• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent kan thuis nog eens winnen, Thorup begint met 6 op 6

  einde
  21
  1. 44' - Geel - Steeven Willems
  2. 42' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
  3. 42' - Geel - Arnaud Souquet
  4. 36' - Doelpunt - Giorgi Tsjakvetadze (1 - 0)
  5. 34' - Geel - Christophe Diandy
  1. 90+2' - Verv. Brecht Dejaegere door Renato Neto
  2. 86' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 84' - Verv. Stallone Limbombe door Aboubakary Koita
  4. 82' - Verv. Christophe Diandy door Ken Nkuba Tshiend
  5. 80' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  6. 80' - Geel - Nana Asare
  7. 70' - Geel - Francisco Martos
  8. 61' - Verv. Massimo Bruno door Jérémy Perbet
  9. 48' - Doelpunt - Giorgi Tsjakvetadze (2 - 1)
  36'Giorgi Tsjakvetadze1 - 0
  42'Victor Osimhen1 - 1
  48'Giorgi Tsjakvetadze2 - 1

  AA Gent heeft na 3 thuisnederlagen de fans in de Ghelamco Arena eindelijk nog eens geplezierd met een driepunter: 2-1 tegen Charleroi. Tsjakvetadze maakte de 2 Gentse goals. De nieuwe coach Thorup begint met 6 op 6, Gent wordt 5e. Neto maakte na 1,5 jaar zijn rentree.

  Verslag van Gent-Charleroi (2-1)

  AA Gent - Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Meteen na de pauze maakt Tsjakvetadze er 2-1 van. Charleroi herstelt niet meer van die klap en blijft achter met 14 op 36.
  • Man van de Match: Giorgi Tsjakvetadze deed het net twee keer trillen. Hij ging nog op zoek naar een hattrick, maar die kwam er net niet.
  • Opvallende statistiek: Voor AA Gent zijn het de 1e punten in 4 thuiswedstrijden.

  Draak van een eerste helft

  AA Gent kon tegen Charleroi niet rekenen op Odjidja en Verstraete op het middenveld. De afwezigheid van die twee spelbepalende figuren werd pijnlijk duidelijk op het veld. Gent voetbalde slap, Charleroi nog slapper.

   

  Na dik 35 minuten dan toch wat opwinding. Wie toen nog niet in slaap gevallen was, zag dat Penneteau zich volledig verkeek op een vrije trap van Limbombe. Tsjakvetadze was er als de kippen bij om de 1-0 in het doel te tikken.

   

  Lang kon AA Gent niet genieten van zijn voorsprong. Thoelen zag er niet goed uit op een afgeweken bal van Osimhen en zo was alles te herdoen vlak voor de rust.

  Dejaegere zet Marinos te kijk met heerlijke dribbel

  Tsjakvetadze beslist de wedstrijd meteen na de rust

  Meteen na de koffie bracht Tsjakvetadze AA Gent opnieuw op voorsprong. Centraal voor doel werkte hij een strakke voorzet van Limbombe perfect af.

   

  Jaremtsjoek kon de wedstrijd niet veel later helemaal beslissen, maar tikte van dichtbij onbegrijpelijk naast. Gent was baas, maar morste met de kansen. Uitblinker Tsjakvetadze raakte het leer 2x slecht en ook Limbombe kreeg de bal niet voorbij Penneteau van dichtbij.

   

  Aan de overkant was het lang wachten op gevaar. Tien minuten voor tijd liet Osimhen dan toch eens zijn klasse zien. Zijn raket ging voorlangs. Meer zat er niet meer in voor de bezoekers. AA Gent pakt 6 op 6 onder Thorup en is voorlopig 5e.

  Ongelofelijk! Jaremtsjoek mist voor leeg doel

  Thorup: "Hadden meer moeten scoren"

  • Felice Mazzu (trainer Charleroi): "De overwinning is verdiend voor AA Gent. Ze hadden het meeste balbezit en bewogen veel beter dan wij. Onze eerste helft was helemaal niet goed en ook in de tweede helft verdedigden we niet goed. Er zat vandaag duidelijk niet meer in. We hebben geprobeerd en gevochten, maar de tegenstander was beter."
   
  • Jess Thorup (trainer AA Gent): "De drie punten zijn het belangrijkste vandaag. We hebben veel kansen gecreëerd, maar we hadden meer moeten scoren. We hebben niet veel weggegeven. Osimhen is een gevaarlijke spits. Plots was hij daar. Ik keek erg uit naar mijn eerste thuiswedstrijd. Ik ben tevreden over wat ik heb gezien, ook van de fans."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Het hoeft niet meer voor scheidsrechter Alen. AA Gent verslaat Charleroi met 2-1. Jess Thorup begint zo met 6 op 6.
  2. tweede helft, minuut 95. De hoekschop levert geen gevaar op. AA Gent staat dichtbij een tweede opeenvolgende zege.
  3. tweede helft, minuut 95. Plastun moet nog een hoekschop weggeven op een lage voorzet van Nurio. Valt de 2-2 nog?
  4. tweede helft, minuut 94. Osimhen staat helemaal vrij in de zestien. Hij kan opnieuw koppen, maar mikt nu naast. AA Gent bibbert en beeft.
  5. tweede helft, minuut 92. Osimhen kan koppen op een goede voorzet van Marinos. Thoelen laat zich niet verrassen en plukt het leer.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Renato Neto erin, Brecht Dejaegere eruit
  7. tweede helft, minuut 91. De Ghelamco Arena danst en springt. Renato Neto krijgt nog een paar minuten om van zijn terugkeer op het hoogste niveau te genieten. Prachtig moment in Gent.
  8. tweede helft, minuut 90. Dejaegere heeft krampen en kan niet meer verder. Andrijasevic is er als de kippen bij om zijn ploegmaat te helpen. Neto maakt zich klaar om Dejaegere te vervangen.
  9. tweede helft, minuut 89. Nog anderhalve minuut op de klok. Plastun is mee opgerukt op een vrije trap, maar mikt naast met het hoofd. Wat kan Charleroi nog?
  10. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 86