2. 83' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 09/11/18 - 20:32
1 - 0
83'
83'
2 - 0

Antwerp blijft meedraaien in de top 3 dankzij een 2-0-overwinning tegen KV Oostende. Dieumerci Mbokani was doeltreffend als in zijn beste dagen en scoorde 2 keer in een match met enkele vreemde scheidsrechterlijke beslissingen.

Antwerp - KV Oostende kort samengevat:

• Sleutelmoment: Na vijf minuten spelen raakt Ivo Rodrigues de bal met zijn hand in de eigen zestien. Scheidsrechter Bram Van Driessche en de VAR leggen de bal niet op de stip. Antwerp komt goed weg.
  • Man van de Match: Dieumerci Mbokani plaveide de weg voor Antwerp met zijn 2e en 3e doelpunt van het seizoen. Hij mocht wel van geluk spreken dat hij mocht blijven staan na duidelijk natrappen in de eerste helft.
  • Opvallende statistiek: Antwerp heeft na 15 speeldagen 31 punten. Ter vergelijking: vorig seizoen had het na 30 wedstrijden 41 punten.

Bekijk de goals uit Antwerp - Oostende (2-0)

Mbokani opent de score...

Na 5 sterke openingsminuten van KV Oostende dook Capon goed door de buitenspelval. Hij omspeelde Bolat en kon besluiten op doel. Rodrigues schoot zijn doelman te hulp, maar deed dat met zijn arm.

KVO verdiende een strafschop, maar scheidsrechter Van Driessche en de VAR legden de bal niet op de stip. Onbegrijpelijk.

Antwerp trok zich van de heisa niet veel aan en nam de wedstrijd over. Het raakte twee keer het doelkader op korte tijd en Refaelov zorgde voor gevaar met ballen vanaf de flank en corners. KVO-doelman Ondoa ging onder één van die ballen door en Mbokani was er als de kippen bij om de 1-0 keihard in doel te rammen.

Vreemd: Oostende krijgt van ref en VAR geen strafschop na duidelijk handspel

...ontsnapt aan rood...

Na de openingsgoal trok de wedstrijdleiding alle aandacht naar zich toe. Bolingi kreeg máár geel voor een zware tackle op Nkaka, waarna Mbokani meteen daarna ontsnapte aan rood na duidelijk natrappen op Lombaerts.

Alsof dat nog niet genoeg was, trok scheidsrechter Van Driessche wél rood voor Nkaka na een overtreding met de voet vooruit.

De spelers van KVO waren woest, maar Van Driessche hield voet bij stuk en stuurde iedereen wandelen.

Nog vreemder: Mbokani en Bolingi krijgen geen rood, VAR stuurt wel Nkaka van het veld

...en beslist de wedstrijd

Met een mannetje minder hield KVO na de rust goed stand. De kustjongens kregen zelfs de beste kans op een doelpunt.

Uitgerekend Lombaerts, voor het eerst in de basis in de competitie, kon vrijstaand koppen op een hoekschop, maar raakte de bal helemaal verkeerd.

Iets na het uur pikte Baby de bal op in de zestien. Ondoa moest alles uit de kast halen om diens schuiver uit zijn kooi te houden.

De 2-0 kwam er dik vijf minuten voor het einde toch. De Bock verloor de bal knullig aan Baby. Die stuurde Lamkel Ze weg en daarna ging het snel. Mbokani had aan de tweede paal niet veel werk meer om de Antwerpse zege veilig te stellen.