• home
 • video
 • pas verschenen

  Prachtgoal Bjelica goed voor volle buit voor KVO, De Boeck in de penarie

  einde
  12
  1. 41' - Geel - Zarko Tomasevic
  2. 24' - Geel - Abdul Ajagun
  3. 22' - Geel - Elohim Rolland
  4. 10' - Doelpunt - Goran Milovic (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Goran Milovic
  2. 90+4' - Geel 2 - Elohim Rolland
  3. 84' - Verv. Fernando Canesin Matos door Indy Boonen
  4. 84' - Verv. Jovan Stojanovic door Teddy Chevalier
  5. 82' - Doelpunt - Aleksandr Bjelica (1 - 2)
  6. 81' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 1)
  7. 80' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Imoh Ezekiel
  8. 72' - Verv. Sindrit Guri door Richairo Zivkovic
  9. 64' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  10. 63' - Verv. Abdul Ajagun door Kanu
  11. 63' - Geel - Aristote Nkaka
  12. 60' - Verv. Nicolas Rajsel door Aristote Nkaka
  10'Goran Milovic0 - 1
  81'Jovan Stojanovic1 - 1
  82'Aleksandr Bjelica1 - 2

  KV Kortrijk heeft zijn start volledig gemist. Stojanovic maakte dan wel het eerste (zelfgemaakte) doelpunt voor het team van Glen De Boeck dit seizoen, maar die gelijkmaker werd meteen tenietgedaan door de geniale ingeving van Bjelica.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Oostende (1-2)

  Kortrijk - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Nadat Kortrijk tachtig minuten lang had moeten zwoegen om een doelpunt te forceren, geeft KVK het verdiende punt één minuut later alweer uit handen.
  • Man van de match: Goran Milovic vormde samen met Wout Faes een ijzersterke tandem achterin bij een defensief KVO. De Kroaat stond ook aanvallend zijn mannetje, met de 0-1 als resultaat.
  • Opvallend: De goal van Stojanovic is het eerste doelpunt dat Kortrijk zelf weet te scoren dit seizoen. Het doelpunt op de eerste speeldag was een owngoal van Vranjes (Anderlecht).

  Efficiënt Oostende snel op voorsprong

  Kortrijk moest na een 1 op 9 dringend op zoek naar een eerste zege van het seizoen, maar was tegen KVO na tien minuten alweer op achtervolgen aangewezen. Bij een Oostendse hoekschop kon doelman Bruzzese een kopbal van Tomasevic nog pareren, maar de rebound van Milovic ging wel binnen: 0-1.

   

  Het was even wachten op een Kortrijks antwoord, maar halfweg de eerste helft nam KVK de partij toch stevig in handen. Op het halfuur leverde dat bijna de gelijkmaker op, een schicht van Stojanovic spatte uiteen op de kruising.

   

  Oostende kwam er intussen nauwelijks nog uit en beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Een beweeglijke Mboyo waagde ook nog twee keer zijn kans, maar de KVO-defensie hield stand.

  Bjelica legt KV Kortrijk het zwijgen op

  Na de pauze bleef Kortrijk voor de aanval kiezen, al kwam ook Oostende er nog een paar keer gevaarlijk uit. Een plaatsbal van Canesin noopte Bruzzese tot een prima redding.

   

  Daarna was het toch weer één en al Kortrijk, dat uiteindelijk pas tien minuten voor affluiten beloond werd voor de aanvalslust. Stojanovic kopte een perfecte voorzet van D’Haene onhoudbaar voorbij Ondoa: 1-1.

   

  Het thuispubliek voelde dat er nog meer in zat, maar kreeg meteen een ijskoude douche te verwerken. Amper een minuut na de gelijkmaker plaatste Bjelica de 1-2 enig mooi over Bruzzese in doel, tot ongeloof van Glen De Boeck en co. Een ultiem  slotoffensief van Kortrijk, met nog een pegel van Ouali tegen de lat, leverde geen goal meer op.

  VIDEO: De poppetjes gaan aan het dansen met een rode kaart voor Rolland tot gevolg

  Glen De Boeck: "Tevreden ondanks de nederlaag"

  • Glen De Boeck (Kortrijk): "Ondanks het verlies ben ik een tevreden trainer. Ik heb vooraf gezegd dat ik progressie wou zien, en die heb ik ook gezien. Na de 0-1 was het even bekomen, maar wat ik daarna gezien heb, was geweldig. Maar een resultaat heb je niet in de hand, want daar spelen verschillende omstandigheden in mee, en die lagen vandaag niet bij Kortrijk. Het is spijtig van de punten, maar we moeten wel op dit elan verder gaan. Die punten zullen we dan ergens anders moeten gaan halen."

   

  • Gert Verheyen (Oostende): "We hebben een goed eerste halfuur gespeeld, maar daarna waren we het ineens kwijt. We kwamen er voetballend niet meer uit en moesten verdedigen. Na de rust zijn we dan vrij snel overgeschakeld naar twee lijnen, met daar nog één iemand voor, omdat we er niet in slaagden om druk te houden op de bal. Als je alleen verdedigt en de 1-1 binnenkrijgt, ga je dikwijls ook nog de boot in, maar als je hier dan toch nog de winning goal maakt, is dat prachtig. Het was een wereldgoal, zo simpel is dat."

  VIDEO: KV Kortrijk treft tot driemaal toe het doelhout

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Kortrijk-Oostende eindigt op 1-2. De thuisploeg liet een hele reeks kansen onbenut en blijft opnieuw met lege handen achter.
  2. tweede helft, minuut 95. Lepoint naast. Wat een kans nog in de slotseconden! Ouali zwiept voor doel, Lepoint knikt de vrije kopkans een heel eind naast.
  3. Gele kaart voor Goran Milovic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Tweede gele kaart voor Elohim Rolland van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Tweede geel voor Rolland. De poppen gaan even aan het dansen bij een scheidsrechtersbal. Het leidt uiteindelijk tot een tweede gele kaart voor Rolland, die moet gaan douchen.
  6. tweede helft, minuut 91. Vijf minuten extra. Er komen vijf minuten blessuretijd bij. Wat kan Kortrijk nog?
  7. tweede helft, minuut 90. Weer het doelkader. Het mag niet zijn voor Kortrijk. Een geweldig vluchtschot van Ouali lijkt op weg naar de kruising, maar de bal strandt tegen het kader.
  8. tweede helft, minuut 85. Mboyo over. Ondanks de mentale dreun van de 1-2 blijft Kortrijk aanvallen. Een kopbal van Mboyo mist het kader.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Fernando Canesin Matos eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Teddy Chevalier erin, Jovan Stojanovic eruit