• home
 • video
 • pas verschenen

  Late goal van Bruno stuurt Club met 0 punten weg uit Charleroi

  einde
  21
  1. 39' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 1)
  2. 38' - Verv. Stefano Denswil door Matej Mitrovic
  3. 11' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Cristian Benavente door Adama Niane
  2. 88' - Verv. Ali Gholizadeh door Gabriele Angella
  3. 87' - Geel - Steeven Willems
  4. 85' - Doelpunt - Massimo Bruno (2 - 1)
  5. 77' - Verv. Matej Mitrovic door Siebe Schrijvers
  6. 70' - Verv. David Henen door Massimo Bruno
  7. 60' - Verv. Ruud Vormer door Kaveh Rezaei
  8. 56' - Geel - Matej Mitrovic
  11'Hans Vanaken0 - 1
  39'Cristian Benavente1 - 1
  85'Massimo Bruno2 - 1

  Club Brugge heeft zijn 2e verlies van het seizoen geleden. Na Standard was met Charleroi opnieuw een Waalse ploeg te sterk: 2-1. Vanaken had nochtans snel de score geopend, maar Benavente en Bruno draaiden de rollen om en bezorgden Charleroi 15 op 15 thuis. De 2-1 viel in minuut 85.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Club Brugge (2-1)

  Charleroi - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bruno staat pas een kwartier op het veld wanneer hij Club kort voor het einde de genadeslag geeft. Met een gekruist schot stuurt hij Vanaken en co puntenloos huiswaarts.
  • Man van de match: Cristian Benavente was alweer één van de

  smaakmakers bij Charleroi. Hij bracht Charleroi weer in de wedstrijd met een erg knappe kopbalgoal en lag ook aan de basis van de late winning goal van Bruno.

  • Opvallend: Op eigen veld winnen van Club Brugge, dat was alweer 2 jaar geleden voor Charleroi. Het team van Felice Mazzu zet ook een punt achter een reeks van 8 wedstrijden zonder zege tegen Club Brugge.

  Benavente veegt vroege treffer Vanaken uit

  Tegen Monaco had Hans Vanaken afgelopen dinsdag amper 12 minuten nodig om de score te openen, vanavond was het al na 11 minuten raak. Na een twijfelachtige tussenkomst van Penneteau op een voorzet van Mata kwam de bal uiteindelijk bij Vanaken en die gaf de Charleroi-doelman het nakijken met een lage knal.

   

  Club meteen op rozen dus, terwijl Charleroi duidelijk van slag was. De bezoekers controleerden de partij, zonder zelf gevaarlijk te zijn. Pas halfweg de eerste helft zorgde Club nog eens voor dreiging. Decarli mocht ongedekt inkoppen op een hoekschop, te slap om Penneteau te verslaan. Niet veel later moest de doelman alweer aan de bak na een knappe actie en dito schot van Mata.

   

  Club had alles onder controle, geen vuiltje aan de lucht voor de landskampioen. Net daarom was de gelijkmaker kort voor de rust een donderslag bij heldere hemel. Gholizadeh vond het hoofd van Benavente en die kopte de bal enig mooi over Horvath in doel: 1-1. Bijna werd het zelfs nog 2-1, maar Mechele kon een wenkende kans voor Gholizadeh nog net op tijd in de kiem smoren.

  Bruno schenkt Charleroi op de valreep winst

  De vinnigheid waar Charleroi de eerste helft mee beëindigde, was verdwenen bij de start van de tweede helft. Ook het Brugse spel liet te wensen over, daar veranderde ook de inbreng van Rezaei aanvankelijk niks aan.

   

  Charleroi werd geleidelijk aan wel de betere ploeg en op het uur ontbond Gholizadeh nog eens z’n duivels. Horvath moest z’n kunnen tonen. Aan de overkant kwam Club niet verder dan een flauw schot van Rits, tot Rezaei zich een kwartier voor het einde kon doorzetten na balverlies van Dessoleil. Maar scoren tegen z’n ex-ploeg lukte niet, de bal strandde op de paal.

   

  Ook de thuisploeg liet nog een uitstekende kans liggen, dit keer na balverlies van Nakamba. Ilaimaharitra mocht ongehinderd oprukken door het centrum en ging dan maar zelf z’n kans. Horvath hield Club opnieuw overeind, maar moest zich even later dan toch gewonnen geven. Invaller Bruno pakte uit met een prima gekruist schot en knalde Charleroi zo naar z’n 5e thuiszege op rij.

  VIDEO: Penneteau blijft opvallend kalm na terugspeelbal en speelt bal door de benen van Wesley

  Leko: "Zoveel matchen naeen aan 100% scherpte is niet makkelijk"

  Club-coach Ivan Leko stelde net als de rest vast dat zijn ploeg 30 minuten de controle had: "Zonder spektakel maar stabiel en met nog 1 à 2 kansen op de 0-2. Maar vanaf toen begonnen we -denk ik - te veel vanuit een zetel te spelen."

   

  "We voelden dat we beter waren, maar als je in voetbal vanuit een zetel begint te spelen, betaal je dat cash. Die 1-1 was eigenlijk geen grote kans."

   

  "De 2e helft was dan weer een totaal verschillende wedstrijd. Met veel pressing van Charleroi. We misten toen misschien de power, scherpte en volume in onze benen."

   

  "3 à 4 spelers waren vandaag misschien niet op niveau. Iedereen wilde alles geven, maar het was moeilijk. Zoveel matchen op een rij aan 100 procent scherpte spelen is niet makkelijk. Dan moet je je momenten pakken en dat hebben we niet gedaan. Het is jammer, want we wilden hier absoluut winnen en we gaan nu met een slecht gevoel naar de interlandbreak."

   

  Club verliest net als tegen Standard en STVV punten buitenshuis na een Europese match. Daar ligt toch een verband: "We wisten op voorhand dat je met de Champions League en de vele internationals in ons team punten kunt verliezen. 31 punten is zeker niet slecht, maar we missen 2/3 punten."

   

  "Maar dat gebeurt in voetbal. Ook grote ploegen uit andere competities hebben het wel eens lastig om van de Champions League naar de eigen competitie te gaan. Dat is een leerproces voor onze jonge ploeg. Dinsdag in Monaco was eigenlijk belangrijker en historisch. Maar de pijn van het verlies blijft."

  Verslag van Charleroi - Club Brugge (2-1)

  Vanaken: "Was vermijdbaar"

  Zijn goal leverde Hans Vanaken geen punten op. "Dit verlies was vermijdbaar. In het begin was het nog redelijk goed. Die vroege voorsprong was perfect. Daarna zakten we te ver terug en lieten we ze iets te veel aan de bal. Ze creëerden niet veel kansen, maar die ene bal valt binnen aan de 2e paal. In de 2e helft kon het alle kanten uit. Bij ons was de laatste bal net niet goed genoeg. We gingen hier vol voor de 3 punten. Bij die laatste goal zakken we iets te ver terug in onze eigen 16. Maar dat gebeurt."

   

  "Vermoeidheid? Persoonlijk is dat niet het geval. Het was nog 1 keer 90 minuten vol gaan. Aan vermoeidheid mogen we dit niet wijten."

  Mazzu: "Deze thuisoverwinning proeft toch anders"

  De logica bij Charleroi blijft: uit verliezen, thuis winnen. Coach Felice Mazzu kan ermee lachen: "Maar vandaag proeft de overwinnning toch anders. We verslaan Club, dat deze week in de Champions League won. Ten tweede winnen we, nadat we achtergekomen waren. Tegen dit Brugge is dat niet evident."

   

  "De jongens begonnen met twijfels aan de match, we speelden te laag. Na een halfuur gingen we hoger spelen en viel de gelijkmaker. Na de rust zijn we de druk op hun 3 centrale verdedigers blijven leggen. Dat bewijst dat de groep er nog steeds staat ondanks enkele moeilijke momenten. Ik hoop dat dit de spelers doet beseffen dat we beter kunnen dan 1 match op 2."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge bijt in het zand op Mambourg. Charleroi keerde een vroege achterstand om in een 2-1-overwinning. De 5e thuiszege op rij voor Charleroi.
  2. tweede helft, minuut 94. Het is nog bibberen en beven voor Charleroi. Decarli zorgt nog even voor dreiging met een kopbal, maar z'n poging is te slap om Penneteau te verrassen.
  3. tweede helft, minuut 92. Club zet nog eens alles op alles, terwijl bij Charleroi verdedigen nu het codewoord is. Houdt de thuisploeg stand?
  4. tweede helft, minuut 90. Nog 4 minuten. Club krijgt nog 4 extra minuten om toch nog een punt weg te kapen.
  5. tweede helft, minuut 90. Mechele gaat iets te fel in duel bij Benavente en geeft zo nog een vrije trap weg aan Charleroi. Voor Benavente zit de wedstrijd er meteen op. Hij wordt naar de kant gehaald voor Niane.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Adama Niane erin, Cristian Benavente eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Gabriele Angella erin, Ali Gholizadeh eruit
  8. Gele kaart voor Steeven Willems van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 87
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Massimo Bruno van Charleroi. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 85. Bruno doet Charleroi-fans juichen. Charleroi klimt kort voor het einde op voorsprong. Osimhen legt goed af voor Bruno en die laat Horvath kansloos achter met een gekruist schot: 2-1. Is Charleroi op weg naar een 5e thuiszege op rij?