• home
 • video
 • pas verschenen

  Trossard tovert met hattrick Genk voorbij Cercle Brugge

  einde
  25
  1. 45' - Geel - Joseph Paintsil
  2. 43' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 2)
  3. 34' - Geel - Arnaud Lusamba
  4. 32' - Doelpunt - Guévin Tormin (1 - 1)
  5. 1' - Doelpunt - Joakim Mæhle (0 - 1)
  1. 87' - Geel - Benjamin Lambot
  2. 87' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  3. 82' - Doelpunt - Leandro Trossard (2 - 5)
  4. 79' - Doelpunt - Leandro Trossard (2 - 4)
  5. 78' - Geel - Danny Vukovic
  6. 77' - Verv. Gianni Bruno door Dylan de Belder
  7. 67' - Verv. Isaac Koné door Adrien Bongiovanni
  8. 62' - Verv. Joseph Paintsil door Dieumerci Ndongala
  9. 57' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 3)
  10. 57' - Verv. Johanna Omolo door Serge Gakpé
  11. 56' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (1 - 3)
  1'Joakim Mæhle0 - 1
  32'Guévin Tormin1 - 1
  43'Leandro Trossard1 - 2
  56'Alejandro Pozuelo1 - 3
  57'Gianni Bruno2 - 3
  79'Leandro Trossard2 - 4
  82'Leandro Trossard2 - 5

  Racing Genk is ook na speeldag 8 ongeslagen. Cercle Brugge maakte het de Limburgers moeilijk met een stevig blok, maar het talent van Trossard brak het verzet.

  Cercle Brugge - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Trossard schildert de 2-4 in de rechterbovenhoek op tien minuten van het einde. Eindelijk is de zege zeker voor Genk.
  • Man van de match: Leandro Trossard scoorde een hattrick. Wat Genk in de combinatie moeilijk lukte, deed hij wel met zijn individueel talent: de Brugse muur slopen. 
  • Opvallend: Dankzij de zege is Racing Genk een clubrecord rijker. Genk is 19 matchen op rij ongeslagen.

  Het verslag van Cercle Brugge-Racing Genk

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge-Genk (2-5)

  Genk scoort al na 25 seconden

  Het was schrikken voor alles en iedereen in het stadion. Genk had net afgetrapt en scoorde bij zijn allereerste aanval. Na 25 seconden schoot Maehle de 0-1 hard en laag voorbij doelman Nardi. Cercle had geen antwoord en liep achter een ongrijpbare bal. Alleen lukte het Genk lang niet om de score te verdubbelen. Samatta kreeg de beste kans, maar duwde een lage voorzet van Maehle over.

   

  Langzaam verslapte Genk zijn greep en Cercle greep een zeldzame kans. Lucumi en Maehle gingen samen naar Bruno en zo was er ruimte voor Tormin om uit een
  scherpe hoek te scoren: 1-1.

   

  De precisie van Trossard hielp vlak voor rust de Brugse muur dan toch een tweede keer te slopen. Trossard trapte zijn vierde van het seizoen laag tussen de benen van een verdediger en perfect in het hoekje.

  Straf! Maehle schiet Genk al na 25 seconden op voorsprong

  Hatrrick Trossard: mooi, mooier, mooist

  Toen Pozuelo op aangeven van Samatta tien minunten na rust de 1-3 scoorde, leek de match gespeeld. Dat was zonder Aidoo gerekend. De verdediger van Genk flaterde door de bal achteraan dom in te leveren en zo kon Bruno de 2-3 maken.

   

  Zo kon Cercle aanklampen en bleef het spannend. Trossard nam die spanning volledig weg in het laatste kwartier. En hoe! Eerst trapte hij knap van net buiten het strafschopgebied in de rechterbovenhoek. Drie minuten later viseerde hij diezelfde hoek, maar dan vanuit een schuine hoek. Mooi, mooier, mooist: een hattrick voor Trossard. We kunnen u enkel aanraden de goals zelf eens te bekijken.

  Bekijk de 3 goals van Trossard

  • Philippe Clement: "Ik heb me tijdens de rust kwaad gemaakt over de eerste tegengoal, maar in de tweede helft zag ik een goede reactie. In het algemeen heb ik veel meer goede dan slechte dingen gezien vandaag. De mooiste goal van Trossard? Er waren twee goal nogal identiek. We trainen daar ook veel op en je ziet hoeveel vertrouwen er bij mijn spelers zit. Want er waren nog mooie goals."
  • Laurent Guyot: "We stonden tegen een ploeg met veel kunde en dan zo een eerste goal slikken, daar heb ik een probleem mee. We wisten dat er een verschil is tussen Genk en wij. Vandaag was de eigenaar van Monaco hier, dat moet extra motivatie geven. Maar de positieve agressiviteit waar ik om gevraagd had, ontbrak. Zo gaven we Trossard, een speler waarvan iedereen zijn kwaliteiten kent, de kans om te scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde match. Cercle kon lang aan aanklampen bij Genk, maar het talent van Trossard maakte het verschil. Eerst bij de 1-2. Daarna bij de beslissende 2-4 en 2-5.
  2. tweede helft, minuut 88. Twee minuten extra tijd. We spelen nog 2 minuten, maar het vet is van de soep bij de thuisploeg. Cercle kan geen vuist meer maken of combinaties op het mat leggen.
  3. Gele kaart voor Benjamin Lambot van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Zinho Gano erin, Mbwana Samatta eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Leandro Trossard van KRC Genk. 2, 5.
  6. tweede helft, minuut 82. Wat! een!! goal!!! Trossard maakt zijn derde goal en elke keer worden ze mooier. Hij vangt een te verre voorzet op en schildert de bal dan van schuin voor doel in de verste hoek. Fantastisch!!
  7. tweede helft, minuut 80. Nardi moet zich reppen om de 2-5 te voorkomen. Hij moet een schot van Ndongala lossen en de bal dreigt over de lijn te hobbelen, maar de doelman is snel genoeg om dat te voorkomen.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Leandro Trossard van KRC Genk. 2, 4.
  9. tweede helft, minuut 78. Trossard met zijn tweede parel: 2-4. Daar is de tweede van de avond voor Trossard, zijn vijfde van het seizoen. Trossard mikt de bal van net buiten het strafschopgebied prachtig in de rechterbovenhoek.