• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cercle houdt STVV in draak van een match op 0-0

  1. 15' - Geel - Johanna Omolo
  1. 88' - Verv. Aboud Omar door Yoann Etienne
  2. 84' - Verv. Yohan Boli door Wolke Janssens
  3. 84' - Verv. Guévin Tormin door Dylan de Belder
  4. 84' - Geel - Alexis De Sart
  5. 77' - Verv. Gianni Bruno door Adrien Bongiovanni
  6. 72' - Verv. Cristian Ceballos door Elton Acolatse
  7. 65' - Geel - Roman Bezoes
  8. 60' - Verv. Alexandre de Bruyn door Jonathan Legear
  9. 58' - Geel - Guévin Tormin
  10. 47' - Geel - Aboud Omar

  Cercle Brugge heeft zijn terugkeer naar het hoogste niveau geen luister bijgezet met een overwinning. Tegen STVV werd er vooral hard gebikkeld, met een zoutloos 0-0-gelijkspel tot gevolg.  Op het eind verdiende Sint-Truiden nog een strafschop, maar scheids Bert Put was onbarmhartig in zijn oordeel.

  STVV - Cercle Brugge in een notendop:

  Sleutelmoment: In de 82e minuut gaat Palun aan het lichaam van Boli hangen. De spits van STVV gaat nogal opzichtig liggen, waardoor scheidsrechter Put wellicht niet wil fluiten.

  Man van de match: De enige speler op niveau vandaag was Roman Bezus van STVV. De Oekraïner zette zowat elke thuisaanval op, maar kon geen driepunter uit de brand slepen voor de Kanaries.

  Opvallend: Na een half uur spelen wordt STVV-speler De Bruyn teruggefloten voor buitenspel na een vrije trap. Bizar, want De Bruyn stond minstens tien meter onside. 

  Slaapverwekkende vertoning op Stayen

  Na drie jaar afwezigheid mocht Cercle Brugge nog eens in actie komen op het hoogste niveau. De vereniging wilde op het veld van STVV meteen laten zien dat het zijn plaats in de Belgische hoogste klasse waard is en claimde het balbezit, maar doelrijpe kansen vielen er niet uit de voetbalboom.

   

  De Kanaries namen mondjesmaat de partij in handen dankzij een bedrijvige Bezus, die goed tussen de lijnen liep en elke Truiense aanval op gang bracht. Nochtans was het tot diep in de eerste helft wachten op een eerste grote kans. De Sart nam over van Bezus en testte de vuisten van Nardi. 0-0 na een ronduit droevig eerste bedrijf.

  Speculeren op een punt na de rust

  Veel turfjes konden we niet in de kansenkolom van ons wedstrijdblaadje zetten na de rust. Bezus toonde zich opnieuw de beste van de 22 spelers, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen hij en zijn ploegmakkers niet. Aan de overkant liet vooral Tormin zich opvallen. Eerst met een schwalbe, daarna met een knappe dribbel en hard schot dat door Steppe werd gepareerd.

   

  Een paar minuten voor het wedstrijdeinde ging Boli met een kap achter het steunbeen voorbij Palun. De bezoekende verdediger omhelsde de STVV-spits, die graag ging liggen, maar noch scheidsrechter Put, noch de VAR grepen in. De wedstrijd eindigde dus zoals die begon: 0-0 na een slaapverwekkende non-match. 

  Boli gaat met kap achter steunbeen voorbij Palun, maar krijgt dan geen strafschop

  Reacties:

  • Nardi (Cercle Brugge): "Een cleansheet is natuurlijk goed voor een doelman, maar eigenlijk hadden we toch wat meer gewild. We moeten echter niet klagen, een punt bij onze terugkeer op het hoogste niveau is prima."
  • Botaka (STVV): "Ik ben toch wat teleurgesteld. We konden zeker drie punten gepakt hebben, maar hebben dat zelf laten liggen. We waren slordig in de passing, vooral de laatste tik was steeds onzorgvuldig. Of ik het naar mijn zin heb op de positie die ik bekleed? Ik doe het voor het team. De trainer wil me daar hebben en dus speel ik daar. Het begint alleszins steeds beter te gaan."
  • Guyot (coach Cercle Brugge): "De twee ploegen hadden elk een paar kansen. Niet veel, maar toch een paar. Het gelijkspel is dus logisch. Ik vond het een aangename partij en een goede wedstrijd voor ons om aan ons avontuur in 1A te beginnen. Ons doel is het behoud. Als je dertig matchen speelt, dan moet je er uiteraard een paar van winnen. Volgende week thuis tegen Lokeren biedt alvast een eerste mogelijkheid daartoe."
  • Brys (coach STVV): "Het overheersend gevoel is toch ontgoocheling. Een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge moet je gewoon winnen. Anderzijds zag ik gedrevenheid en goed voetbal en dat biedt perspectieven. Ik zag vandaag al patronen die ik graag zie, nu moeten we die nog omzetten in doelpunten. We hoeven ons niet te verschuilen achter het strafschopgevalletje met Boli, we hadden genoeg kansen om te winnen vandaag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. STVV - Cercle Brugge eindigt op 0-0. De bezoekers pakken een punt bij hun terugkeer op het hoogste niveau en daarmee is alles meteen gezegd.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Nardi moet nog een schotje redden van Acolatse. De doelman van Cercle Brugge mag tevreden terugblikken op zijn wedstrijd.
  4. tweede helft, minuut 90. We krijgen vier minuten extra tijd.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Yoann Etienne erin, Aboud Omar eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Yohan Boli eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Dylan de Belder erin, Guévin Tormin eruit
  8. Gele kaart voor Alexis De Sart van STVV tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 82. Boli kapt zich vrij achter het steunbeen en gaat dan nadrukkelijk op zoek naar een strafschop. Put wuift het appel weg. Palun mag van geluk spreken, want hij hield de STVV-spits wel degelijk stevig vast.
  10. tweede helft, minuut 79. Het STVV-publiek probeert de spelers aan te vuren. De Petter heeft er wel oren naar, maar wordt overenthousiast. Foutje op Taravel.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Cercle Brugge, Adrien Bongiovanni erin, Gianni Bruno eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Met nog een kwartier op de klok zijn we toe aan de portie afstandsschoten. Bezus trapt naast.
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Cristian Ceballos eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Nog twintig minuten op de klok. Tijd voor een doelpuntje!
  15. tweede helft, minuut 70. Tomiyasu speelt een stevige partij in de Truiense defensie. Tormin staat een paar meter voor de doellijn en legt aan, maar de negentienjarige Japanner gooit zich nog in de baan van het schot.
  16. tweede helft, minuut 69. Een balletje valt tussen Nardi en Bezus in. De doelman van Cercle is attent en klemt in twee tijden, nog net binnen zijn rechthoek.
  17. tweede helft, minuut 68. "Dit is geen reclame voor de twijfelaars die nog een abonnement overwegen". Glenn Martens, Sporza Radio.
  18. tweede helft, minuut 67. Steppe geeft domweg een hoekschop weg door een veel te verre vrije trap toch te proberen klemmen. Hij werd daarbij gehinderd door ploegmaat Bezus. Gelukkig voor het duo doet Cercle weinig met de corner.
  19. Gele kaart voor Roman Bezoes van STVV tijdens tweede helft, minuut 65