• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem geeft bonus weg en slikt 8e nederlaag op rij

  einde
  32
  1. 45' - Geel - Marvin Baudry
  2. 44' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 0)
  3. 14' - Geel - Theo Bongonda
  1. 90+5' - Doelpunt - Victor Osimhen (3 - 2)
  2. 90+2' - Verv. Thomas Buffel door Florian Tardieu
  3. 90+1' - Geel - Michaël Heylen
  4. 86' - Geel - David Henen
  5. 85' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 2)
  6. 85' - Verv. Massimo Bruno door David Henen
  7. 83' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 2)
  8. 79' - Verv. Adama Niane door Jérémy Perbet
  9. 75' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Ali Gholizadeh
  10. 73' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (1 - 1)
  11. 66' - Geel - Stergos Marinos
  12. 55' - Verv. Erdin Demir door Chris Bedia
  13. 51' - Geel - Damien Marcq
  44'Cristian Benavente1 - 0
  73'Hamdi Harbaoui1 - 1
  83'Hamdi Harbaoui1 - 2
  85'Victor Osimhen2 - 2
  90+5'Victor Osimhen3 - 2

  Zulte Waregem heeft ook zijn opdracht in Charleroi niet tot een goed einde kunnen brengen. In 10 dolle minuten verkwanselde de ploeg van Francky Dury een kostbare 1-2-voorsprong. Zo blijft Essevee achter met 0 op 24 en staat het nog altijd laatste. Dury: "Als je 8 keer na elkaar verliest, kun je alleen maar zeggen dat dat ongelofelijk slecht is."

  Charleroi - Zulte Waregem in een notendop

  • Man van de Match: Victor Osimhen zette in een knotsgekke slotfase een scheve situatie recht voor Charleroi: van 1-2 naar 3-2.
  • Sleutelmoment: 7 minuten voor tijd leek het broodje van Zulte Waregem gebakken. Maar net na de 1-2 trad wat verslapping op, die uiteindelijk tot de nederlaag leidde.
  • Opvallend: Zulte Waregem leek voor het eerst sinds zijn enige overwinning op 11 augustus op weg naar een eerste puntengewin. Maar het mag dus opnieuw niet zijn.

  Bekijk alle goals uit Charleroi-Zulte Waregem (3-2)

  Charleroi duwt Zulte Waregem achteruit

  Na zeven nederlagen op een rij hoopte Francky Dury op de ommekeer in Charleroi. Zijn bestuur deed alvast zijn duit in het zakje door de supporters gratis mee te nemen met de bus.

   

  De meegereisde Essevee-supporters zagen een sterker Charleroi in de openingsdans. Bossut moest zich al vroeg tonen op een schot van Bruno. Maar voor hetzelfde geld was Zulte Waregem een paar minuten later op voorsprong gekomen als ref Van Driessche een penalty gefloten had voor een tuimeling van Bongonda over het been van doelman Riou.

   

  Daarna was het - voor de rust - weer al Charleroi wat de klok sloeg. Osimhen en Niane hadden geen succes, Benavente wél. Net voor de pauze kreeg hij na een onorthodoxe balbehandeling van Walsh de bal voor zijn voet. Benavente haalde verwoestend uit, Bossut duwde het schot tegen de paal en zo botste het in het net: 1-0 voor de gastheer.

  Het venijn zit - weer maar eens - in de staart

  In de tweede helft begon het tij voor de bezoekers langzaam te keren. Bossut moest Niane eerst wel nog van de 2-0 houden, maar daarna sloeg de motor van Zulte Waregem plots aan.

   

  20 minuten voor tijd ging Marinos aan het shirt van Bongonda hangen en ditmaal wees Van Driessche wél kordaat naar de stip. Harbaoui ontliep zijn verantwoordelijkheid niet en zette Riou op het verkeerde been, 1-1.

   

  Bij Charleroi sloeg de twijfel toe en Zulte Waregem bleef komen. Bongonda miste de 1-2, Harbaoui deed het veel beter. De goaltjesdief haalde van ver uit en liet de bal enig mooi in de winkelhaak verdwijnen. Zo kwamen de bezoekers met nog 5 minuten te spelen op een kostbare voorsprong.

   

  Maar Charleroi toonde veel mentale veerkracht. In de slotfase - en met de 5 minuten extra tijd erbij - plooide het de wedstrijd nog volledig om. Eerst stelde Osimhen gelijk nadat Bossut een deviatie van Perbet weggeduwd had en in de 95e minuut deed dezelfde Osimhen er nog eentje bovenop. De 19-jarige Nigeriaanse huurling van Wolfsburg zette het stadion met zijn 3-2 in lichterlaaie.

  Tweet:

  Reacties:

  • Felice Mazzu (Charleroi-trainer): "In de eerste helft speelden we goed en hadden we meer dan 1 keer kunnen scoren. Voor mij was die 1-0 bij de rust onvoldoende. In de tweede helft veranderde Zulte van systeem en daar hadden we op getraind, maar toch kwamen we er niet meer uit. Op het einde van de wedstrijd moesten we het van ons karakter hebben. Het waren 10 dolle minuten. Dit is goed voor het vertrouwen."
   
  • Victor Osimhen (Charleroi-aanvaller): "Ik sta hier met een geweldig gevoel. De 3-2 is een enorme opluchting, niet alleen voor mij, maar voor heel Charleroi. Ik zal deze wedstrijd nooit meer vergeten. In mijn hele leven niet. Het is prachtig om dit te beleven. Wat een wedstrijd! Ik voel me hier goed, met een goeie coach. Ik ben blij dat ik hem en mijn ploegmaats iets kan teruggeven."
   
  • Francky Dury (ZW-coach): "Het zit dit seizoen echt niet mee. Als je in een knappe tweede helft 1-2 voor komt met de moeilijkste en mooiste goal van het weekend en ook nog eens het beste van het spel hebt, dan moet je minstens met een gelijkspel naar huis rijden. Ik weet niet wat ons bezielt om na die 1-2 plots ruimte weg te geven en niet sterk meer te zijn in de duels. Dit is een serieus schot in onze eigen voet. Dit is al te vaak gebeurd dit seizoen, we kunnen niet naar iemand anders blijven kijken. We gaan met een bijzonder slecht gevoel naar huis. Wat we kunnen doen? Hard werken, he. Als je 8 keer verliest, probeer je nog maar eens op te staan. Dat wordt alsmaar moeilijker, want als je al die nederlagen optelt, kun je alleen maar zeggen dat dat ongelofelijk slecht is."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 3-2. Charleroi wint, Zulte Waregem verliest een achtste keer op rij.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Victor Osimhen van Charleroi. 3, 2.
  3. tweede helft, minuut 94. 3-2! Onvoorstelbaar! Charleroi lijkt alsnog te winnen na een doelpunt van Osimhen.
  4. tweede helft, minuut 94. Niks . Harbaoui krijgt na de hoekschop een schietkans, maar hij mist.
  5. tweede helft, minuut 93. Laatste mogelijkheid. Hoekschop voor Zulte Waregem, in de slotminuut van de match.
  6. tweede helft, minuut 93. De minuten verstrijken. Beide ploegen lijken nog wel zin te hebben in een doelpuntje.
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zulte Waregem, Florian Tardieu erin, Thomas Buffel eruit
  8. Gele kaart voor Michaël Heylen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 90. Weer een kans. Nieuwe kans voor Zulte Waregem: Bedia kapt zich vrij, snijdt naar binnen, maar trapt wild over. Het thuispubliek lacht hem uit.
  10. tweede helft, minuut 90. Extra tijd . We krijgen nog een spannend slot. Er komen 4 minuten bij.