• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwelingen Danjuma en Schrijvers schenken Club een 9/9

  einde
  30
  1. 35' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  2. 8' - Doelpunt - Arnaut Danjuma Groeneveld (2 - 0)
  3. 3' - Doelpunt - Arnaut Danjuma Groeneveld (1 - 0)
  1. 80' - Verv. Jelle Vossen door Loïs Openda
  2. 79' - Verv. Abdul Ajagun door Kanu
  3. 75' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Dennis
  4. 74' - Verv. Teddy Chevalier door Jovan Stojanovic
  5. 69' - Verv. Dion Cools door Ivan Tomecak
  6. 67' - Geel - Dion Cools
  7. 57' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (3 - 0)
  3'Arnaut Danjuma Groeneveld1 - 0
  8'Arnaut Danjuma Groeneveld2 - 0
  57'Siebe Schrijvers3 - 0

  Club Brugge heeft op de derde speeldag Kortrijk makkelijk opzij gezet. Nieuwkomers Danjuma en Schrijvers knalden de 3-0-eindstand voorbij een, alweer, matig Kortrijk. Club haalt zo een derde driepunter op een rij, Kortrijk blijft achter zonder winst.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Kortrijk (3-0)

  Club Brugge-Kortrijk in een notendop

  • Man van de Match:  Arnaut Danjuma Groeneveld  besliste de wedstrijd al vroeg in de eerste helft. Met twee bijna identiek dezelfde doelpunten zette hij Club al snel op rozen en leek Kortrijk al na 10 minuten uitgeteld.
  • Sleutelmoment: In minuut 3 en 8 achtte Danjuma zijn moment gekomen. Kortrijk kwam na de 2-0 nooit meer in de wedstrijd. Het genadeschot van Siebe Schrijvers in de tweede helft kwam Kortrijk nooit meer te boven.
  • Opvallend: Het zijn de nieuwelingen die Brugge vandaag op sleeptouw namen. Danjuma en Schrijvers bedankten beiden Brugge-coach Leko met hun doelpunten. 

  Danjuma telt Kortrijk al na acht minuten uit

  De opener van de derde speeldag kon niet beter beginnen voor Club Brugge. Na drie minuten haalde Danjuma uit met een typische "Limbombe-beweging". De Nederlander sneed goed naar binnen en legde de bal in de rechterbenedenhoek. 

   

  Vijf minuten later dachten we dat we een herhaling van het eerste doelpunt te zien kregen, maar niets was minder waar. De Nederlander imiteerde zijn eerste doelpunt en verdubbelde de score. Na de 2-0 leek Kortrijk al helemaal uitgeteld te zijn. Het had wel het meeste balbezit, maar kon geen kansen afdwingen. Een ongevaarlijke kopbal van Mboyo moest het lichtpuntje zijn voor de bezoekers in de eerste helft.

   

  Ook Club creëerde niet al te veel kansen meer, tot net voor rust. Vanaken schilderde een vrije trap nog op de lat, Poulain vlamde over vanaf het strafschopgebied en Danjuma zijn hattrick werd nog net ontnomen door Kaminski. De spelers gingen na een spannend slot van de eerste helft naar de kleedkamers met een 2-0-tussenstand.

  Schrijvers doekt alle Kortrijkse hoop op

  De tweede helft begon niet zoals de eerste. Club haalde de voet van het gaspedaal en Kortrijk vond ook na de rust geen antwoord op de Brugse organisatie. Na 10 minuten opende Schrijvers, weliswaar uit het niets, zijn rekening voor Club Brugge. Hij liet Kaminski geen kans en vlamde de 3-0 prachtig voorbij de Kortrijk-doelman. 

   

  Even leek Mboyo nog in de wedstrijd te komen, maar zijn prachtige pass ging de verkeerde kant op. De nieuwe spits van Kortrijk zette Jelle Vossen opweg naar Kaminski, maar de spits kon het foutje van Mboyo niet afstraffen. 

   

  Nadien snakte de wedstrijd naar het einde. Club leek de nul te willen houden en bij Kortrijk leek het helemaal op te zijn. De 18-jarige invaller Lois Openda liet nog wel een gretige indruk achter, maar scoren kon geen van beide ploegen meer. Eindstand: 3-0.

   

  Club Brugge haalt zo een derde driepunter op een rij en mag terugblikken op een geslaagde seizoensstart. Kortrijk daarentegen, blijft achter met één puntje, maar moet zich toch vooral zorgen maken om het geleverde spel. Volgend weekend zoekt het zijn eerste overwinning in eigen huis tegen Oostende. Club moet op bezoek bij Antwerp.

  VIDEO: Vanaken zet Ouali te kijk met panna

  De Boeck: "Zal een hartig woordje moeten spreken met mijn spelers"

  • Ivan Leko: "We kenden een heel goed begin van de wedstrijd, met een uitstekende eerste 15 minuten. Nadien kwam er meer controle en probeerden we meer uit de organisatie te voetballen. Soms probeerden we het iets te snel uit te spelen, maar op het einde moet ik toch tevreden zijn met de winst. Er is nog voldoende marge voor progressie en we zullen proberen de volgende weken steeds beter te worden. De afwezigheid van Wesley is al geregeld, we hebben al een plan. Er moet sowieso een nieuwe spits bijkomen, dat weten we."
  • Glen De Boeck:  "Als trainer zit je echt te balen als je ziet dat je 2 doelpunten binnenkrijgt op zo'n manier. Je weet dat die speler in bloedvorm is en dat hij graag naar binnen komt. Als je de binnenkant dan zo open laat, doet dat pijn. Hoe dat komt? Ik denk dat het te wijten is aan de focus. Het is niet dat we er niet op getraind hebben, dus morgen zal daar zeker een hartig woordje over gesproken worden. Toch vind ik dat we de tweede helft goed gevoetbald hebben. We creëerden iets te weinig gevaar, maar dat komt nog wel. De nieuwe jongens moeten zich nog wat aanpassen aan de Belgische competitie, of moeten nog ritme opdoen. Ik denk dat we nog steeds op die linkerkolom mogen mikken, maar het vraagt even tijd om zover te geraken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde wedstrijd. Club Brugge kent geen problemen met een, alweer, matig Kortrijk. Niewelingen Danjuma en Schrijvers zorgden voor de 3-0.
  2. tweede helft, minuut 91. Gekraakt schot van Vormer. Geen kers op de taart voor Club Brugge. Vormer krijgt alle ruimte om uit te halen, maar kraakt z'n schot. 3-0 lijkt de eindstand te worden.
  3. tweede helft, minuut 90. Bijna komt Kortrijk alsnog op 3-1, maar Mboyo duwt Denswil in de rug. Zijn kopbal ging sowieso naast doel, maar Smet fluit de overtreding.
  4. tweede helft, minuut 87. Een hoekschop van Vanaken belandt bij Schrijvers, die vanuit de tweede lijn kan uithalen. Hij neemt de bal knap uit de lucht, maar een Kortrijkse rug voorkomt dat Kaminski in actie moet komen.
  5. tweede helft, minuut 81. Onze gebeden worden zowaar aanhoord. Invaller Openda creëert doelgevaar en met wat meeval komt de bal tot bij Vanaken, maar die kan Kaminski niet verrassen.
  6. tweede helft, minuut 81. De wedstrijd snakt naar het einde. Kortrijk is helemaal uitgeteld en Brugge tracht de nul te houden. Resultaat: niet al te veel doelgevaar. Hopelijk kunnen de invallers voor wat opschudding zorgen.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Jelle Vossen eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Kortrijk, Kanu erin, Abdul Ajagun eruit
  9. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Dennis erin, Arnaut Danjuma Groeneveld eruit
  10. tweede helft, minuut 74. Chevalier zal ook vandaag zijn rekening dit seizoen niet kunnen openen. De Boeck haalt hem naar de kant, Stojanovic is zijn vervanger. Bij Brugge komt Dennis in de ploeg, Danjuma mag gaan rusten.