• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren geeft voorsprong uit handen op het veld van Gent

  einde
  21
  1. 90' - Verv. Lukáš Marecek door Marko Miric
  2. 88' - Verv. Steve de Ridder door Anton Saroka
  3. 87' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (2 - 1)
  4. 87' - Verv. Giorgi Tsjakvetadze door Giorgi Kvilitaia
  5. 80' - Verv. Guus Hupperts door Amine Benchaib
  6. 79' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 1)
  7. 68' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  8. 62' - Verv. Stallone Limbombe door Jean-Luc Dompé
  9. 59' - Doelpunt - José Cevallos (0 - 1)
  10. 58' - Geel - Brecht Dejaegere
  59'José Cevallos0 - 1
  79'Jonathan David1 - 1
  87'Giorgi Kvilitaia2 - 1

  AA Gent heeft het burenduel tegen Lokeren winnend afgesloten. De thuisploeg kwam nochtans op achterstand na een goal van Cevallos. Maar in het slot scoorde Jonathan David zijn 6e doelpunt van het seizoen. Invaller Kvilitaia trok de zege over de streep. Bij Lokeren blijft de crisis duren.

  Bekijk het verslag:

  AA Gent - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 87 komt Giorgi Kvilitaia zijn land- en naamgenoot Giorgi Tsjakvetadze vervangen. Luttele seconden later staat hij op de juiste plaats om de 2-1 in doel te trappen.
  • Man van de match: Jonathan David bekroonde zijn eerste basisplaats met een belangrijk doelpunt, zijn zesde al voor AA Gent.
  • Opvallend: Op speeldag 2 leerde Gent nieuwkomer Jonathan David kennen met een laat doelpunt tegen Zulte Waregem. Vandaag levert Giorgi Kvilitaia op dezelfde manier zijn visitekaartje af.

  VIDEO: Deschacht volgt eerste wedstrijd als speler van Lokeren vanuit de tribune

  Weinig spektakel in flauwe eerste helft

  Lokeren begon zonder diepe spits aan de wedstrijd, maar trok wel als eerste ten aanval. De Ridder en Hupperts dwongen meteen een paar hoekschoppen af, die zonder gevolg bleven.

   

  AA Gent reageerde met een uitstekende vrije trap van Birger Verstraete, gepareerd door de Lokerse doelman De Wolf. Dejaegere duwde de rebound in het zijnet.

   

  Halfweg de eerste helft was Lokeren er ook nog eens dichtbij. Tirpan zette Hupperts alleen op weg naar doel, de Nederlander raakte niet voorbij de goed uitgekomen doelman Thoelen, die inviel voor de geblesseerde Kalinic. Zo bleef het 0-0 na een al bij al teleurstellende eerste helft.

  VIDEO: Vanderhaeghe door het dolle heen na late goal van Gent

  Gent zet scheve situatie nog helemaal recht

  Gelukkig viel er na de pauze wat meer te beleven. Een reeks Gentse hoekschoppen leverden drie kopkansen op voor Plastun, maar die gingen allemaal verloren. Op het uur viel de goal aan de overzijde uit de lucht. Cevallos strafte geknoei van Asare zonder aarzelen af: 0-1.

   

  De tegentreffer leek Gent eindelijk wakker te schudden. Awoniyi en Dejaegere lieten de gelijkmaker nog liggen, de onvermijdelijke David trof tien minuten voor tijd wel raak met het hoofd.

   

  In de slotfase volgde nog een belegering van het Lokerse doel. Na twee missers van Awoniyi was het debutant Kvilitaia, die nog maar net op het veld stond, die de Ghelamco Arena in extase bracht met de 2-1. Gent wint dus, maar trekt toch met de nodige vraagtekens naar Bordeaux.

  De Ridder: "De 2-1 kwam hard aan"

  Vanderhaeghe: "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost"

  • Yves Vanderhaeghe (AA Gent): "De 0-1 heeft ons wakker geschud. We zijn dan een hoger tempo gaan spelen en hebben ook heel wat kansen bij elkaar gespeeld. Dan is het natuurlijk een hele opluchting als je de match ook nog wint. Maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost, want we moeten ook toegeven dat we in de eerste helft te slap en te slordig waren, met weinig inspiratie. Je staat natuurlijk ook tegen een goed georganiseerd blok, dat er nog af en toe goed uitkomt. Uiteindelijk ben ik heel tevreden, ook met de wedstrijd van Bordeaux in het achterhoofd."

    

  • Peter Maes (Lokeren): "In de eerste helft hebben we goed gevoetbald, waardoor we ook niet onder druk kwamen. Maar na de 0-1 zie je dat we toch weer onder druk komen en dat Gent mogelijkheden krijgt. We hebben  proberen te overleven op hard werken, maar dat is niet genoeg. We hadden wel enkele mogelijkheden, maar dan moet je de bal ook tussen de palen krijgen.  De realiteit is dat we nu 1 op 15 hebben, maar je ziet wel dat wij wekelijks stappen zetten, en dat deze groep nu ook met Gent kan wedijveren voor een resultaat. We moeten gewoon verder blijven werken en proberen wat meer rust in de ploeg te krijgen. "

  Verstraete: "Het was een bizarre wedstrijd"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! AA Gent buigt in de slotfase een 0-1-achterstand om tot een 2-1-overwinning. Nieuwkomer Kvilitaia maakte de winning goal.
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KSC Lokeren, Marko Miric erin, Lukáš Marecek eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Er komen nog drie minuten blessuretijd bij. Heeft Lokeren nog iets in de tank zitten?
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KSC Lokeren, Anton Saroka erin, Steve de Ridder eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Kvilitaia valt in en scoort. De Georgiër Kvilitaia staat luttele seconden op het veld als hij na een gepareerd schot van Asare de rebound binnenduwt: 2-1 voor AA Gent, een ijskoude douche voor Lokeren.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Giorgi Kvilitaia van KAA Gent. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Giorgi Tsjakvetadze eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Awoniyi tegen de lat. Gent gaat nu vol op zoek naar de zege. Foket schept de bal op het hoofd van Awoniyi, die van dichtbij tegen de lat kopt. Lokeren kreunt.
  9. tweede helft, minuut 83. Awoniyi mist de 2-1. Plots is Gent daar weer met een pijlsnelle tegenprik. Dompé speelt op het juiste moment Awoniyi aan, maar die raakt niet voorbij De Wolf.