2. 81' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 18/08/18 - 20:30
81'
Jovan Stojanovic
81'
1 - 1

KV Kortrijk heeft zijn start volledig gemist. Stojanovic maakte dan wel het eerste (zelfgemaakte) doelpunt voor het team van Glen De Boeck dit seizoen, maar die gelijkmaker werd meteen tenietgedaan door de geniale ingeving van Bjelica.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Oostende (1-2)

Kortrijk - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Nadat Kortrijk tachtig minuten lang had moeten zwoegen om een doelpunt te forceren, geeft KVK het verdiende punt één minuut later alweer uit handen.
  • Man van de match: Goran Milovic vormde samen met Wout Faes een ijzersterke tandem achterin bij een defensief KVO. De Kroaat stond ook aanvallend zijn mannetje, met de 0-1 als resultaat.
  • Opvallend: De goal van Stojanovic is het eerste doelpunt dat Kortrijk zelf weet te scoren dit seizoen. Het doelpunt op de eerste speeldag was een owngoal van Vranjes (Anderlecht).

Efficiënt Oostende snel op voorsprong

Kortrijk moest na een 1 op 9 dringend op zoek naar een eerste zege van het seizoen, maar was tegen KVO na tien minuten alweer op achtervolgen aangewezen. Bij een Oostendse hoekschop kon doelman Bruzzese een kopbal van Tomasevic nog pareren, maar de rebound van Milovic ging wel binnen: 0-1.

Het was even wachten op een Kortrijks antwoord, maar halfweg de eerste helft nam KVK de partij toch stevig in handen. Op het halfuur leverde dat bijna de gelijkmaker op, een schicht van Stojanovic spatte uiteen op de kruising.

Oostende kwam er intussen nauwelijks nog uit en beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen. Een beweeglijke Mboyo waagde ook nog twee keer zijn kans, maar de KVO-defensie hield stand.

Bjelica legt KV Kortrijk het zwijgen op

Na de pauze bleef Kortrijk voor de aanval kiezen, al kwam ook Oostende er nog een paar keer gevaarlijk uit. Een plaatsbal van Canesin noopte Bruzzese tot een prima redding.

Daarna was het toch weer één en al Kortrijk, dat uiteindelijk pas tien minuten voor affluiten beloond werd voor de aanvalslust. Stojanovic kopte een perfecte voorzet van D’Haene onhoudbaar voorbij Ondoa: 1-1.

Het thuispubliek voelde dat er nog meer in zat, maar kreeg meteen een ijskoude douche te verwerken. Amper een minuut na de gelijkmaker plaatste Bjelica de 1-2 enig mooi over Bruzzese in doel, tot ongeloof van Glen De Boeck en co. Een ultiem  slotoffensief van Kortrijk, met nog een pegel van Ouali tegen de lat, leverde geen goal meer op.

Glen De Boeck: "Tevreden ondanks de nederlaag"

• Glen De Boeck (Kortrijk): "Ondanks het verlies ben ik een tevreden trainer. Ik heb vooraf gezegd dat ik progressie wou zien, en die heb ik ook gezien. Na de 0-1 was het even bekomen, maar wat ik daarna gezien heb, was geweldig. Maar een resultaat heb je niet in de hand, want daar spelen verschillende omstandigheden in mee, en die lagen vandaag niet bij Kortrijk. Het is spijtig van de punten, maar we moeten wel op dit elan verder gaan. Die punten zullen we dan ergens anders moeten gaan halen."

• Gert Verheyen (Oostende): "We hebben een goed eerste halfuur gespeeld, maar daarna waren we het ineens kwijt. We kwamen er voetballend niet meer uit en moesten verdedigen. Na de rust zijn we dan vrij snel overgeschakeld naar twee lijnen, met daar nog één iemand voor, omdat we er niet in slaagden om druk te houden op de bal. Als je alleen verdedigt en de 1-1 binnenkrijgt, ga je dikwijls ook nog de boot in, maar als je hier dan toch nog de winning goal maakt, is dat prachtig. Het was een wereldgoal, zo simpel is dat."

90+6'

Afgelopen! Kortrijk-Oostende eindigt op 1-2. De thuisploeg liet een hele reeks kansen onbenut en blijft opnieuw met lege handen achter.
90+5'

Lepoint naast

Wat een kans nog in de slotseconden! Ouali zwiept voor doel, Lepoint knikt de vrije kopkans een heel eind naast.
90+3'

Tweede geel voor Rolland

De poppen gaan even aan het dansen bij een scheidsrechtersbal. Het leidt uiteindelijk tot een tweede gele kaart voor Rolland, die moet gaan douchen.
90+1'

90+1'

Vijf minuten extra

Er komen vijf minuten blessuretijd bij. Wat kan Kortrijk nog?
90'

Weer het doelkader

Het mag niet zijn voor Kortrijk. Een geweldig vluchtschot van Ouali lijkt op weg naar de kruising, maar de bal strandt tegen het kader.
85'

Mboyo over

Ondanks de mentale dreun van de 1-2 blijft Kortrijk aanvallen. Een kopbal van Mboyo mist het kader.
83'
82'

KVO meteen weer voor

Kortrijk heeft amper van de gelijkmaker kunnen genieten. Bjelica verrast KVK-doelman Bruzzese met een geweldige plaatsbal van buiten de zestien meter: 1-2.
82'

Dan toch de gelijkmaker

Kortrijk heeft zijn verdiende gelijkmaker dan toch te pakken. D'Haene schildert de bal op het hoofd van Stojanovic, die van dichtbij hard binnenkopt: 1-1.
81'
1-1
79'

Daar is Imoh Ezekiel

Glen De Boeck gooit nog een troefkaart op tafel: Imoh Ezekiel mag de laatste tien minuten volmaken.
78'

Pech voor Mboyo

Mboyo draait soepel weg van Milovic en viseert de korte hoek, maar de paal staat in de weg voor Kortrijk. Houdt Oostende dit vol tot het laatste fluitsignaal?
74'

D'Haene met buitenkant links

D'Haene verlaat even zijn linkerflank om zelf zijn kans te gaan. Het schot met buitenkant links krult aan de tweede paal over en naast.
72'

"Oostende wordt helemaal op de eigen helft gedrukt. Het is soms een ware belegering."