• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbokani loodst Antwerp voorbij KVO, twijfelachtige rol voor VAR

  einde
  20
  1. 43' - Rood - Aristote Nkaka
  2. 38' - Geel - Jonathan Bolingi
  3. 21' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 0)
  4. 7' - Geel - Wout Faes
  1. 90+4' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 90+4' - Geel - Richairo Zivkovic
  3. 88' - Verv. Dieumerci Mbokani door William Owusu
  4. 84' - Verv. Brecht Capon door Fashion Sakala
  5. 83' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 0)
  6. 78' - Verv. Sander Coopman door Jelle Bataille
  7. 73' - Verv. Lior Refaelov door Didier Lamkel Ze
  8. 67' - Geel - Faris Haroun
  9. 60' - Verv. Ivo door Amara Baby
  21'Dieumerci Mbokani1 - 0
  83'Dieumerci Mbokani2 - 0

  Antwerp blijft meedraaien in de top 3 dankzij een 2-0-overwinning tegen KV Oostende. Dieumerci Mbokani was doeltreffend als in zijn beste dagen en scoorde 2 keer in een match met enkele vreemde scheidsrechterlijke beslissingen.

  Antwerp - KV Oostende kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na vijf minuten spelen raakt Ivo Rodrigues de bal met zijn hand in de eigen zestien. Scheidsrechter Bram Van Driessche en de VAR leggen de bal niet op de stip. Antwerp komt goed weg.
  • Man van de Match: Dieumerci Mbokani plaveide de weg voor Antwerp met zijn 2e en 3e doelpunt van het seizoen. Hij mocht wel van geluk spreken dat hij mocht blijven staan na duidelijk natrappen in de eerste helft.
  • Opvallende statistiek: Antwerp heeft na 15 speeldagen 31 punten. Ter vergelijking: vorig seizoen had het na 30 wedstrijden 41 punten.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Oostende (2-0)

  Mbokani opent de score...

  Na 5 sterke openingsminuten van KV Oostende dook Capon goed door de buitenspelval. Hij omspeelde Bolat en kon besluiten op doel. Rodrigues schoot zijn doelman te hulp, maar deed dat met zijn arm.

   

  KVO verdiende een strafschop, maar scheidsrechter Van Driessche en de VAR legden de bal niet op de stip. Onbegrijpelijk.

   

  Antwerp trok zich van de heisa niet veel aan en nam de wedstrijd over. Het raakte twee keer het doelkader op korte tijd en Refaelov zorgde voor gevaar met ballen vanaf de flank en corners. KVO-doelman Ondoa ging onder één van die ballen door en Mbokani was er als de kippen bij om de 1-0 keihard in doel te rammen. 

  Vreemd: Oostende krijgt van ref en VAR geen strafschop na duidelijk handspel

  ...ontsnapt aan rood...

  Na de openingsgoal trok de wedstrijdleiding alle aandacht naar zich toe. Bolingi kreeg máár geel voor een zware tackle op Nkaka, waarna Mbokani meteen daarna ontsnapte aan rood na duidelijk natrappen op Lombaerts.

   

  Alsof dat nog niet genoeg was, trok scheidsrechter Van Driessche wél rood voor Nkaka na een overtreding met de voet vooruit.

   

  De spelers van KVO waren woest, maar Van Driessche hield voet bij stuk en stuurde iedereen wandelen.

  Nog vreemder: Mbokani en Bolingi krijgen geen rood, VAR stuurt wel Nkaka van het veld

  ...en beslist de wedstrijd

  Met een mannetje minder hield KVO na de rust goed stand. De kustjongens kregen zelfs de beste kans op een doelpunt.

   

  Uitgerekend Lombaerts, voor het eerst in de basis in de competitie, kon vrijstaand koppen op een hoekschop, maar raakte de bal helemaal verkeerd.

   

  Iets na het uur pikte Baby de bal op in de zestien. Ondoa moest alles uit de kast halen om diens schuiver uit zijn kooi te houden.

   

  De 2-0 kwam er dik vijf minuten voor het einde toch. De Bock verloor de bal knullig aan Baby. Die stuurde Lamkel Ze weg en daarna ging het snel. Mbokani had aan de tweede paal niet veel werk meer om de Antwerpse zege veilig te stellen.

  Canesin komt terug uit buitenspel en mikt de bal dan doodleuk tegen de lat

  Reacties:

  • Sinan Bolat (Antwerp): "Ik ben heel blij met mijn 7e clean sheet van het seizoen. Het was een moeilijke wedstrijd. We scoren vroeg en krijgen geen doelpunt meer tegen. Ik ben heel blij voor de ploeg dat we de drie punten thuishouden. We doen opnieuw een goede zaak, maar bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Er komen een pak moeilijke wedsrtrijden aan nu. Hoe groter de bonus, hoe beter." 
   
  • Dino Arslanagic (Antwerp): "Mocht ik een speler van Oostende zijn, zou ik ook een penalty willen. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar als de scheidsrechter en de VAR beslissen dat het geen penalty is, is dat goed voor ons. Het is goed dat we vandaag de nul hebben gehouden. We zijn een moeilijk te ontwrichten blok. We moeten nu hard blijven werken om te blijven staan waar we nu staan."
   
  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "Ik zou graag in de plaats zijn van Genk-trainer Philippe Clement toen de scheidsrechter de tweede penalty floot tegen ons. Er is de VAR, je moet die gehoorzamen. We moeten rustig blijven. Meer wil ik er niet over zeggen."

  Antwerp - KV Oostende (2-0) in Het journaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Antwerp wint met 2-0 van KV Oostende en is voorlopig 2e. De VAR eiste een hoofdrol op in deze wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 94. Ook Lamkel Ze gaat nog op de bon na een reactie tegen Lombaerts.
  3. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Richairo Zivkovic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 94. Een gefrustreerde Zivkovic gaat hard door om Lamkel Ze. De gele kaart is meer dan terecht.
  6. tweede helft, minuut 93. Sakala speelt een counter van KVO heel slecht uit. Antwerp komt er nog eens uit, maar een derde doelpunt zit er niet meer in voor de thuisploeg.
  7. tweede helft, minuut 92. Vandendriessche pompt de bal de zestien in. Bolat plukt autoritair. .
  8. tweede helft, minuut 91. Owusu wil zich nog laten zien. Hij zet zich goed door in de zestien, maar mikt hard op Lombaerts.
  9. tweede helft, minuut 91. Bijna laten ze zich achteraan bij Antwerp nog verrassen. Bolat staat goed op te letten en houdt Zivkovic van de aansluitingstreffer.
  10. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Zit er nog een mirakel in voor KVO?