• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren boekt 1e zege en kan weer wat rustiger ademen

  einde
  03
  1. 45' - Geel - Apostolos Vellios
  2. 39' - Doelpunt - Jur Schryvers (0 - 2)
  3. 30' - Geel - Noe Dussenne
  4. 26' - Geel - Milan Massop
  5. 11' - Doelpunt - Apostolos Vellios (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Lamine Ndao
  2. 84' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Lamine Ndao
  3. 74' - Doelpunt - Nana Opoku Ampomah (0 - 3)
  4. 71' - Verv. Denzel Jubitana door Louis Verstraete
  5. 68' - Verv. Benjamin van Durmen door Manuel Benson
  6. 56' - Geel - Frank Boya
  11'Apostolos Vellios0 - 1
  39'Jur Schryvers0 - 2
  74'Nana Opoku Ampomah0 - 3

  Waasland-Beveren en zijn coach Yannick Ferrera hebben een cruciale driepunter behaald tegen rechtstreekse concurrent Moeskroen. De thuisploeg rechtvaardigde 90 minuten lang zijn laatste plaats in het klassement.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Waasland-Beveren (0-3)

  Moeskroen-Waasland-Beveren in een notendop

  • Man van de Match: Enkel en alleen al voor zijn wondermooie lob in de tweede helft verdient Nana Ampomah de titel van Man van de Match. Vanaf ongeveer 45 meter verschalkte hij doelman Butez, die te ver uit zijn doel stond.
  • Sleutelmoment: Voor de rust besloot de VAR om alsnog in te grijpen na een overtreding van Massop in de zestien. Scheidsrechter Put bekeek de beelden en gaf strafschop. Op dat moment stond het nog 0-1 en kon Moeskroen gelijkmaken, maar Mohamed miste. Nadien kreeg de thuisploeg het deksel op de neus.
  • Opvallend: Pas op de negende speeldag kan Waasland-Beveren zijn eerste competitiezege pakken. Na 5 keer gelijk te spelen en 3 nederlagen pakt het eindelijk eens een driepunter. 

  Mohamed mist strafschop, Moeskroen krijgt deksel op de neus

  Vooraf was het voor Waasland-Beveren, en vooral voor coach Yannick Ferrera, een wedstrijd op het scherp van de snede. Met nog geen enkele zege dit seizoen bengelde het maar net boven de laatste plek. Ook voor rode lantaarn Moeskroen was het een levensbelangrijk duel, maar enkel de bezoekers leken het begrepen te hebben. 

   

  Waasland-Beveren kwam al na een dikke tien minuten op voorsprong na een rake kopbal van ex-Lierse-huurling Vellios. De Griek zette de 0-1 op het scorebord, de meegereisde supporters mochten de sirtaki gaan dansen. Moeskroen kreeg een strafschop na ingrijpen van de VAR, maar benutte de kans niet: Mohamed miste, Roef redde. 

   

  Die misser zou Moeskroen nog zuur opbreken, want zes minuten voor rust verdubbelde Schryvers de score met zijn eerste doelpunt in de hoogste klasse: 0-2.  

  VIDEO: Ampomah lobt bijna vanaf de middenlijn prachtig binnen

  Prachtgoal Ampomah enige lichtpunt na rust

  Na de rust was het tijd voor de thuisploeg om de rug te rechten, en even leek het erop dat ze dat ook zouden doen. Pierrot kwam na een minuut spelen in de tweede helft dichtbij de aansluitingstreffer, maar het mocht niet zijn voor de rode lantaarn. 

   

  Nadien volgde een kansarme wedstrijd met een ontgoochelend Moeskroen. Waasland-Beveren liet de bal aan de thuisploeg, dat daar maar bitter weinig mee wist aan te vangen. Op enkele verloren voorzetten en mislukte passes na, bracht het niet veel op de mat.

   

  Toen de supporters van Waasland-Beveren stilaan begonnen in te dommelen, werden ze opgeschrikt door een wondermooie goal van Ampomah. De Ghanees zag Butez te ver uit zijn doel staan en had iets heel moois in gedachten. Vanaf ongeveer 45 meter lobte hij de bal heerlijk tegen het net. 

   

  Dat was meteen het laatste hoogtepunt uit de wedstrijd, die op een 0-3-voorsprong voor Waasland-Beveren eindigde. Moeskroen blijft hopeloos op de laatste plek in het klassement hangen, met 4 punten uit 9 wedstrijden.

  Ferrera: "Niet opgelucht, wel heel fier"

  • Yannick Ferrera: "Ik ben niet opgelucht, ik ben wel heel trots op hetgeen onze spelers laten zien hebben vandaag. Ze hebben maturiteit getoond, wat ze niet deden in het verleden. We konden nog 3 uur spelen in de tweede helft en nog steeds geen doelpunt tegen krijgen. Iedereen heeft zijn inspanningen geleverd, wat geloond heeft. Ik heb nooit twijfels gehad over mijn spelers, onze relatie is vanaf dag één al goed geweest. Dat zal tot het einde zo zijn. Nu moeten we echt vieren en vertrouwen halen uit deze wedstrijd, al moeten we niet denken dat we vanaf nu alles gaan winnen."
  • Davy Roef:  "Dit doet verschrikkelijk veel deugd, we hebben er lang op moeten wachten. Vandaag moesten we met ons hart spelen en dat heeft iedereen gedaan. Daarop hebben we de hele week lang gehamerd. Het was een mooie overwinning, als we onze strijdlust bekijken ook een verdiende zege. Hopelijk kunnen we nu doorgaan op dit elan, we moeten alles wat we hebben, op het veld achterlaten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Einde! Waasland-Beveren pakt zijn eerste competitiezege op het veld van Moeskroen. Ampomah zorgde na de rust nog voor de 0-3 met een prachtgoal.
  2. tweede helft, minuut 90. We krijgen 2 minuten extra tijd.
  3. Gele kaart voor Lamine Ndao van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 89
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Waasland-Beveren, Lamine Ndao erin, Nana Opoku Ampomah eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Benson bekogelt Roef met een zwieper, maar echt gevaarlijk is het schot niet. Roef redt in twee tijden.
  6. tweede helft, minuut 82. Het regent nu slechte passes bij Moeskroen. Het lijkt de handdoek al in de ring te gooien met nog 10 minuten te spelen. Of krijgen we nog een mirakel op Le Canonnier?
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Nana Opoku Ampomah van Waasland-Beveren. 0, 3.
  8. tweede helft, minuut 74. Prachtig doelpunt Ampomah! Wat een doelpunt voor Waasland-Beveren! Ampomah ziet Butez ver uit zijn doel staan en verschalkt de Fransman met een wondermooie lob. Moeskroen lijkt nu helemaal uitgeteld.
  9. tweede helft, minuut 71. Lusteloos Moeskroen. Het geloof bij Moeskroen lijkt bij momenten ver te zoeken. Het heeft wel het meeste balbezit in de tweede helft, maar de aanvallende impulsen zijn ver te zoeken. Bakic legt nog eens aan voor een schot(je), zijn poging belandt ergens, maar nergens.
  10. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Waasland-Beveren, Louis Verstraete erin, Denzel Jubitana eruit