• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk maakt een eind aan de ongeslagen reeks van STVV

  einde
  31
  1. 45+1' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (2 - 1)
  2. 30' - Verv. Brendan Hines-Ike door Larry Azouni
  3. 25' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 1)
  4. 24' - Verv. Casper de Norre door Ibrahima Sankhon
  5. 7' - Doelpunt - Daichi Kamada (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Alexis De Sart door Alexandre de Bruyn
  2. 83' - Doelpunt - Kanu (3 - 1)
  3. 77' - Verv. Felipe Avenatti door Kanu
  4. 71' - Geel - Julien De Sart
  5. 66' - Verv. Jovan Stojanovic door Charilaos Charisis
  6. 59' - Verv. Ibrahima Sankhon door Elton Acolatse
  7'Daichi Kamada0 - 1
  25'Jovan Stojanovic1 - 1
  45+1'Jovan Stojanovic2 - 1
  83'Kanu3 - 1

  KV Kortrijk heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. KVK won van Sint-Truiden, dat vijf matchen op rij niet had verloren.

  KV Kortrijk - STVV in een notendop:

  • Man van de match: Nog voor de rust zette Kortrijk een achterstand om in een voorsprong dankzij twee treffers van Jovan Stojanovic. De Serviër hield twee keer het hoofd koel en zette zijn team op weg naar een verdiende overwinning.
  • Sleutelmoment: De tweede van die treffers viel in de extra tijd van de eerste helft, die evenwichtig was. Na de pauze kon STVV geen vuist meer maken en speelde Kortrijk de wedstrijd volwassen uit.
  • Opvallend: Op een week na was het al 6 maanden geleden dat Kortrijk nog eens kon winnen in eigen huis. Met die reeks is al afgerekend. De laatste clean sheet in het Guldensporenstadion dateert wel nog van maart.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - STVV (3-1)

  Stojanovic trapt Kortrijk op en over STVV

  Sint-Truiden was na een 13 op 15 de ploeg in vorm en vertaalde dat ook in een sterke openingsfase. De bezoekers eisten de bal al snel op en werden daarin goed geholpen door de vele slordige passes bij Kortrijk.  Al na 7 minuten werd zo’n misser afgestraft toen de bezoekers de bal in twee tikken voor doel kregen. Kamada kapte naar zijn linker en plaatste de bal enig mooi naast de paal in de verste hoek.

   

  Zelfs het uitvallen van Casper De Norre leek de bezoekers niet te doen wankelen, want ook met 10 tegen 11 werd STVV niet in verlegenheid gebracht. Net wanneer ze weer met 11 op het veld stonden, viel de tegentreffer dan toch. D’Haene tikte de bal heerlijk in de loop van Stojanovic, die Kenny Steppe verschalkte en de bordjes in evenwicht hing.

   

  Kortrijk werd naar voren geschreeuwd door de thuisaanhang en dat leverde vlak voor bijna de 2-1 op. Deze keer werd Avenatti door de verdediging geloodst, maar de Uruguayaan tikte de bal te ver voor zich uit om de bal over Steppe te liften. In de extra tijd viel het tweede thuisdoelpunt dan toch. Steppe kreeg een schot van De Sart niet onder controle en Stojanovic was goed gevolgd om zijn ploeg met een voorsprong de kleedkamer in te sturen.

  Kortrijk boekt eerste thuiszege in half jaar

  Zo gretig de thuisploeg de eerste helft afsloot, zo begon het ook aan de tweede partij. De eerste grote kans was er dan ook een voor KVK, maar Avenatti kwam te laat om de voorzet van Ouali te beroeren. Sint-Truiden kon nog eens dreigen met een voorzet van de ingevallen Acolatse. De bal kwam perfect in de voeten van Endo, die de gelijkmaker op een ploegmaat knalde.

   

  Kortrijk liet de bal aan de bezoekers en kwam er van tijd tot tijd nog eens gevaarlijk uit. Tien minuten voor tijd mikte Mboyo de bal langs de verkeerde kant van de kruising. Enkele minuten later was het dan toch raak wanneer Steppe de inzet van Ouali in de voeten van Kanu duwde. De Braziliaan nam het geschenk in dank af en zette de 3-1 op het scorebord.

   

  In de absolute slotfase mikte Ouali een vierde treffer nog recht op de vuisten van Steppe, maar dat bleek niet meer dan een voetnoot te zijn. Kortrijk wint zo voor het eerst sinds 28 april nog eens voor eigen volk en springt zo naar de 8e plek. STVV blijft voorlopig nog 6e, maar kan morgen nog bijgehaald worden door Gent.

  De Boeck: "Moeten op voorhand kleine wedstrijd buiten stadion spelen"

  Glen De Boeck (coach KV Kortrijk): “Ik denk dat we de volgende keer een kleine wedstrijd moeten spelen naast het stadion. Dan kunnen we daarin een tegendoelpunt slikken en wakker worden voor de echte wedstrijd begint. Ik moet mijn groep wel feliciteren voor de reactie nadien. In de tweede helft krijgen we geen enkele kans nodig, maar we vergeten de wedstrijd zelf wel dood te doen.”

   

  Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): “Deze zege doet heel veel deugd. We hebben er lang op moeten wachten. We mogen misschien zeggen dat het niet onze beste thuiswedstrijd was, maar ik vind dat we zeker in de tweede helft heel weinig hebben weggegeven. Het is nu veel te vroeg om al te spreken over PlayOff 1. Als we nu nog 19 wedstrijden winnen, zitten we er in, zeker?

  VIDEO: Endo trapt dé kans op 2-2 tegen ploegmaat Boli

  Brys: "Kenmerkend dat we eigen gelijkmaker voorkomen"

  Marc Brys (coach STVV): “Ik denk dat we de wedstrijd helemaal in handen hadden. De blessure van Casper was een sleutelmoment omdat we daar moesten knutselen door een gebrek aan een alternatief. Dan vallen er twee vermijdbare doelpunten. Na de rust proberen we wat te forceren, maar grote kansen kwamen er niet meer. Het is dan kenmerkend dat we zelf in de weg lopen bij een zeldzame kans op 2-2.”

   

  Kenny Steppe (STVV): “Het is nooit leuk om te verliezen. We begonnen nochtans heel goed aan de wedstrijd en spelen de beste 20 minuten van het seizoen. In de paar minuten dat we met 10 stonden na de blessure van Casper groeide het vertrouwen van Kortrijk en begonnen wij slordiger te voetballen. De coach heeft er tijdens de rust op gehamerd om rustig te blijven en goed op te bouwen. We hebben dat geprobeerd, maar nadat de 3-1 valt, was de wedstrijd gespeeld.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. KV Kortrijk draait een achterstand nog om en boekt een eerste thuisoverwinning in zes maanden tijd. Twee treffers van Stojanovic voor de rust en een late 3-1 van Kanu bezorgen Kortrijk een verdiende zege.
  2. tweede helft, minuut 92. Ouali mikt de 4-1 op Steppe! Ouali krijgt de uitgelezen kans om de score nog wat aan te dikken, maar trapt recht op de vuisten van Steppe.
  3. tweede helft, minuut 88. Ouali zoekt en vindt de een-twee met Mboyo en zoekt Kanu aan de tweede paal. Jammer genoeg voor de Fransman wordt zijn voorzet nog net onderschept.
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Alexandre de Bruyn erin, Alexis De Sart eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Kanu doet de boeken toe. Ouali ziet zijn poging nog gekeerd worden, maar Kanu is goed gevolgd om de 3-1 in twee tijden voorbij Steppe te trappen. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Kanu van KV Kortrijk. 3, 1.
  7. tweede helft, minuut 80. Mboyo laat de 3-1 liggen. Mboyo slalomt vlotjes langs Teixeira en viseert de winkelhaak met zijn poging, maar de bal zeilt ruim een meter nast. De kleine Pélé had de wedstrijd zomaar op slot kunnen doen.
  8. tweede helft, minuut 80. Botaka dropt de bal goed in het pak, maar Boli staat niet in evenwicht wanneer hij kopt en dus kan Kaminski de bal ook rustig plukken.
  9. tweede helft, minuut 79. Julien De Sart kan oprukken en legt aan, maar deze keer mikt hij de bal niet tussen de palen.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Kanu erin, Felipe Avenatti eruit