• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe Gent-coach begint met stevige zege aan de kust

  einde
  04
  1. 45+2' - Geel - Sindrit Guri
  2. 44' - Geel - Sander Coopman
  3. 43' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 2)
  4. 18' - Doelpunt - Stallone Limbombe (0 - 1)
  5. 15' - Verv. Birger Verstraete door Anderson Esiti
  6. 13' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  1. 87' - Doelpunt - Stallone Limbombe (0 - 4)
  2. 80' - Geel - Kevin Vandendriessche
  3. 79' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  4. 78' - Verv. Sander Coopman door Richairo Zivkovic
  5. 59' - Doelpunt - Giorgi Tsjakvetadze (0 - 3)
  6. 57' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Aboubakary Koita
  7. 56' - Geel - Franko Andrijaševic
  18'Stallone Limbombe0 - 1
  43'Roman Jaremtsjoek0 - 2
  59'Giorgi Tsjakvetadze0 - 3
  87'Stallone Limbombe0 - 4

  Jess Thorup, de opvolger van Yves Vanderhaeghe bij AA Gent, heeft zijn start niet gemist. In zijn eerste wedstrijd zag de Deen zijn team met 0-4 winnen in Oostende: Limbombe (2), Jaremtsjoek en Tsjakvetadze scoorden. Na een 1 op 12 knoopt Gent weer aan met de zege en sluit het aan bij de top 6.  "Individueel hadden te veel spelers problemen met hun directe tegenstander en dan krijg je kletsen", zegt KVO-trainer Gert Verheyen.

  KV Oostende - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur gaat het laatste greintje hoop vliegen bij Oostende na een blunder van Canesin. Tsjakvetadze kent geen genade en geeft de kustploeg de doodsteek.
  • Man van de match: Giorgi Tsjakvetadze was alomtegenwoordig bij Gent en zal goede punten gescoord hebben bij z’n nieuwe trainer. De Georgiër trof niet alleen raak, hij was ook een continue geseling voor de KVO-defensie en doelman Ondoa.
  • Opvallend: In de laatste 8 duels tegen Oostende kon Gent slechts twee keer winnen van de kustploeg. Ook vorig seizoen pakte het de volle buit in de Versluys Arena.

  Bekijk alle goals uit Oostende-Gent (0-4)

  Limbombe en Jaremtsjoek helpen Gent op weg

  Gent kon een opkikker gebruiken na de 1 op 12 en hoopte op een nieuw elan onder de nieuwe coach Jess Thorup. Maar de Deen leek aanvankelijk geen geluksbrenger. Na amper tien minuten viel Birger Verstraete al geblesseerd uit na een ongelukkig contact met Vanlerberghe.

   

  Maar de Gentse kopzorgen smolten al snel weg toen Limbombe tien minuten later de score opende. Zijn schot week af op Tomasevic en liet Ondoa zo kansloos achter. Meteen het startsein voor een resem Gentse aanvalsgolven. Vooral Tsjakvetadze bezorgde de KVO-defensie grijze haren. Ondoa kon zijn schot nog net met z’n vingertoppen over doel tikken.

   

  Oostende schoot plots wakker en Vanlerberghe zorgde voor één van de hoogtepunten in de eerste helft met een knappe rush op rechts, maar Coopman vergat de actie af te ronden. Kort voor de rust vergat de thuisploeg ook te verdedigen: Souquet schilderde de bal op het hoofd van Jaremtsjoek en die kopte van dichtbij ongehinderd de 0-2 binnen. 

  Vanlerberghe komt ongewild hard in op het been van Verstraete

  Gent heer en meester tegen onmondig KVO

  Birger Verstraete zag in de tweede helft vanaf de Gentse bank hoe zijn team ook na de rust de wedstrijd bleef domineren. Al maakte Oostende het de bezoekers ook niet erg moeilijk. Op het uur leverde Canesin de bal zomaar in bij Tsjakvetadze en die bedankte vriendelijk voor zoveel gulheid: 0-3.

   

  Oostende was een vogel voor de kat, de kustploeg kon op geen enkel moment een vuist maken. Enkel Ondoa was op niveau, de KVO-doelman voorkwam erger met reddingen op schoten van Limbombe en Koita.

   

  Maar ook Gent zelf voorkwam dat de score hoger opliep. Een kwartier voor het einde schotelde Tsjakvetadze Jaremtsjoek z’n 2e van de avond voor, maar die besloot nonchalant naast. Limbombe scoorde wél een 2e keer, maar zijn goal werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Awoniyi.

   

  Kort voor het einde haalde Limbombe toch zijn gram. Ondoa kon de bal niet klemmen na een pegel van Tsjakvetadze en Limbombe was er als de kippen bij om in de herneming te scoren. Stevige entree dus voor coach Jess Thorup, Gent weet na vier wedstrijden zonder zege weer wat winnen is.

  Limbombe scoort, maar aan de viering is nog werk

  KVO-doelman Ondoa maakt ruzie met slinger

  Thorup: "Perfecte start voor mij en m'n team"

  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Dit was een perfecte start. Niet alleen voor mij, maar ook voor het team. Offensief waren we vandaag erg sterk, we hadden zelfs meer goals kunnen scoren. Maar achteraan hebben we ook de nul gehouden, ik kan me niet herinneren dat Oostende kansen gecreëerd heeft. Het was een heel goede wedstrijd. Ik heb vandaag veel geleerd. We hebben nog maar een week samen getraind. We hebben al een aantal kleine veranderingen doorgevoerd. Het belangrijkste was om vandaag een zege te boeken, zowel voor mij, het team als de club. Vertrouwen is erg belangrijk en vandaag hebben we er toch wat opgedaan. Daar kunnen we op voortbouwen. Ons doel is om Play-off I te halen, maar we moeten het stap per stap bekijken."
  • Gert Verheyen (coach KV Oostende): "We zijn tekort geschoten, dat is duidelijk. Het begin was nog wel oké, maar na de eerste goal gingen we meer en meer forceren en risico’s nemen. Gent was veel beter. Individueel hadden te veel spelers problemen met hun directe tegenstander en dan krijg je kletsen. Er waren veel technische fouten. Als 1 of 2 spelers slecht spelen kan een ploeg dat nog verdragen. Als het er te veel worden, dan niet meer. Zeker niet tegen Gent. Niemand was vandaag goed bij ons. Het heeft nu geen zin om naar elkaar te wijzen. Slaag krijgen doet pijn en is voor niemand leuk. We moeten nu gewoon volgende week reageren."
  • Yannick Thoelen (AA Gent): "Dat we vandaag zo gespeeld hebben en veel goals gescoord hebben zal de groep deugd doen. Het is mooie overwinning in Oostende, wat toch altijd moeilijk is. Bij balverlies zetten we meteen druk op de bal en daar had Oostende het toch moeilijk mee. Als Kalinic volgende week nog geblesseerd is, hoop ik opnieuw in doel te staan. Ik denk wel dat ik nu tweede doelman ben, maar het blijft knokken voor je plaats."
  • Laurens De Bock (KV Oostende):  "We hebben het zeker in de tweede helft laten hangen. We waren niet agressief genoeg. We waren nochtans goed aan de wedstrijd begonnen en kwamen ook met goede moed uit de kleedkamer in de tweede helft. Maar naar het einde toe speelden we veel te slap. We hebben de nederlaag volledig aan onszelf te wijten. Er zat niet veel meer in. Het is jammer dat we zoveel doelpunten incasseren. Er was een gebrek aan scherpte in de tweede helft. Gent wou zich ook bewijzen met z’n nieuwe coach natuurlijk."

  Thorup: "Perfecte start voor mij en de ploeg"

  Vanlerberghe: “Ik hoop dat het meevalt voor Verstraete”

  Thoelen: “De accenten van de nieuwe coach waren er al vandaag”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Jess Thorup begint met een klinkende 0-4-overwinning aan zijn avontuur bij Gent. Oostende had niks in de pap te brokken.
  2. tweede helft, minuut 87. Dan toch nummer 2 voor Limbombe. Limbombe heeft dan toch z'n tweede goal van de avond te pakken. Ondoa kan de bal niet klemmen na een pegel van Tsjakvetadze en Limbombe scoort in de herneming: 0-4. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Stallone Limbombe van KAA Gent. 0, 4.
  4. tweede helft, minuut 81. Afgekeurd doelpunt. Limbombe doet er nog een goaltje bij, maar het lachen vergaat hem snel. De VAR komt tussenbeide en keurt de goal af voor voorafgaand buitenspel van Awoniyi. Die zat er nog net tussen bij de assist van Tsjakvetadze op Limbombe. Correcte beslissing.
  5. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 80
  6. tweede helft, minuut 80. De gefrustreerde Vandendriessche schopt Koita onderuit. Hij excuseert zich meteen, maar mag blij zijn dat hij niet van het veld gestuurd wordt. Scheidsrechter Verboomen houdt het bij geel.
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Taiwo Awoniyi erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Richairo Zivkovic erin, Sander Coopman eruit
  9. tweede helft, minuut 77. Zowel Oostende als Gent voeren een wissel door. Bij de thuisploeg ruimt Coopman plaats voor Zivkovic. Bij de bezoekers komt Awoniyi in de ploeg voor Jaremtsjoek.
  10. tweede helft, minuut 73. Jaremtsjoek morst met de kansen. Gent is nu heer en meester, maar vergeet de score op te drijven. Tsjakvetadze verovert de bal en schotelt Jaremtsjoek de 0-4 voor, maar die besluit nonchalant naast. .