• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordaankoop van STVV verijdelt perfecte hold-up van Lokeren

  einde
  11
  1. 26' - Geel - Ari Skúlason
  1. 87' - Geel - Omri Ben Harush
  2. 86' - Geel - Mijat Maric
  3. 84' - Doelpunt - Mohamed Buya (1 - 1)
  4. 83' - Verv. José Cevallos door Marko Miric
  5. 82' - Verv. Casper de Norre door Jonathan Legear
  6. 81' - Geel - Mehdi Terki
  7. 78' - Doelpunt - Guus Hupperts (0 - 1)
  8. 74' - Geel - Anton Saroka
  9. 70' - Geel - Lukáš Marecek
  10. 62' - Verv. Ari Skúlason door Guus Hupperts
  11. 62' - Verv. Duckens Nazon door Mohamed Buya
  12. 52' - Verv. Jakov Filipovic door Mickaël Tirpan
  78'Guus Hupperts0 - 1
  84'Mohamed Buya1 - 1

  Lokeren heeft zijn eerste punt van het seizoen geraapt op het veld van Sint-Truiden. Op het veld van STVV zat er zelfs een gevleide driepunter in, maar recordtransfer Buya schonk de thuisploeg toch een gelijkspel. 

  Bekijk de goals uit STVV - Lokeren (1-1)

  STVV - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een minuut na zijn mislukte kopbal krijgt recordaankoop Buya Turay een herkansing. De aanvaller uit Sierra Leone kopt de bal deze keer wel tegen de touwen en voorkomt zo een meer dan gevleide zege van Lokeren.
  • Man van de match: STVV-kapitein Jordan Botaka werd door Marc Brys een rijtje achteruit geschoven en speelde als rechtsachter een sterke wedstrijd. De assist voor de gelijkmaker kwam van zijn voet en dat bekroont zijn knappe prestatie.
  • Opvallend: Van de laatste 12 duels tussen Sint-Truiden en Lokeren eindigden er maar liefst 11 op 1-0, 0-1, 0-0 of 1-1. Veel spektakel levert deze affiche doorgaans niet op en dat was vanavond niet anders.

  Zwakke eerste helft zonder schoten op doel

  Sint-Truiden en Lokeren openden het seizoen allebei met duels tegen Cercle en Genk en de balans oogde aan beide kanten magertjes. Sint-Truiden wist twee keer gelijk te spelen en telde daardoor twee punten meer dan Lokeren, dat nog geen punt wist te vergaren.

   

  Toch was het Lokeren dat gretig en scherp aan de wedstrijd begon, maar de spelers van Peter Maes moesten het initiatief gaandeweg aan de thuisploeg laten. Sint-Truiden eiste de bal op en maakte meermaals gretig gebruik van knullig balverlies.

   

  Onder meer Bezus en Ceballos konden daardoor aanleggen en trappen op doel, maar zij wisten het doel niet te vinden met hun opportunistische pogingen. Daar slaagden de andere 20 acteurs overigens ook niet in, waardoor we zonder doelpunten en zelfs zonder schoten op doel gingen rusten.

  VIDEO: Ceballos verliest zijn schoen en speelt dan maar verder zonder

  Dure debutant voorkomt gestolen zege van Lokeren

  Na de rust was het al Sint-Truiden dat de klok sloeg. In Limburg was de afgelopen week duidelijk getraind op stilstaande fases, maar de talloze variaties leverden niet het verhoopte gevaar op. Lokeren was dan weer een gevaar voor zichzelf. Zo moest Filipovic vlak na de rust naar de kant door een botsing met doelman De Wolf en ook Diaby kwam onzacht in aanraking met zijn eigen goalie.

   

  Ondanks de constante aanvoer aan Truiense schoten moest De Wolf zich nooit echt onderscheiden. Lokeren speelde zelf niets klaar, maar zo’n kwartier voor tijd mochten de meegereisde supporters toch juichen. Invaller Hupperts werd perfect door de buitenspelval geloodst en gaf de verder werkloze Kenny Steppe het nakijken.

   

  STVV schakelde nog een versnelling hoger en dat leverde bijna meteen de gelijkmaker op. Jonathan Legear schilderde de bal op het hoofd van recordaankoop Buya ­Turay, maar die kopte naar de grond. Amper een minuut later kreeg de Sierra Leoner op aangeven van Botaka een herkansing en deze keer was het wel raak. Sint-Truiden vermijdt zo op de valreep een onverdiende nederlaag en speelt voor de derde keer op rij gelijk.

  Buya Turay: "Een van de sterkste competities ter wereld"

  Mohamed Buya Turay (STVV): “Ik ben vooral blij dat ik een belangrijk doelpunt kan maken voor de club en het is goed dat we dankzij dat doelpunt een nederlaag vermijden en nog een punt uit de brand slepen. Ik voel zeker geen druk om te scoren omdat ik het gewoon ben om te doelpunten te maken. Ook dat ik de duurste aankoop ben, verhoogt de druk zeker niet. Ik ben blij dat Sint-Truiden in mij gelooft door zoveel geld voor mij neer te tellen. Veel verschil tussen Zweden en België voel ik niet. Ik ben nog steeds in Europa en speel in een van de sterkste competities ter wereld.”

   

  Marc Brys (coach STVV): “We hebben de wedstrijd 90 minuten lang gedomineerd en kwamen tot 9 kansen, maar we maken de kansen niet af. Dat is erg jammer, want we moeten deze wedstrijd altijd als winnaar beëindigen. Dat je dan achter komt, is typisch aan deze wedstrijden, maar gelukkig maken we nog gelijk. Als we deze wedstrijd opnieuw mogen spelen, denk ik dat we altijd winnen. Ik kan de spitsen niets verwijten, want zowel Boli als Nazon hebben heel hard gewerkt. Jammer genoeg vertaalde dat zich niet in doelpunten.”

  Maes: "Voetballen onszelf uit de wedstrijd"

  Peter Maes (Lokeren): “Ik ben in de eerste plaats gelukkig dat we van die nul punten af zijn. We waren nochtans goed begonnen aan de wedstrijd, maar we speelden onszelf stelselmatig uit de wedstrijd. Ik denk dat we niet meer verdienden en blij moeten zijn met een punt. De spelers die het spel op gang moeten brengen zitten niet in hun beste vorm en dan hol je achter de feiten aan.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Lokeren heeft zijn eerste punt te pakken na een zwakke prestatie in Sint-Truiden. Even leek Lokeren een gevleide overwinning te boeken, maar na 5 minuten hing nieuwe STVV-aanwinst Buya Turay de bordjes gelijk.
  2. tweede helft, minuut 93. Tirpan probeert Steppe nog te verrassen met een verraderlijke voorzet, maar de bal is volgens de lijnrechter achter de lijn geweest. .
  3. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. En daarvan is de eerste minuut al bijna verstreken.
  4. tweede helft, minuut 90. Het is nog bibberen en beven voor Lokeren. Buya Turay gooit de bal voor doel, maar die wordt nog in hoekschop gewerkt.
  5. tweede helft, minuut 88. Legear onderschept een draak van een pass, Buya Turay neemt over en wil de bal in de winkelhaak plaatsen, maar zijn schot mist alle richting. De debutant had een Hollywoodscenario in gedachten.
  6. Gele kaart voor Omri Ben Harush van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 87
  7. Gele kaart voor Mijat Maric van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. De Truiense recordaanwinst maakt gelijk! Wat hiernet niet lukte, kan Buya Turay deze keer wel! Op aangeven van Botaka kopt de nieuwkomer de bal voorbij De Wolf in doel.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Mohamed Buya van STVV. 1, 1.
  10. tweede helft, minuut 83. Legear toont zich meteen met een prima voorzet, maar de kopbal van Buya Turay is te zwak om De Wolf te verontrusten.