90+1'

Club Brugge heeft een makkelijke zege behaald aan de Gaverbeek.  Twee goals van Zulte Waregem in een gekke slotfase kunnen niet verdoezelen dat Essevee met 5 op 18 zijn start heeft gemist.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Club Brugge (2-5)

Zulte Waregem - Club Brugge in een notendop

• Man van de match:  Zulte Waregem legde Club Brugge niet veel in de weg in deze wedstrijd, dus veel moeite moesten de bezoekers niet echt doen. Toch viel kersvers Rode Duivel Hans Vanaken opnieuw in positieve zin op. Hij was in bijna elke Brugse aanval betrokken en bekroonde zijn prestatie net niet met een goal.
  • Sleutelmoment: Al na 3 minuten moet Sammy Bossut zich een eerste keer omdraaien. Zulte Waregem begint de wedstrijd met een achterstand na een owngoal van Florian Tardieu.
  • Opvallend: Ondanks de grote achterstand toonden de mannen van Franky Dury wel weerbaarheid in de tweede helft. Die vechtlust zorgde nog voor 2 Waregemse eerredders.

Zulte al voor de rust tegen het canvas

Een ontstellend zwak Zulte Waregem stond bij de rust al 0-3 achter. Club Brugge moest niet aandringen om voorsprong te komen, want al na 3 minuten verwerkte Tardieu een lage voorzet van Club-kapitein Vormer in eigen doel: de landskampioen meteen in een zetel.

Ondanks het overwicht van de bezoekers duurde het nog tot minuut 26 vooraleer Club zijn voorsprong kon verdubbelen. Bedia trok domweg Mitrovic neer in het eigen strafschopgebied en liet Laforge geen keus: de bal ging op de stip.

Rezai zette zich achter de bal en deed niet moeilijk: een pegel rechtdoor en Club verdubbelde zijn voorsprong. Nadat “kopbalspecialist” Dennis 5 minuten voor de koffie de bezoekers op 0-3 had gezet, leek de wedstrijd gespeeld.

Doelpuntenkermis aan beide kanten na de rust

In de tweede periode rechtte de thuisploeg ietwat de rug, maar toch was het de landskampioen die als eerste de weg naar het doel vond. Danjuma pegelde vanop 20 meter knap in de rechterbenedenhoek en vervolledigde het Brugse klavertje vier.

Zulte Waregem-coach Franky Dury kon het niet meer aanzien en bracht zijn aanvallende jokers Buffel en Bongonda in het veld. Die wissels rendeerden pas 10
minuten voor tijd, nadat Hans Vanaken de 0-5 drie keer aan de voet had gehad.

In minuut 80 blunderde Amrabat waar hij niet hoorde te blunderen. Veteraan Thomas Buffel liet dat cadeautje niet liggen en prikte binnen: 1-4. De thuisploeg stond nu in vuur en vlam, want even later moest een tweede thuisdoelpunt van Sylla afgekeurd worden voor buitenspel.

In het absolute slot legden Bongonda, met een botsend afstandschot, en Mats Rits, met zijn eerste doelpunt voor Club Brugge, de eindstand vast. Club Brugge springt dankzij de ruime zege voorlopig over Racing Genk naar de eerste plek.

Buffel: "Als doelpunt van Sylla niet was afgekeurd, hadden we misschien nog een kans"

Thomas Buffel was bij 0-4 nog flink gefrustreerd, maar na de wedstrijd (en zijn doelpunt) was de Zulte Waregem-middenvelder meteen rationeel in zijn analyse.

"Brugge was in het begin dominant. We hadden geen antwoord op het inkomen van hun centrale verdedigers. We komen ongelukkig op achterstand en als je dan nog een strafschop tegenkrijgt. Dat is niet goed voor het vertrouwen."

"Tijdens de rust probeerde de trainer positief te blijven, maar meteen krijgen we er nog eentje binnen. Met de wissels hadden we wat meer drang naar voren. We probeerden nog grinta te tonen. Dat moeten we wel doen in een thuismatch."

"We scoren dan toch en als dat doelpunt (van Sylla, red.) niet afgekeurd wordt, maken we misschien nog een kans. Maar goed, de score was nog iets te hoog."

Vanaken: "Heel gelukkig dat ik mijn land mag vertegenwoordigen"

Hans Vanaken speelde een puike wedstrijd, maar zag zijn team na de 0-4 alsnog in de problemen komen. "Normaal mag dat niet. Die laatste tien minuten zijn we niet scherp genoeg en dat is ons minpuntje deze match."

"Want daarvoor moesten we al 0-5 en 0-6 maken, en dan is het helemaal afgelopen. Maar al bij al, als je 2-5 wint op Zulte Waregem, hebben we het goed gedaan."

Vanaken had zelf tot 3 keer toe een doelpunt aan de voet. "Bij de eerste kan Buffel de bal met zijn hoofd keren, en die laatste valt op de lat. Het is jammer dat ik niet kon scoren, maar ik ben blij dat we de 3 punten konden pakken."

"Mijn selectie voor de Rode Duivels? Heel mooi. Het is een hele talentvolle groep, dus het is moeilijk om erbij te geraken. Ik heb altijd proberen te blijven presteren bij Club en dan kan het eens lukken dat je erbij bent. Ik ben heel gelukkig dat ik mijn land mag vertegenwoordigen."

Walsh: "Iedereen kwam tekort"

Dury: "Ik vind Club Brugge nog sterker dan vorig jaar"

Leko: "Club Brugge zal de komende weken nog beter worden"

22:23

Einde wedstrijd

Laforge maakt er een eind aan. Club had zijn schaapjes al na de eerste helft op het droge en diepte de voorsprong bij het begin van periode 2 nog uit. Zulte Waregem-invallers Buffel en Bongonda zorgden voor de Waregemse eerredders, Rits maakte met zijn eerste goal voor de landskampioen de doelpuntenkermis compleet: 2-5.
90+2'

Doelpuntenkermis: Rits maakt er 2-5 van!

Mats Rits is goed gevolgd en kan een rebound voorbij Bossut in doel verwerken. Wat een doelpuntenkermis!
90+1'
90+1'

90'

Daar is toch de 2-4!

Bongonda poeiert het leer doel en verschalkt Letica. De botsende inzet van de flukse Zulte Waregem-aanvaller viel te stuiten, maar de Kroaat grabbelt naast de bal.
90'

Gefrustreerd Waregem

Zulte Waregem wil op zijn elan doorgaan en zoekt de 2-4. De thuisspelers willen het zo graag dat ze bij elke fout de pijlen op scheids Laforge richten. Eerst kreeg Buffel geel, nu vliegt ook Sandy Walsh op de bon.
89'
86'
85'
85'

Goal Sylla afgekeurd!

Even leek Sylla Zulte Waregem op 2-4 te zetten, maar de VAR fluit de thuisploeg terug. Sylla stond buitenspel op de voorzet van Buffel.
84'
81'

Buffel met de eerredder!

Amrabat blundert waar hij niet mag blunderen: net voor de eigen zestien. Buffel neemt het cadeautje dankbaar aan en verschalkt Letica: 1-4!