• home
 • video
 • pas verschenen

  Hattrickheld Wesley wijst Club de weg tegen weerloos AA Gent

  einde
  04
  1. 37' - Geel - Ruud Vormer
  2. 33' - Doelpunt - Arnaut Danjuma Groeneveld (0 - 1)
  3. 32' - Geel - Benoît Poulain
  1. 90' - Geel - Dylan Bronn
  2. 82' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 4)
  3. 78' - Verv. Siebe Schrijvers door Sofyan Amrabat
  4. 75' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 3)
  5. 75' - Verv. Thibault Vlietinck door Dion Cools
  6. 73' - Verv. Franko Andrijaševic door Stallone Limbombe
  7. 71' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Dennis
  8. 68' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  9. 65' - Verv. Arnaud Souquet door Jean-Luc Dompé
  10. 54' - Geel - Thibault Vlietinck
  11. 50' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 2)
  33'Arnaut Danjuma Groeneveld0 - 1
  50'Wesley Moraes0 - 2
  75'Wesley Moraes0 - 3
  82'Wesley Moraes0 - 4

  AA Gent is op eigen veld met de billen bloot gegaan tegen Club Brugge. De competitieleider swingde naar een ruime 0-4-overwinning, met dank aan een hattrick van Wesley. "In de tweede helft zagen we het Club dat we willen zien, met personaliteit en veel beweging", zegt Ivan Leko.

  AA Gent - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent begint met frisse moed aan de tweede helft, maar krijgt na amper 5 minuten een nieuwe tik wanneer Wesley er 0-2 van maakt. De veer is gebroken en Gent kraakt uiteindelijk helemaal. 
  • Man van de match: Drie goals maken in een Belgische voetbaltopper, het is weinigen gegeven. Wesley Moraes maakte indruk met z’n hattrick, al was ook de aanvoer van uitstekende kwaliteit.
  • Opvallend: Club Brugge evenaart zijn grootste uitoverwinning tegen Gent. Het versloeg Gent al 3 keer eerder met 0-4, al moeten we daarvoor wel terug naar de jaren ’90. Ook in 1994, 1997 en 1998 werd Gent vernederd, toen wel nog in het Ottenstadion.

  Bekijk de goals uit Gent-Club Brugge (0-4)

  Danjuma doet Club dansen

  Geen tijd voor een studieronde, zowel Gent als Club duwden het gaspedaal  meteen diep in. Na amper 7 minuten bood Vlietinck Wesley al bijna de 0-1 aan,  Kalinic besliste er anders over. De doelman moest zich ook tonen op een poging van de bijzonder bedrijvige Danjuma.

   

  Wat stelde Gent daar tegenover? Dreiging met schoten van Jaremtsjoek en Andrijasevic, maar ook een gebrek aan precisie en doeltreffendheid. Was de bal dan toch eens binnen het kader, dan stond Letica pal. Ook achteraan was Gent soms onnauwkeurig , al vergat Danjuma te profiteren.

   

  Iets voorbij het halfuur was de Nederlander wél bij de pinken. Na een indrukwekkende rush op een scherpe counter knalde hij de 0-1 hoog in doel. Gent reageerde met een listig hakje van Andrijasevic en een gevaarlijk voorzet-schot van Asare, maar zij kregen de bal niet binnen het doelkader.

   

  Toen David daar wel in slaagde, was Letica weer de pretbederver voor de thuisploeg met een knappe redding. Kort voor de rust leek Tsjakvetadze dan toch op weg naar de gelijkmaker. Odjidja bracht hem met een splijtende pass alleen voor Letica, maar de Georgiër besloot nipt voorlangs.

  Wesley mept Gent knock-out

  Een 0-1-achterstand goedmaken was Gent al eerder gelukt dit seizoen, maar na amper 5 minuten in de tweede helft werd de opdracht nog wat zwaarder. Danjuma kroop dit keer in de rol van aangever, Wesley maakte er van dichtbij simpel 0-2 van.

   

  Club was plots heer en meester, Kalinic voorkwam erger voor Gent bij kansen voor alweer Danjuma en Vanaken. Bij Gent kregen ze intussen grijze haren van Letica, want zowel Andrijasevic, Odjidja als David kregen de bal niet voorbij de doelman.

   

  Dan was Club een pak doeltreffender. Een kwartier voor het einde schudde Vormer nog eens een heerlijke pass uit z’n sloffen, Wesley bedankte voor zoveel schoonheid en maakte het koeltjes af: 0-3. En de Braziliaan deed er even later nog ééntje bij, met dank aan de Gentse defensie. Cools mocht ongehinderd voorzetten en de al even vrijstaande Wesley maakte z’n hattrick compleet.

  Bronn schoffelt Amrabat onderuit en komt goed weg met geel

  Vanderhaeghe: "Na de 0-2 lieten we de kopjes hangen"

  Na de eerste helft liet niks vermoeden dat Gent op een pandoering afstevende. “Ik denk dat we aan de rust aanspraak maakten op meer. Maar we stonden weer in het krijt en moesten vol aan de bak”, zegt Yves Vanderhaeghe.

   

  “Club is al een heel seizoen erg efficiënt en kort na de rust was het weer prijs. Na de 0-2 lieten we de kopjes een beetje hangen, we hadden geen antwoord meer. We misten de overtuiging in onze tegenaanvallen. We deden niks met onze mogelijkheden en bij Club was het elke keer raak.”

   

  “Als we in de eerste helft één van onze kansen benut hadden, dan kon dit een volledig andere wedstrijd geweest zijn. Op het moment dat we de match onder controle hadden, slikten we weer veel te makkelijk een doelpunt. Kort voor de rust mikt Tsjakvetadze net naast, details maken het verschil.”

   

  “Maar na het tweede doelpunt ging het niet meer om details, iedereen liet zich toen wat gaan. We moeten deze 0 op 6 nu proberen om te draaien met kwalificatie in de beker en een resultaat op Antwerp. We moeten vooruit kijken.”

  Leko: "De tweede helft was fantastisch"

  "De eerste helft was in evenwicht. Gent had meer balbezit, wij misten wat intensiteit en beleving. Groeneveld maakte toen een mooie goal en ook Wesley kreeg nog een grote kans", zegt Ivan Leko.

   

  "De tweede helft was totaal anders. Dat was het Club Brugge dat we willen zien, met personaliteit en veel beweging. We hebben onze momenten gepakt. Het resultaat is misschien groot, maar wel verdiend op basis van de tweede helft. De ploeg is gegroeid en dat wilden we absoluut zien."

   

  Vooral Wesley speelde zich in de kijker. "Het was belangrijk dat Wesley kon scoren, want dat had hij de laatste wedstrijden niet meer gedaan. Hij is belangrijk voor de
  ploeg. Maar het collectief blijft het belangrijkste. Ik ben blij, vooral de tweede helft was fantastisch. Dit geeft extra vertrouwen voor de volgende wedstrijd."

  Vanderhaeghe: "Denk dat de jongens mij nog als coach willen"

  Odjidja: "De kopjes gingen naar beneden in de 2e helft"

  Verstraete: "We moeten allemaal in de spiegel kijken"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Club Brugge deelt een optater van jewelste uit aan Gent. Danjuma zorgde voor de eerste tik en Wesley mepte Gent met een hattrick helemaal tegen het canvas.
  2. Gele kaart voor Dylan Bronn van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 90
  3. tweede helft, minuut 89. Bronn ontsnapt aan rood. Bronn schoffelt Amrabat onderuit en mag niet mopperen dat Lardot het bij geel houdt. De uitsluiting was hier geen verrassing geweest.
  4. tweede helft, minuut 86.
  5. tweede helft, minuut 86. Bij Gent is alle grinta verdwenen, ook in de tribune heeft het Gentse bestuur zich bij de feiten neergelegd. Club kan straks in een zetel naar Anderlecht-Standard kijken.
  6. tweede helft, minuut 83. "Sommige Gent-supporters kunnen het niet meer aanzien en verlaten het stadion.". Tom Boudeweel, Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 83. Stevige pandoering voor Gent. Gent moet de kelk nu tot op de bodem ledigen. Cools mag de bal ongehinderd voorzetten en de al even vrijstaande Wesley krijgt alle tijd om z'n derde goal te maken.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Wesley Moraes van Club Brugge. 0, 4.
  9. tweede helft, minuut 80. Awoniyi kan er toch nog wat spanning in brengen op een uitstekende pass van Tsjakvetadze, maar zijn schot gaat helemaal de mist in. Het wordt een wedstrijd om snel te vergeten voor de Gentse supporters.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Sofyan Amrabat erin, Siebe Schrijvers eruit