• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard sloopt stug Sint-Truiden in het slot

  einde
  32
  1. 45+2' - Geel - Collins Fai
  2. 30' - Geel - Roman Bezus
  3. 17' - Doelpunt - Roman Bezus (1 - 1)
  4. 17' - Verv. Sébastien Pocognoli door Luis Pedro Cavanda
  5. 7' - Doelpunt - Collins Fai (1 - 0)
  1. 90+7' - Verv. Renaud Emond door Zinho Vanheusden
  2. 90+3' - Doelpunt - Renaud Emond (3 - 2)
  3. 90+3' - Geel - Elton Acolatse
  4. 80' - Doelpunt - Christian Luyindama (2 - 2)
  5. 78' - Verv. Cristian Ceballos door Samuel Asamoah
  6. 70' - Verv. Moussa Djenepo door Orlando Sá
  7. 69' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 2)
  8. 68' - Verv. Roman Bezus door Elton Acolatse
  9. 56' - Geel - Mehdi Carcela-González
  10. 54' - Geel - Razvan Marin
  11. 52' - Geel - Cristian Ceballos
  7'Collins Fai1 - 0
  17'Roman Bezus1 - 1
  69'Yohan Boli1 - 2
  80'Christian Luyindama2 - 2
  90+3'Renaud Emond3 - 2

  Standard heeft niet zonder moeite STVV geklopt. De bezoekers uit Sint-Truiden stevenden af op hun vijfde gelijkspel, maar in de toegevoegde tijd scoorde Emond het winnende doelpunt. De thuisploeg is zo voorlopig tweede in de stand. 

  Bekijk de goals uit Standard - STVV (3-2)

  • Sleutelmoment: Standard heeft na de 1-2 niet de inspiratie om STVV uit verband te spelen. Een simpele voorzet en een loeiharde kopbal brengen de Luikenaars toch langszij en wakkeren het vuur bij de fans helemaal aan.
  • Man van de match: Christian Luyindama is een beest. De Congolees moet zowat de sterkste voetballer op onze velden zijn, maar er is nog werk aan. Kan Preud'homme deze ruwe diamant slijpen tot een echt Luiks kroonjuweel?
  • Opvallend: Sint-Truiden leek op weg naar een vijfde gelijkspel, maar mede door een portie pech liep het op het einde toch nog tegen een nederlaag aan. Dat moet hard aankomen bij coach Brys en zijn manschappen.
  • Tegenvaller: Pocognoli moest na een kwartier het veld al verlaten. De aanvoerder van Standard heeft waarschijnlijk een scheurtje in zijn adductoren.

  Verslag van Standard - STVV (3-2)

  Blunder Ochoa speelt Standard parten

  Sint-Truiden begon vol goede moed, maar moest terugplooien toen Standard de motor aanzwengelde. De thuisploeg schoof steeds verder op en vertaalde het overwicht snel in een doelpunt. Carcela schudde op heerlijke wijze enkele mannetjes af, Fai schoof zijn afgeweken schot vanuit een scherpe hoek onder Steppe.

   

  Daarmee leek het grootste deel van het werk al opgeknapt voor Standard, maar dat was buiten Ochoa gerekend. De Luikse doelman legde de bal zomaar in de voeten van Bezoes en de Oekraïner bedankte door hem in het lege doel te scheppen. Meteen was STVV gelanceerd en moesten ze bij Standard de deur dichtdoen voor Ceballos en Boli.

   

  Beide ploegen waren daarna ongeveer even gevaarlijk, al slopen er wel vaak slordigheden in het voetbal. De nonchalance was vooral merkbaar bij Carcela, die enkele slappe schoten afleverde. Een deviatie van Boli en een kopstoot van Luyindama waren dan weer wél gevaarlijk.

  VIDEO: Alle middelen worden bovengehaald om een losgekomen doelnet te herstellen

  Onzichtbare Emond klaart de klus

  De tweede helft volgde aanvankelijk het scenario van de eerste. Standard probeerde Sint-Truiden te overrompelen, maar deze keer gaven de Limburgers geen krimp. Achterin zat de zaak stevig in elkaar en er was amper een opening te bespeuren.

   

  Op een schotje van Cavanda en een dreigende voorzet van Fai na was er niet veel te beleven. Net toen de inspanningen hun tol leken te eisen bij de bezoekers, sloeg de bliksem in. De pas ingevallen Acolatse bediende Boli en die trof tussen twee bewakers raak. Op de Truiense bank voelden ze de eerste driepunter al naderen, zeker omdat Standard inspiratie miste.

   

  Tien minuten voor tijd dook Luyindama dan nog eens op vooraan. De Congolees kopte de voorzet van Marin staalhard via de paal binnen en gaf zo het startschot voor een Luiks slotoffensief. STVV klampte zich vast aan het gelijkspel, maar moest toch toegeven. Emond had meeval toen hij zich voorbij Steppe wroette, dan pech toen hij de paal trof, maar kroonde zich in de herneming toch tot matchwinnaar.

  VIDEO: Een dribbel van Djenepo gaat knullig mis

  Preud'homme: "Luyindama heeft het vuur in de ploeg gebracht"

  • Michel Preud'homme (coach Standard): "We begonnen goed, maar na het tegendoelpunt begonnen we te twijfelen", zag Preud'homme. "STVV bezorgde ons problemen met zijn veldbezetting. Pas na de rust vonden we een oplossing. Als je een dominante ploeg wil worden, moet je dit proces meemaken. Ik zeg niet vaak iets over individuele prestaties, maar Luyindama heeft het vuur in onze ploeg gebracht."
  • Marc Brys (coach STVV): "We hadden in de eerste helft de juiste intenties. We wilden absoluut voetballen en kansen creëren. In de tweede helft komen we mooi op voorsprong en dan komt er uiteraard veel druk van Standard. We hebben weinig weggegeven, maar ze gebruikten hun flanken: dat is gestalte kracht en wat meeval. We hebben de wedstrijd goed aangepakt en verdienden meer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Vervanging bij Standard, Zinho Vanheusden erin, Renaud Emond eruit
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Met bijzonder veel moeite heeft Standard drie punten thuis gehouden. Sint-Truiden bood veel meer weerwerk dan verwacht en zwichtte pas diep in de toegevoegde tijd: 3-2 na een boeiende pot voetbal op Sclessin.
  3. tweede helft, minuut 94. Dan toch nog! Emond botst half op Steppe. De bal hobbelt eerste tegen de paal, maar in de herneming hamert de spits de bal zowat door de vallende De Petter heen in het doel. Randje buitenspel, maar de goal telt.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Renaud Emond van Standard. 3, 2.
  5. Gele kaart voor Elton Acolatse van STVV tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 93. Elke seconde telt. Acolatse trapt de bal weg na het fluitsignaal en krijgt daarvoor een kaartje.
  7. tweede helft, minuut 92. Het worden lange extra minuten voor Sint-Truiden. De energie bij de bezoekers vloeit stilaan helemaal weg.
  8. tweede helft, minuut 91. VAR komt tussen. Lambrechts staat in overleg met de VAR en gaat een fase opnieuw bekijken. Bij STVV zijn ze woest, want dit kan hen weleens zuur opbreken. Uiteindelijk is er toch niets aan de hand.
  9. tweede helft, minuut 88. Elke Luikse voorzet zoekt de kruin van Luyindama. Weer kan de brede Congolees koppen, maar deze keer heeft hij een duwfout gemaakt.