voor Kortrijk?